Prezentări conferințe

Joi, 5 septembrie 2024

}

14:35 - 14:59

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 19

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Acumularea în aura noastră a unor energii subtile benefice sau a energiilor subtile sublime ale feluritelor Atribute Dumnezeieşti conduce la apariţia unui proces de expansiune proporţională a aurei. Acest fenomen tainic este un secret iniţiatic, ce este cunoscut de mii de ani de către yoghini.

Un alt aspect inițiatic este acela că, spre deosebire de cazul unui balon care nu poate fi umflat la nesfârșit, expansiunea aurei noastre, ce apare prin acumularea feluritelor energii dumnezeiești, este nelimitată. Aceasta face ca, în felul acesta, nicio energie binefăcătoare pe care am acumulat-o în aura noastră să nu se piardă vreodată.

În cadrul acestei conferințe, ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ne sunt dezvăluite, printre altele, unele procedee yoghine și tantrice tradiționale ce permit, în anumite condiții, o expansiune chiar colosală a aurei noastre.

Aflăm totodată despre invențiile remarcabile ale lui Robert Pavlita, care evidențiază existența și acțiunea energiilor subtile asupra unor aparate fizice, precum și despre conexiunile pe care acesta le-a făcut cu prana și cu energia orgonică.

}

15:20 - 15:47 și 00:58 - 01:25

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 20

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Punerea în aplicare a consacrării mistice totale a roadelor acțiunilor noastre benefice lui Dumnezeu face ca în ființa noastră să apară un merit ocult considerabil.

Dar ce este un astfel de merit?
În ce condiții poate fi recunoscut un merit al cuiva de către o altă ființă umană?
Unde transpare noțiunea de merit în învățătura spirituală a lui Iisus Hristos?
Ce reprezintă conceptul de „ales” în cadrul tradiției creștine, occidentale sau yoghine?
În ce mod percepe un Ghid Spiritual autentic meritele ce sunt deja înmugurite într-o anumită ființă umană?
Cum se reflectă meritele unei ființe umane la nivelul trupului său?
Care este modalitatea prin care anumite merite pot fi totuși transferate între două persoane de sex opus?

Răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele ne sunt oferite cu generozitate în cea de-a 20-a parte a acestei conferințe, ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

15:49 - 16:13 și 01:35 - 01:59

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 21

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Aplicarea de fiecare dată a inestimabilei revelații dumnezeiești referitoare la consacrarea mistică totală a roadelor acțiunilor noastre benefice lui Dumnezeu ne oferă posibilitatea să fructificăm din plin felurite experiențe benefice minunate, atât în Universul Fizic, cât și în Universul Astral și chiar în Universul Cauzal, fără a mai fi vreodată nevoie să facem ulterior anumite eforturi pentru a arde karma fie fizică, fie astrală, fie cauzală.

Totodată, prin specificul său, această modalitate face ca în ființa noastră să fie atrasă din abundență și energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc al Perfecțiunii Dumnezeiești.

Alte teme abordate în această conferință, inclusiv dintr-o perspectivă ezoterică, sunt: perfecțiunea și alegerea, care are o importanță deosebită în viața fiecăruia dintre noi.

}

16:15 - 16:39 și 02:04 - 02:28

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 22

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Consacrarea mistică realizată succesiv de exact 7 ori la rând, ce este urmată de un răspuns lăuntric afirmativ adecvat, este singura care anulează complet orice consecințe ale acțiunilor noastre benefice și ne permite să realizăm o impecabilă formă de Karma Yoga.

Corelat cu această importantă revelație, în partea a 22-a a acestei conferințe ce provine din arhiva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru ne sunt dezvăluite aspecte importante referitoare la:

  • legătura tainică dintre efort și energie și unele exemple semnificative din natură;
  • domeniile în care este cel mai important să depunem eforturi pe calea spirituală;
  • ce este necesar să facă cel care dorește cu adevărat să se sustragă tentațiilor și stresului lumii moderne pentru a avea acces la cele mai elevate stări de conștiință, prin revelarea Sinelui Dumnezeiesc Nemuritor (Atman);
  • modul în care o ființă înțeleaptă ia în considerare, cu anticipație, consecințele faptelor sale;
  • natura universală a Legii Karma-ei.
}

16:41 - 17:03 și 02:33 - 02:55

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 23

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În cazul acestei noi revelații dumnezeiești, extrem de importante, referitoare la consacrarea mistică totală a roadelor acțiunilor noastre binefăcătoare lui Dumnezeu, mesajele ce au însoțit această formidabilă dezvăluire dumnezeiască sunt de asemenea edificatoare și conțin anumite tâlcuri ascunse ce exprimă înțelepciunea dumnezeiască.

Ne este oferit, în premieră, un alt asemenea mesaj și sunt descifrate unele dintre aceste tâlcuri, ce se referă, printre altele și la efectele extraordinar de profunde și de complexe ale realizării acestei modalități inițiatice în ființele noastre:

  • comuniunea amplă și aproape indescriptibilă cu realitatea prezenței enigmatice a lui Dumnezeu, ce ne îmbrățișează atunci într-o manieră plurivalentă;
  • acumularea nu numai cantitativă, ci și calitativă a feluritelor bogății oculte dumnezeiești, pe care Bunul Dumnezeu ni le dăruiește și care oglindesc totodată intervenția gradată a Omniscienței Dumnezeiești pentru noi;
  • tezaurizarea în aura noastră a totalității darurilor dumnezeiești pe care merităm să le primim, după cum avem nevoie;
  • facilitarea, prin eliberarea de consecințele karma-ice ale faptelor noastre benefice în toate cele 3 lumi, a descoperirii Esenței ultime absolute a lui Dumnezeu, Paramatman.

Vă invităm să descoperiți toate aceste taine și multe alte aspecte inițiatice extraordinare în această conferință ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

18:07 - 18:52

Enigme noi și vechi ale ființei umane – partea 7

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În a șaptea parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru sunt revelate unele taine referitoare la Megaatributul Dumnezeiesc al Informației Dumnezeiești, pe care este necesar să îl evocăm cât mai des. De exemplu, energia sa subtilă sublimă contribuie din plin și facilitează procesele tainice ce se declanșează în universul lăuntric al iubiților ce se adoră și care realizează tehnica secretă dezvăluită de Shiva în străvechiul tratat tantric secret Gupta Kama Bhairava Tantra. Dar ce procese oculte benefice se declanșează atunci în iubiții ce se adoră frenetic și își savurează cu încântare fluidele substanțiale organice spre a-și trezi sau dinamiza gradat starea androginală glorioasă, despre care se face referire inclusiv în Biblie, în Geneză?

}

18:55 - 19:23

Imaginaţia şi unele taine ezoterice ale acesteia

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Importanța imensă a imaginaţiei în viaţa noastră este subliniată de genialul savant Albert Einstein în celebra afirmație: „Imaginaţia este mai importantă chiar decât cunoaşterea”.

Aspectele ezoterice referitoare la imaginaţie pe care această conferinţă ni le revelează ne ajută să înţelegem în mod profund şi rodnic marele adevăr al acestei afirmaţii. În funcţie de starea de armonie şi puritate a centrului de forţă swadhistana chakra, de care este în mod intim legată, imaginaţia poate îmbrăca diferite forme şi poate produce, după caz, fie invenţii geniale, atunci când coexistă cu o excelentă dinamizare a învelişului supramental al fiinţei, vijnanamaya kosha, fie fenomene nedorite, cum ar fi ipohondria, gelozia exacerbată, efectul nocebo, forme de paranoia sau schizofrenie, atunci când acţionează haotic. Pentru a beneficia de sprijinul extraordinar pe care imaginaţia ni-l poate oferi pentru explorarea universurilor eteric şi astral şi pentru trezirea gradată a centrilor de forţă, este însă necesar ca ea să devină perfect controlată.

}

20:35 - 21:11

Despre ce a dezvăluit CODUL SECRET AL BIBLIEI referitor la ceea ce urmează să se petreacă în viitorul apropiat în cazul profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

 

În cadrul acestei conferințe, este abordată o cercetare care are o mare importanță pentru toți aceia care îl îndrăgesc pe profesorul de yoga Gregorian Bivolaru și care îi urmează învățăturile.

Desigur că fiecare ne-am întrebat, ne întrebăm, sau ne vom întreba la un moment dat, de ce este necesar ca unii ghizi spirituali să fie nedreptățiți? Cum este integrat sacrificiul lor în armonia dumnezeiască și în marele plan dumnezeiesc?

Analiza pertinentă a Codului secret al Bibliei folosind anumite cuvinte cheie adecvate a scos la iveală câteva scenarii extrem de plauzibile atât pentru anul în curs, 2024, cât și pentru anul 2025, în ceea ce privește cursul procesului judiciar din Franța.

Mai mult decât atât, Codul secret al Bibliei oferă indicii și despre felul în care se prezintă viitorul mai îndepărtat, ca ansamblu, atât în ceea ce îl privește pe Grieg, cât și în ceea ce privește misiunea sa spirituală pe această planetă albastră.

}

22:15 - 22:53 și 02:59 - 03:34

O dezvăluire ezoterică excepțională: vestea cea mare, foarte bună și extraordinară referitoare la noi și cu adevărat valoroase medalii ce vor putea fi oferite pentru prima oară în lume în cadrul acestei Școli spirituale ezoterice de yoga integrală – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

 

Această conferință inedită ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru ne anunță o excepțională premieră planetară: ființelor umane merituoase care aspiră să primească un astfel de dar extrem de valoros, le vor fi oferite anumite medalii încărcate cu energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc de care ele au cea mai mare nevoie.

Aceste medalii spirituale speciale, ce constituie un suport rezonator foarte eficient care vehiculează la nesfârșit felurite valențe spirituale oculte, vor avea o extraordinară valoare dumnezeiască, fiind totodată pentru ființa care le primește un veritabil mesaj edificator ce provine în mod direct de la Dumnezeu.

Cum anume vor fi ele încărcate subtil, care este procedura prin care vor fi oferite, cum putem beneficia de mesajul lor dumnezeiesc, precum și numeroase alte aspecte ezoterice conexe aflăm din această primă parte a conferinței.

Miercuri, 4 septembrie 2024

}

14:34 - 14:58 și 23:36 - 00:00

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 17

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Epoca actuală este caracterizată mai mult ca oricând de o domnie funestă a cantității. Aceasta se petrece tocmai datorită unui proces de sui generis coborâre, ce se accentuează acum, la sfârșitul lui kali yuga. Pe de altă parte, dezvăluirea formidabilă a tainei Atributelor Dumnezeiești în cadrul acestei școli spirituale ezoterice marchează pentru întreaga umanitate intrarea noastră în Epoca de aur.

Care este ternarul diavolesc care împinge societatea actuală către un impas radical?
Care este singura alternativă certă, rapidă, eficientă de salvare?
Cum se declanșează fenomenul de saturație spirituală?
Cum se aplică parabola semănătorului la revelația Atributelor Dumnezeiești?
Cum putem participa activ la apariția zorilor de aur ai noii ere?

Iată câteva dintre temele de mare interes pentru noi toți, ce sunt abordate în această conferință care provine din arhiva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Ne este oferită totodată, în premieră, o fundamentală revelație dumnezeiască, care ne ajută înțelegem și să experimentăm într-o nouă perspectivă, mult mai profundă, ce anume se petrece în realitate, de îndată ce primim un răspuns afirmativ la consacrarea mistică a roadelor pe care i le oferim în dar Lui Dumnezeu.

}

15:22 - 15:47 și 00:11 - 00:36

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 18

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În vederea unei înțelegeri aprofundate a revelației referitoare la consacrarea mistică totală a roadelor acțiunilor noastre binefăcătoare lui Dumnezeu, ne sunt oferite noi chei oculte și informații edificatoare.

Ce este procesul de osmoză din perspectivă ezoterică?
Care sunt valențele complexe din punct de vedere spiritual ale ecoului?
Care este legătura între fenomenul de ecou și Legea rezonanței oculte?
Cum ne putem folosi de reflexie pentru perfecționarea ființei noastre?
Ce reprezintă acumularea, din perspectiva energiilor tainice dumnezeiești? Ce efecte nebănuite are acumularea acestora în aura noastră?

Iată doar câteva dintre temele importante abordate în partea a 18-a a acestei conferințe, ce provine din arhiva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

16:08 - 16:35 și 01:02 - 01:29

Dezvăluiri despre unele necesități dumnezeiești tainice minunate care par a fi hazard, dar în realitate nu sunt deloc un hazard – partea 6

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Cum se explică faptul că fulgii de nea au forme de cristalizare diferite? Este aceasta opera hazardului, așa cum spune așa-zisa „știință”?

Cine și cum guvernează legile fizicii?

În ce constă descoperirea extraordinară a japonezului Masaru Emoto și ce însemnătate are aceasta pentru umanitate? Ce legi sunt revelate prin studierea atentă a acestei descoperiri?

Răspunsurile la aceste întrebări ne vor fi revelate în partea a 6-a a acestei conferințe dedicate necesității dumnezeiești.

}

16:47 - 17:31 și 01:45 - 02:29

Enigme noi și vechi ale ființei umane – partea 6

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În a șasea parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru sunt expuse diferențe între noțiunile de concept și noțiune în corelație cu anumite realități tradiționale ezoterice, care deși sunt străvechi, au fost revelate într-o nouă lumină în cadrul Școlii noastre de yoga ezoterică integrală. Corelat cu acestea ne este explicat ce înseamnă și ce implicații are faptul de a judeca.

}

17:38 - 18:22 și 02:44 - 03:28

Minunile mari și mici ale universului fizic – partea 6

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Ce este cu adevărat arta și ce ar fi necesar ca ea să redevină? Care este diferenţa între „arta regală“ a „micilor mistere“ și „arta sacerdotală“ a „marilor mistere“?

Artistul antic era considerat un mesager al zeilor, iar opera sa, o conlucrare a umanului și a harului dumnezeiesc. Evul Mediu punea în corespondență cele șapte arte liberale cu cele șapte ceruri și cu stările spirituale specifice acestora. Marele înțelept șivait Abhinavagupta considera că trăirea estetică cea mai elevată este similară stării de extaz dumnezeiesc, samadhi.

Tainele și rolul artei de-a lungul timpului, precum și legătura dintre artă și spiritualitate sunt temele principale dezvoltate în partea a 6-a a acestei conferințe. Aflăm în acest context o serie de revelații ezoterice despre Atributul Artei Dumnezeieşti, care ne ajută să devenim cocreatori la frumusețea dumnezeiască a lumii.

}

20:35 - 21:11 și 03:45 - 04:21

Despre ce a dezvăluit CODUL SECRET AL BIBLIEI referitor la ceea ce urmează să se petreacă în viitorul apropiat în cazul profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

 

În cadrul acestei conferințe, este abordată o cercetare care are o mare importanță pentru toți aceia care îl îndrăgesc pe profesorul de yoga Gregorian Bivolaru și care îi urmează învățăturile.

Desigur că fiecare ne-am întrebat, ne întrebăm, sau ne vom întreba la un moment dat, de ce este necesar ca unii ghizi spirituali să fie nedreptățiți? Cum este integrat sacrificiul lor în armonia dumnezeiască și în marele plan dumnezeiesc?

Analiza pertinentă a Codului secret al Bibliei folosind anumite cuvinte cheie adecvate a scos la iveală câteva scenarii extrem de plauzibile atât pentru anul în curs, 2024, cât și pentru anul 2025, în ceea ce privește cursul procesului judiciar din Franța.

Mai mult decât atât, Codul secret al Bibliei oferă indicii și despre felul în care se prezintă viitorul mai îndepărtat, ca ansamblu, atât în ceea ce îl privește pe Grieg, cât și în ceea ce privește misiunea sa spirituală pe această planetă albastră.

}

22:00 - 22:41 și 04:40 - 05:21

Unele aspecte ezoterice referitoare la manifestarea holografică, plurivalentă a atributelor dumnezeiești

Nicolae Catrina

În această prezentare ne sunt oferite răspunsuri elaborate, clarificatoare, la unele întrebări cu miez pe care le-au adresat participanții la această tabără spirituală:

Prin ce modalități practice putem înlocui gândirea comună, rațională, liniară și emoțiile limitative cu o modalitate holografică, multidimensională, inspirată, extatică, de a trăi și de a conștientiza?

Legat de aceasta, ar putea fi cumva Atributele Dumnezeiești firele de aur care fac cu putință alcătuirea holografică a întregii creații?

Cum este posibil ca Atributele Dumnezeiești, care au fiecare o frecvență de vibrație specifică ce nu se modifică niciodată, să poată fi percepute, să fie prezente în toate cele trei lumi ale macrocosmosului și pe toate subnivelurile acestora, care au domeniile lor distincte de vibrație?

Explicațiile oferite nuanțează și aprofundează înțelegerea revelațiilor referitoare la Atributele Dumnezeiești dezvăluite de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru.

}

00:38 - 01:01

Legământul cel ultra secret: un manual abject și zguduitor pentru noi toți, al așa-zișilor „Iluminați”, pentru înrobirea omenirii

Uriell Monete

Legământul secret este o sintetizare a programului sistematic, ce este derulat pe ascuns, de reducere a populației.

Dar de ce așa-zisele „elite”, care conduc din umbră, își doresc depopularea planetei prin ceea ce este numit terapie genică, prin războaie și foamete?
De ce se pune un imens accent pe dezvoltarea Inteligenței Artificiale?

Aceste întrebări apar inevitabil pentru orice ființă înzestrată cu inteligență, care este capabilă să privească în jur dincolo de vălul gros de manipulare și propagandă asiduă derulată pe toate canalele oficiale.

Acest document secret ne dezvăluie planurile sinistre ale „elitelor” satanice, modalitățile viclene de manipulare a ființelor umane, mijloacele prin care acestea sunt împiedicate să vadă adevărul, dar și până unde merge acest atac criminal asupra trupurilor și al conștiințelor ființelor umane.

Marți, 3 septembrie 2024

}

14:34 - 14:58 și 23:36 - 00:00

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 17

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Epoca actuală este caracterizată mai mult ca oricând de o domnie funestă a cantității. Aceasta se petrece tocmai datorită unui proces de sui generis coborâre, ce se accentuează acum, la sfârșitul lui kali yuga. Pe de altă parte, dezvăluirea formidabilă a tainei Atributelor Dumnezeiești în cadrul acestei școli spirituale ezoterice marchează pentru întreaga umanitate intrarea noastră în Epoca de aur.

Care este ternarul diavolesc care împinge societatea actuală către un impas radical?
Care este singura alternativă certă, rapidă, eficientă de salvare?
Cum se declanșează fenomenul de saturație spirituală?
Cum se aplică parabola semănătorului la revelația Atributelor Dumnezeiești?
Cum putem participa activ la apariția zorilor de aur ai noii ere?

Iată câteva dintre temele de mare interes pentru noi toți, ce sunt abordate în această conferință care provine din arhiva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Ne este oferită totodată, în premieră, o fundamentală revelație dumnezeiască, care ne ajută înțelegem și să experimentăm într-o nouă perspectivă, mult mai profundă, ce anume se petrece în realitate, de îndată ce primim un răspuns afirmativ la consacrarea mistică a roadelor pe care i le oferim în dar Lui Dumnezeu.

}

15:24 - 16:10 și 02:08 - 02:54

Kuṇḍalini Sakti, un factor esențial al desăvârșirii spirituale și al dobândirii unor miraculoase puteri oculte benefice (siddhi-uri) – sau, în cazul trezirii sale premature, haotice, necontrolate, o potențială sursă a anumitor tulburări de ordin psihomental – partea 2

prezentare de Nicolae Catrina, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Trezirea lui kundalini shakti are implicații uriașe, chiar colosale în atingerea stării de îndumnezeire. Din această perspectivă, partea a doua a conferinței clarifică anumite aspecte importante:

Ce face diferența între percepția obișnuită a realității și trăirea plenară a extazului nesfârșit al unei realități îndumnezeite?
De ce unii mistici și înțelepți au experimentat în perioada lor de formare spirituală stări de disperare, de extremă frustrare și deznădejde ce însoțeau trăirile lor mistice profunde?
Cum purificăm gândurile și sentimentele de vinovăție, de regret, de teamă, ori de rușine excesivă ce sunt asociate încă la majoritatea oamenilor contemporani jocului amoros?
Care este sursa comună pentru starea de orgasm, pentru starea de transă superioară extatică sau pentru fenomenele paranormale sau puterile oculte supranaturale?
Ce anume determină ca pragul foarte mobil dintre diferitele stări de conștiință să se mute către genialitate, către sfințenie sau la unii către tulburări psiho-mentale?

}

16:28 - 17:13 și 03:07 - 03:52

Minunile mari și mici ale universului fizic – partea 5

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Va putea morala umană anemică, ignorantă, superficială, parțială, limitată și lipsită de repere dumnezeiești fundamentale să fie înlocuită de o reală morală dumnezeiască?

Această nouă parte a conferinţei realizate după materialele de arhivă ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru ne introduce în tainele eticii, moralei şi dreptului, şi prezintă simbioza ce există între drept şi morală dar şi diferenţele evidente dintre ele.

Justiția actuală, oarbă și surdă, lipsită complet de repere dumnezeiești va deveni cândva o artă a binelui şi a echităţii, reflectând adevărata morală dumnezeiască.

Revelarea Atributelor Dumnezeiești va face fără îndoială să apară în viitor o doctrină politică fundamentală, înțeleaptă şi genială, ce ar putea fi numită Theism Absolut Integral. Aceasta va fi emanată în totalitate de la Dumnezeu şi va fi exercitată de un grup de ființe umane ce vor fi canale pure ale Lui, prin care se vor manifesta în flux continuu feluritele Atribute Dumnezeieşti.

}

18:45 - 19:28 și 04:14 - 04:57

O prezentare comparativă multivalentă și plină de miez a unor aspecte importante ale învățăturilor și practicilor tradiției creștine și ale sistemului milenar Yoga – partea 9

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În a 9-a parte a acestei inedite conferințe, ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, se continuă expunerea părintelui Jean Yves Leloup intitulată Yoga și creștinismul privite din perspectiva unității transcendente a religiilor. Este prezentată abordarea practicii Yoga în Occident iar principalele etape ale acesteia sunt puse în corelație cu reperele practicii spirituale creștine. Apoi sunt detaliate unele concepte spirituale creștine fundamentale, acestea fiind de asemenea puse în corelație cu conținutul unor texte fundamentale yoga și este oferit în final răspunsul argumentat la întrebarea: este creștinismul compatibil cu yoga spirituală?

}

23:36 - 00:21 și 05:17 - 06:02

Dezvăluiri despre unele necesități dumnezeiești tainice minunate care par a fi hazard, dar în realitate nu sunt deloc un hazard – partea 5

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Pentru a înțelege cât mai bine faptul că necesitatea dumnezeiască și sincronicitățile dumnezeiești operează chiar și acolo unde putem avea impresia că este doar hazard, în cadrul acestei conferințe sunt prezentate câteva exemple prin intermediul unor povestiri cu tâlc.

Prima poveste ne ajută să înțelegem misterul ce se află în spatele aparentului hazard. Cum privesc yoghinii avansați aceste aspecte și ce concluzii trag ei de aici?

A doua poveste, în care un ghiveci de flori ce cade de la balcon ajunge să fie începutul unei frumoase povești de dragoste, ne învață câte ceva despre sincronicitate, ce are ca fundament legile dumnezeiești.

Cea de-a treia poveste, având ca subiect mulțimea de oameni dintr-o piață, ne subliniază aparentul paradox dintre mișcarea lor, ce pare întâmplătoare, și afirmația că „nu există întâmplare”. Care este adevărul?

Detalierea conceptului de sincronicitate și explorarea teoriei haosului determinist ne oferă repere fundamentale pentru înțelegerea acestor tematici.

Luni, 2 septembrie 2024

}

10:34 - 11:31

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 8

Nicolae  Catrina

Care sunt fațetele manifestării lui avidya klesha, ignoranța fundamentală, în viața noastră cotidiană, în relațiile noastre, dar și în practica noastră spirituală?
Care este remediul sau antidotul pentru influența otrăvitoare a lui avidya klesha?
Cum ne influențează viața asmita klesha, cea de-a 2-a klesha sau sursă majoră de suferință, confuzie, conflict, care generează în conștiință sentimentul eului ori al unei identități separate și autonome?
Cum ne detașăm de influențele acaparatoare generate de asmita klesha?
Care este rolul lui yoga shakti, cum integrăm metodele yoghine în vindecarea spirituală deplină și care sunt semnele succesului spiritual al practicii noastre?

La toate aceste întrebări importante pentru orice aspirant pe calea spirituală aflăm răspunsuri detaliate în cea de-a 8-a parte a acestei conferințe.

}

12:24 - 13:10

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 9

Nicolae  Catrina

Cum apare pseudo-identitatea sub influența nefastă a lui avidya klesha (ignoranța fundamentală) și asmita klesha (limitarea care generează în conștiință sentimentul eului)? Cum se instalează saturația spirituală ca urmare a acțiunii insidioase exercitate de asmita klesha? Cum ieșim din așa-numita zonă de confort în care ne menține egoul?

Acestea sunt aspecte importante pentru practica noastră spirituală și, în acest context, în conferință ne este oferită o tehnică eficientă de dez-identificare cu principalele roluri pe care ni le asumăm, conștient sau nu, în viața de zi cu zi, modalitate care ne conduce la revelarea gradată a adevăratul nostru eu, Sinele Suprem și Nemuritor, Atman.

}

13:11 - 13:56 și 01:27 - 02:12

Dezvăluiri despre unele necesități dumnezeiești tainice minunate care par a fi hazard, dar în realitate nu sunt deloc un hazard – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În cadrul acestei conferințe vom afla ce anume se află la baza complexității incomprehensibile a întregii Creații și a Manifestării Dumnezeiești și de ce calitate avem nevoie ca ființe umane pentru a ni se revela acest mister profund spiritual.

Totodată vom afla despre tulburătoarea și uluitoarea strategie sublimă a lui Dumnezeu în ceea ce privește guvernarea Creației Sale.

În context, este explicat în detaliu ceea ce este numit lege dumnezeiască.

}

14:34 - 14:58 și 02:24 - 02:48

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 15

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În cadrul acestei conferințe, ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, continuă prezentarea revelației referitoare la consacrarea mistică totală a roadelor acțiunilor noastre benefice către Dumnezeu.

Suntem îndemnați să realizăm gramele adecvate de practică ale acestei formidabile revelații dumnezeiești, ce ne vor ajuta să conștientizăm din ce în ce mai mult efectele sale deosebite. În legătură cu aceasta, ne sunt expuse, printre altele:

  • simbolismul ezoteric al cifrei 7 și diferitele domenii în care acesta se regăsește;
  • ce este memoria și care sunt posibilitățile sale uluitoare, ce se manifestă în anumite circumstanțe speciale;
  • care sunt înțelesurile termenului sanscrit smriti și diferitele tipuri de memorie din tradiția yoghină;
  • care este rolul proceselor de rezonanță ocultă și al structurării holografice a Macrocosmosului în declanșarea proceselor memoriei.
}

15:23 - 16:08 și 03:01 - 03:46

Enigme noi și vechi ale ființei umane – partea 5

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În a cincea parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru sunt expuse corelații și explicații despre conceptele ample de informație și complexitatea asociată acesteia, probabilitate și aparentul hazard. Misterul acestora nu încetează să ne fascineze.

}

16:15 - 16:54 și 03:59 - 04:38

O actualizare inițiatică a condiției ființei umane în prezent – Quo Vadis – partea 4

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Pentru a păși din întunericul iluziei sau al ignoranței către lumina cunoașterii în contextul lumii contemporane, aflată într-o stare continuă de stres, agitație și oboseală, este necesară îmbrățișarea unei viziuni mult mai pure și sacralizate asupra vieții și a lui Dumnezeu. O astfel de viziune ne este prezentată în partea a patra a acestei conferințe, unde suntem introduși în tainele Adevărului Suprem.

}

17:25 - 18:10 și 04:51 - 05:36

Minunile mari și mici ale universului fizic – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Această nouă conferinţă realizată după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru ne dezvăluie taine inedite ale empatiei și compasiunii.

Empatia manifestată față de suferința ființelor acestei lumi este una dintre cele mai nobile atitudini umane”, spunea Schopenhauer. Sunt oare și animalele capabile să o trăiască? Studiile arată fără tăgadă: da! Animalele sunt adeseori capabile de altruism și compasiune, și prezintă spontan procese de rezonanță ocultă cu energiile subtile sublime ale unor Atribute Dumnezeiești. Intuim astfel rolul tainic al animalelor de companie de a vehicula asemenea energii subtile sublime.

Atunci când manifestăm, la unison cu Dumnezeu, o stare de compasiune pentru cineva, simţim adeseori și o stare intensă de iubire, de înălţare şi de susţinere spirituală gigantică, care se revarsă prin noi de la Dumnezeu pentru acea fiinţă. În plus, atunci când ființa faţă de care ne manifestăm compasiunea chiar merită, Dumnezeu revarsă prin noi și Graţia Sa Dumnezeiască.

}

18:14 - 19:29

O stare de comuniune fundamentală profundă cu energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc al Erosului Pur Dumnezeiesc – Instrucţiuni iniţiatice ezoterice importante care măresc eficienţa efectelor subtile benefice care apar atât în timpul vizionărilor la care participaţi, cât şi ulterior pe parcursul mai multor zile în şir după-aceea

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Metoda simplă pe care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a dezvăluit-o în premieră în această conferință de arhivă este menționată într-un mod criptic în textele tantrice străvechi. Elementul cheie în cadrul acestui procedeu este conştientizarea proceselor de rezonanţă ocultă cu energiile subtile sublime ale Atributelor Dumnezeieşti în timpul vizionării atente, transfiguratoare a unor fiinţe tinere ce se află într-o perioadă de înflorire atât lăuntrică, dar şi trupească.

Care sunt Atributele Dumnezeiești pe care le putem capta în felul acesta, chiar în simultaneitate, explicații succinte importante referitoare la acestea, ce includ numeroase taine ezoterice, aflăm din această expunere ce conține instrucţiunile iniţiatice ezoterice necesare pentru a pune cu succes în practică această metodă.

 

Duminică, 1 septembrie 2024

}

10:36 - 11:22

Dezvăluiri despre unele necesități dumnezeiești tainice minunate care par a fi hazard, dar în realitate nu sunt deloc un hazard – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Mutațiile genetice, ce survin sub influența a diferiți factori, pot constitui o sursă de evoluție. Cât de bine este însă înțeles genomul uman de știința actuală?
Ce perspective va deschide renunțarea la viziunea materialistă îngustă asupra informației genetice?

Ce se ascunde în spatele a ceea ce ființele umane ignorante consideră a fi hazard?

Abordând aceste teme importante, partea a treia a conferinței prezintă, dintr-o perspectivă ezoterică, geniala intuiție a lui Democrit cu privire la necesitate și legile dumnezeiești, precum și modul în care aceasta se corelează cu Atributul Dumnezeiesc al Sensului Dumnezeiesc. De asemenea, ne sunt oferite explicații detaliate și o serie de revelații importante despre conceptul de fundament.

}

12:18 - 12:57

O actualizare inițiatică a condiției ființei umane în prezent – Quo Vadis – partea 3

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Omului contemporan aflat în plină criză a sensului și a direcției i se potrivește ca o mănușă întrebarea: Quo vadis Homo Confusus? Încotro mergi omule confuz?

Deși ieșirea din această criză a sensului este cu ușurință posibilă prin reîntoarcerea la Dumnezeu și la esența noastră spirituală lăuntrică, ce îl împinge oare pe omul modern către uitarea de sine? Ce îl ține departe de cunoașterea reală? Aflăm răspunsuri la aceste întrebări și, de asemenea, ne sunt dezvăluite unele taine ale procesului revelării Sinelui în partea a treia a acestei conferințe.

}

13:04 - 13:49

Minunile mari și mici ale universului fizic – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Neuronii oglindă, care explică ştiinţific empatia, sunt un element esenţial al cunoaşterii, de la limbaj până la artă. Ei reprezintă totodată o dovadă a structurii holografice a creaţiei şi confirmă existența fenomenelor de rezonanță ocultă ce apar între oameni, dar și între animale.

În ce mod intervin atunci când mai multe ființe umane participă la unison în experiențe benefice?
Dar în cazul osmozei euforice oculte ce se produce când două fiinţe umane de sex opus fuzionează erotic amoros?

Ce metodă tantrică secretă facilitează trezirea empatiei paranormale, prin care devine cu putință comunicarea uimitoare chiar cu zeii, cu îngerii și cu entitățile de lumină?

Toate aceste subiecte fascinate sunt abordate în partea a treia a acestei conferințe ce a fost structurată pe baza arhivei profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Sâmbătă, 31 august 2024

}

10:34 - 11:20

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 16

Nicolae  Catrina

Cele 5 yama-uri, restricțiile ori regulile interacțiunilor armonioase, spiritualizante sunt menite să deblocheze canalele de comunicare subtil-energetică din cadrul relațiilor noastre. Cum punem cu adevărat în practică, în viața de fiecare zi, aceste principii și reguli? Cum asigură integrarea și aplicarea celor 5 yama-uri reîmprospătarea, reînsuflețirea permanentă a relațiilor noastre de iubire sau de prietenie, prevenind alunecarea lor în banalitate, în rutină?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, sunt prezentate succint, din perspectivă ezoterică, dar și practică, cele 5 yama-uri. Astfel, este detaliat contextul integrării lui ahimsa, non-violența, în fiecare situație a vieții noastre cotidiene și aflăm despre necesitatea creării unui spațiu comun al libertății, al autenticității, al armonizării în comunicarea cu ceilalți.

Totodată, ne sunt prezentate câteva elemente introductive despre cel de-al 2-lea principiu, satya, principiul adevărului, din perspectiva integrării acestuia în relațiile noastre.

}

12:16 - 13:02

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 17

Nicolae  Catrina

Conferința continuă cu descrierea celor cinci yama-uri, deschizând perspective noi, ezoterice în abordarea relațiilor cu ceilalți.

Care este legătura dintre straturile profunde ale conștiinței și modul în care vorbim? Ce rol joacă autenticitatea în interacțiunile cu ceilalți? Cum integrăm știința secretă a mantra-elor, mantra shastra, în practica noastră spirituală? La toate aceste întrebări descoperim răspunsurile în continuarea expunerii despre satya.

În legătură cu asteya, non-furtul, aflăm despre perspectiva abundenței, dar și a lipsei, despre modul cum integrăm acest principiu nu doar în cazul obiectelor materiale, dar și referitor la idei, la iubire, la atenție, la timp. În acest sens, de un real folos sunt Legea dăruirii oculte, raportarea la anumite Atribute Dumnezeiești printr-o adecvată comuniune amplă, introspecția spirituală.

La tot ceea ce cunoaștem despre brahmacharya, principiul continenței, din expunerile Ghidului spiritual referitoare la acest subiect, în cadrul acestei conferințe se adaugă semnificația ezoterică originară a cuvântului sanscrit brahmacharya care ne dezvăluie și alte înțelesuri tainice ale acestui principiu.

Aparigraha, non-posesivitatea, poate fi considerată, din perspectiva celor cinci yama-uri, ca o veritabilă sadhana a relațiilor. Integrarea adecvată a acestui principiu în viața noastră ne reîmprospătează radical toate relațiile, ne ajută să ne revelăm menirea noastră spirituală.

ale confuziei și ale ignoranței se mai manifestă în vreo formă în conștiința lor?

În această parte a conferinței aflăm răspunsuri la aceste întrebări importante pentru orice căutător spiritual, însoțite de explicații extinse și elemente practice care ne permit să recunoaștem cele 5 klesha-uri în viața noastră de zi cu zi, să le identificăm influența nefastă, și astfel putem începe să ne detașăm de ele și chiar să le controlăm.

}

13:07 - 13:53 și 00:35 - 01:21

Kuṇḍalini Sakti, un factor esențial al desăvârșirii spirituale și al dobândirii unor miraculoase puteri oculte benefice (siddhi-uri) – sau, în cazul trezirii sale premature, haotice, necontrolate, o potențială sursă a anumitor tulburări de ordin psihomental – partea 1

prezentare de Nicolae Catrina, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

În întreaga tradiție yoga și tantra se pune un deosebit accent pe trezirea gradată, armonioasă, plenară a energiei fundamentale nesfârșite a ființei, kundalini shakti, urmată de ascensiunea acestei formidabile energii de-a lungul lui sushumna nadi până când atinge destinația ei esențială, centrul suprem de forță și conștiință sahasrara.

După trecerea în revistă a celor opt maha siddhi, cele opt mari puteri puteri oculte, supranaturale care sunt obținute prin trezirea controlată și armonioasă a lui kundalini shakti, în conferință ne sunt oferite exemple ale calităților și puterilor supraomenești ale Marelui Avatar Krishna descrise în Bhagavad Gita. Printre acestea, este prezentat dintr-o perspectivă ezoterică episodul deosebit de important pentru aspiranții la iluminarea spirituală în care Krishna a furat hainele păstorițelor, gopi, în timp ce acestea se scăldau complet nude în apele fluviului Yamuna.

În ultima parte a conferinței aflăm răspunsul la câteva întrebări importante:
Care este condiția în care poate fi abordată trezirea energiei fundamentale a ființei, kundalini shakti?
La ce conduce trezirea prematură, necontrolată a lui kundalini shakti?
Asupra căror aspecte avertizează tratatele tradiționale cu privire la o astfel de trezire într-o ființă care nu este pregătită?

}

14:34 - 14:58 și 01:34 - 01:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 14

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În această nouă conferință ce include completări din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, sunt detaliate aspecte care țin de punerea în practică a revelației referitoare la consacrarea mistică totală a roadelor acțiunilor noastre benefice lui Dumnezeu.

În continuarea prezentării noțiunii de Tot Ocult, ce rezultă în urma punerii în aplicare a acestei revelații, sunt evidențiate efectele tainice, îmbogățitoare ale acesteia asupra vieții noastre.

Corelat cu aceste aspecte, ne sunt prezentate, din punct de vedere ezoteric, noțiunile de aprehendare, subtil și euforic.

}

15:22 - 16:08 și 02:11 - 02:57

Tainele ezoterice dezvăluite ale recliclarii urinei ființelor umane în cazul în care se practică urinoterapia – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Care sunt uimitoarele efecte ale urinoterapiei în trupul, dar şi la nivelul învelişurilor subtile, energetice ale celor deschişi şi înzestraţi cu o inteligenţă vie, sclipitoare care aleg să o practice în mod consecvent?

Analiza atentă, detaliată a substanţelor chimice şi a diferiţilor compuşi identificaţi în urină ne oferă repere importante în acest sens. Efectele profund echilibrante la nivel hormonal, muscular, osos, al transmiterii nervoase, păstrarea sau redobândirea clarităţii conştiinţei, a memoriei, bucuriei de a trăi, apetitului erotic, nivelului energetic general ridicat şi multe altele, reprezintă beneficiile reciclării pe această cale, a urinoterapiei, a unor substanţe organice şi anorganice cum sunt: electroliţii, creatinina, amoniacul, compuşii sulfuraţi, dopamina, noradrenalina, majoritatea hormonilor, inclusiv hormonul de creştere, vitamine, minerale şi multe altele.

}

16:25 - 17:11 și 03:18 - 04:04

Dezvăluiri despre unele necesități dumnezeiești tainice minunate care par a fi hazard, dar în realitate nu sunt deloc un hazard – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Ce se înțelege prin noțiunea de „ordine”?
Care este raportul dintre ordine și regularitate și raportul dintre ordine și necesitate?
Ce este ordinea implicită?
Există oare o ordine implicită în tot ceea ce este explicit? Care este proporția dintre cele două?
A fost ordinea implicită reflectată în artă în diferite curente? Care artiști de renume au avut îndrăzneala de a aborda această noțiune și cum anume au exprimat-o în operele lor?

Răspunsuri la toate aceste întrebări aflăm în partea a doua a acestei conferințe ce a fost structurată după materialele din arhiva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

17:17 - 18:28

Expunere referitoare la modul de realizare a procedeului spiritual de translație în timp în sfera cea tainică a conștiinței

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Timpul ne apare în mod obișnuit ca o curgere neîncetată către viitor. Însă tot ceea ce s-a petrecut cândva rămâne prezent în memoria lui Dumnezeu ce există în akasha pentru totdeauna.

Imaginile filmate în trecut, ce sunt impregnate de vectorii de forță ai acelor vremuri, fac posibilă translaţia paranormală în acel timp, ce devine pentru noi atunci un prezent. Această uluitoare taină a imaginilor, precum și indicații ezoterice importante pentru fructificarea ei ne sunt dezvăluite de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru în această prezentare.

Sunt detaliate „ingredientele” ce ne asigură succesul, dintre care dinamizarea învelişului supramental vijnanamaya kosha și a centrului subtil de forţă vishuddha chakra sunt esențiale, precum și efectele spirituale specifice.

Această exemplificare paranormală, ce ne permite să simțim specificitatea vremurilor trecute, ne permite totodată să descoperim, într-un mod tainic, existenţa şi realitatea incontestabilă a lui Dumnezeu.

}

22:47 - 22:54

Atributul Dumnezeiesc al Iertării Dumnezeiești

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Iertarea este cheia de boltă pentru o transformare profundă, pentru a ne purifica cu adevărat ființa.

Atragerea în universul nostru lăuntric a energiei subtile sublime a Atributului Dumnezeiesc al Iertării Dumnezeiești anihilează toate traumele, toate tensiunile, toate resentimentele. Ne ajută să devenim mult mai buni, mult mai blânzi, profund regenerați.

Prezentarea ezoterică a acestui important Atribut Dumnezeiesc ne revelează taina iertării și ne oferă precizări practice esențiale pentru a atrage în noi această energie dumnezeiască, de care avem nevoie întotdeauna, fără excepție, pentru a ne transforma.

}

23:37 - 00:24 și 04:24 - 05:11

Minunile mari și mici ale universului fizic – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Urmăm, oare, noi, ca specie un sens evolutiv? Ce arată faptele istorice? În Imperiul Roman, probabilitatea ca un om să moară de moarte violentă (război sau asasinat) era de cel puțin cincizeci de ori mai mare decât în prezent. Putem deci crede în umanitate: iată că de la obiceiul de „a trece o întreagă populație prin sabie”, atitudinea față de oameni s-a transformat în mod fundamental: sclavia aproape a dispărut, pedeapsa cu moartea e abolită în multe țări, statutul femeilor s-a îmbunătățit considerabil.

Observăm o evidentă evoluție a sensibilității umane benefice. Descoperiri recente evidențiază legătura tainică ce există între neuronii oglindă și compasiunea pe care o manifestă ființa umană, ba chiar și unele specii de animale. Știința evidențiază astfel apariția unui proces de rezonanță ocultă ce survine imediat între două făpturi vii atunci când una doar o privește atent pe cealaltă.

Vineri, 30 august 2024

}

08:01 - 08:46

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 13

Nicolae  Catrina

Deși marea majoritate a traducerilor echivalează cea de-a cincea klesha, abhinivesha, cu teama de moarte, în realitate aceasta prezintă numeroase fațete, cum ar fi: teama de moarte, de bătrânețe sau de boală, teama de a pierde diferitele identificările false pe care egoul le induce în conștiință.

Cum ne putem elibera de influența funestă a lui abhinivesha? În răspunsul la această întrebare fundamentală pentru orice practicant spiritual sunt prezentate mai multe procedee yoghine, metodele de revelare a Sinelui Suprem Nemuritor, Atman, constituind cel mai rapid antidot împotriva otrăvii oculte a lui abhinivesha.

Abhinivesha poate fi privită ca fiind cea mai intensă și mai ramificată formă a ignoranței fundamentale, avidya klesha, care generează confuzia fundamentală referitoare la cine suntem noi cu adevărat. Cum se generează reciproc toate cele 5 limitări și care sunt raporturile dintre ele, aflăm din această conferință ce abordează dintr-o perspectivă practică aceste aspecte.

}

10:35 - 11:21

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 14

Nicolae  Catrina

Rigidizarea părerilor personale, a judecăților personale cu privire la ceilalți sau la viață în general, îngustarea și rigidizarea orizontului cognitiv se numără printre consecințele lui abhinivesha.

Cum ne putem da seama ce domenii ale ființei noastre se află sub influența acestei limitări?
Cum poate fi evaluat gradul de activare în conștiința unei ființe umane a celor cinci klesha-uri?
Ce se petrece în cazul ființelor eliberate spiritual? Aceste surse ale confuziei și ale ignoranței se mai manifestă în vreo formă în conștiința lor?

În această parte a conferinței aflăm răspunsuri la aceste întrebări importante pentru orice căutător spiritual, însoțite de explicații extinse și elemente practice care ne permit să recunoaștem cele 5 klesha-uri în viața noastră de zi cu zi, să le identificăm influența nefastă, și astfel putem începe să ne detașăm de ele și chiar să le controlăm.

}

11:27 - 12:20

Simboluri tainice ce sunt incluse în arhitectura complexă a castelului ce i-a fost dedicat Iuliei Hașdeu, dar care sunt înglobate și în cadrul mausoleului familiei Hașdeu – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Cavoul familiei Hașdeu din cimitirul Șerban Vodă, București, şi castelul ce i-a fost dedicat Iuliei Hașdeu, ce se află în localitatea Câmpina, sunt două construcții aparte atât datorită simbolisticii arhitecturale, cât și datorită modului în care au fost construite.

În această primă parte a conferinței aflăm detalii despre modul în care Bogdan Petriceicu Hașdeu a fost ghidat în edificarea lor de spiritul fiicei sale, din Lumea de Dincolo, și ne este prezentat și explicat simbolismul tainic al edificiului cavoului, care exprimă o complexitate de idei și aspecte ezoterice. Regăsim printre acestea o inedită reprezentare a infinitului și a ideii că în fiecare unitate există o trinitate, dar și multe alte elemente care transformă un mormânt rece şi neprimitor într-un veritabil templu al înţelepciunii.

}

12:24 - 13:09

Simboluri tainice ce sunt incluse în arhitectura complexă a castelului ce i-a fost dedicat Iuliei Hașdeu, dar care sunt înglobate și în cadrul mausoleului familiei Hașdeu – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

A doua parte a acestei conferințe de arhivă a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru prezintă semnificația simbolurilor ce se regăsesc în castelul de la Câmpina dedicat Iuliei Hașdeu. Scara, cerul, ochiul atoatevăzător al lui Dumnezeu, axis mundi se numără printre elementele principale care crează o atmosferă spiritualizantă, de ascensiune de la vizibil și aparent, la ceea ce este invizibil și ascuns.

Aflăm totodată detalii inedite despre „camera obscură” și despre activitățile și cercetările în domeniul spiritist pe care le desfășura Hașdeu.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 13

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În această conferință ce provine din manuscrisele sale, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru realizează o analiză a noii revelații dumnezeiești referitoare la consacrarea mistică totală.

Care sunt cele trei alternative importante pe care aceasta le implică?
La ce se referă termenul „ocult”, dar și noțiunea, revelată în premieră, de Tot Ocult?
Ce implică cunoașterea ocultă și care este responsabilitatea morală asociată acesteia?
Ce este plurivalența și cum se corelează cu conceptul Unității în Diversitate? De ce constituie ea o trăsătură fundamentală a Creației?

Iată câteva din întrebările la care ni se oferă răspuns în cadrul acestei conferințe inițiatice.

 


}

15:22 - 16:12 și 02:19 - 03:09

Tainele ezoterice dezvăluite ale recliclarii urinei ființelor umane în cazul în care se practică urinoterapia – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

De ce oare urinoterapia se afla la loc de cinste printre modalităţile terapeutice infailibile ale medicinelor populare ancestrale specifice diferitelor culturi de pe planetă?

Răspunsul la această întrebare ni-l oferă descoperirile ştiinţei moderne cu privire la complexa compoziţie chimică a urinei. Prezentarea exhaustivă a acesteia ne dezvăluie informaţii inedite despre acest veritabil elixir al sănătăţii, tinereţii, regenerării trupeşti, dar şi al armonizării corpurilor noastre subtile, energetice.

Aflăm, de asemenea, în această conferință, că reciclarea produşilor precum ureea, acidul uric, hormonii, vitaminele, mineralele şi aminoacizii aflați în componența urinei aduce nenumărate şi profunde beneficii, inclusiv la nivelul învelişului nostru supramental, vijnanamaya kosha, şi la nivelul corpului beatitudinii, anandamaya kosha, creând premisele unei reale transformări a fiinţei noastre.

Deloc întâmplător, unii biologi privesc fiinţă umană ca pe o fiinţă de lumină, în timp ce în înţelepciunea orientală, misterioasa mehas amrita, urina, este considerată a fi lumină dumnezeiască condensată.

}

16:44 - 17:31 și 03:22 - 04:09

Introducere în practicile spirituale ezoterice ale esteticii tantrice iluminatoare – partea 3

Nicolae  Catrina

În fiecare emoție pe care o trăim, fie ea plăcută sau neplăcută, este prezent un tainic nectar beatific, rasa, care constituie însăși esența acelei experiențe. Acesta este elementul transformator principal în yoga frumuseții – care ne învață cum să îl descoperim în trăirile noastre estetice și cum să ne îndumnezeim, pe baza conștientizării lui, întreaga existență.

Prezentarea detaliată a acestor aspecte ne dezvăluie în ce constă rasa sadhana, practică ce ne revelează extazul în tot mai multe momente ale vieții; ce ipostază a lui Shiva ne poate ajuta cel mai mult pe această cale a alchimiei emoțiilor; care este otrava care „ofilește” florile trăirilor noastre și ce anume o alimentează.

Ne sunt revelate, de asemenea, aspecte inițiatice fundamentale despre pratibha, un alt factor cheie în practica esteticii iluminatoare, cum putem trezi și amplifica în ființa noastră această tainică lumină a revelației, cum se corelează cu Atributul Dumnezeiesc al Libertății Dumnezeiești, precum și o modalitate practică simplă pentru a crea cu ușurință un spațiu estetic încărcat de sacralitate.

}

17:50 - 18:29 și 04:22 - 05:01

O actualizare inițiatică a condiției ființei umane în prezent – Quo Vadis – partea 2

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Ieșirea din criza profundă cu care se confruntă omenirea este imposibilă fără o înțelegere clară, intuitivă a sensului vieții. Componenta determinantă și chiar fundamentală a unei vieți este să pricepi sensul ei. Trăind fără un rezultat palpabil sau confundând idealurile cu unele scopuri, practic îți irosești viața. A da un sens vieții urmând o cale spirituală presupune apropierea de esența interioară și de Dumnezeu. Însă chiar și după ce ai pășit pe această cale și i-ai gustat anumite tipuri de fericiri te vei confrunta cu diferite obstacole.

Vom afla în partea a doua a acestei conferințe care este cel mai mare obstacol pe calea spirituală și ce calități, virtuți și înțelegeri profunde te ajută să îl depășești.

}

18:43 - 19:28 și 05:14 - 05:59

Minunile mari și mici ale universului fizic – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Această nouă conferinţa realizată pe baza arhivei profesorului de yoga Gregorian Bivolaru este despre miracolul esențial al vieții, pe care omul nu este capabil să o creeze, dar pe care reușește adesea să o distrugă. Inteligența devine otravă când este utilizată malefic, egotic, materialist, și contribuie adesea la distrugerea mediului înconjurător. În ritmul actual, până la sfârșitul veacului peste jumătate dintre speciile de plante şi animale pot fi distruse. Ne aflăm în pragul celei de-a șasea mari extincții pe care am putea să o declanșăm. Cum putem evita acest dezastru? Cum putem „umaniza umanitatea”?

Atragerea din abundență a energiilor Atributelor Dumnezeiești în universul ființelor umane va conduce treptat la o transformare radicală, vitală pentru supraviețuirea speciei noastre, producând un salt extraordinar de la conștiința inferioară, ce se complace în ignoranță distructivă și auto-distructivă, la o conștiință euforică, expansionată, care se îndumnezeiește.

}

22:37 - 22:55

Cercetătorii prestigioși de la Universitatea Princeton din Statele Unite au constatat într-un mod obiectiv efectele benefice multiple ale spiralei solare yang și le-au expus în premieră 

Nicolae Catrina

Valoarea cu totul excepțională a meditațiilor realizate în spirală solară yang, ingenioasa descoperire și revelație spirituală a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, a fost evidențiată în mod obiectiv în cadrul experimentului parapsihologic Proiectul Conștiinței Globale, derulat de Universitatea Princeton în colaborare cu Institutul de Științe Noetice.

Experimentele științifice riguroase realizate în cadrul acestui proiect certifică faptul că o masă considerabilă de oameni care se concentrează într-o manieră benefică, la unison, generează transformări majore, minunate în universul fizic.

Înregistrările specifice realizate în timpul spiralei yang organizate de hiatusul solar ocult anual din 2003 au evidențiat o deviație statistică mult mai mare decât în numeroase alte evenimente ce au fost monitorizate vreodată în felul acesta. Cu atât mai uimitor, cu cât serverele care transmiteau datele se aflau la Cluj-Napoca și nu la Costinești unde se desfășura spirala. Ce alte date surprinzătoare au fost înregistrate atunci și care sunt implicațiile acestora, aflăm din această interesantă expunere.

}

01:20 - 02:06

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 15

Nicolae  Catrina

Întreaga tradiție yoga consideră eliberarea de sub influența nefastă a klesha-urilor ca fiind o mare realizare spirituală. Pentru yoghini, confruntările cu cele 5 klesha-uri evidențiază și validează nivelul lor spiritual real. În acest context, sunt expuse alte practici yoga adecvate menite să purifice și să alchimizeze componentele subtile sau foarte subtile ale klesha-urilor, dintre care cea mai bună este considerată meditația yoghină profundă, dhyana. Acest proces de alchimizare are mai multe trepte evolutive care ne sunt prezentate într-un mod analogic.

În partea a doua a conferinței este inițiată expunerea ezoterică a primei etape din yoga tradițională, care cuprinde cele 5 reguli sau atitudini fundamentale ale interacțiunilor cu celelalte ființe sau cu natura însăși, numite global yama.

Joi, 29 august 2024

}

08:00 - 08:56

O metodă simplă și eficientă ce vizează trezirea și dinamizarea gradată a centrului subtil fundamental de forță Sahasrara

Această metodă simplă, ce a fost revelată și structurată de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, are la bază cunoașterea ezoterică intimă, directă a Realității dumnezeiești.

Prin intermediul acestei metode cerem, invocăm să se reverse în centrul sahasrara energii subtile dumnezeiești ce sunt nesfârșite și care există în permanență în centrul macrocosmic fundamental de forță maha sahasrara.

Punând în practică aceste revelații, vom putea descoperi uimitoare adevăruri dumnezeiești sau chiar putem experimenta trăiri iluminatorii. Trezirea încrederii de nezdruncinat în noi înșine, captarea în ființă a numeroase Atribute Dumnezeiești se numără, de asemenea, printre efecte.

Care sunt legile și principiile universale pe care se bazează, care este condiția pentru a o putea pune în practică și, bineînțeles, descrierea detaliată a etapelor acestei metode, alături de alte elemente inițiatice importante, aflăm din această prezentare redactată de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru.

}

12:18 - 13:04

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 11

Nicolae  Catrina

Conferința expune în continuare alte aspecte referitoare la cele cinci focare oculte generatoare de influențe dizarmonioase, haotice, perturbatoare (klesha-urile): despre procesul lor de generare succesivă, despre potențarea și susținerea lor reciprocă atâta timp cât ele se mențin active sau chiar foarte active în universul nostru lăuntric.

Referitor la raga (atracția) și dvesha (respingerea), se pune întrebarea: cum ne dăm seama că anumite tendințe de atracție sau de respingere față de diferite obiecte, situații, persoane etc. sunt efectul influenței nefaste a acestor două klesha-uri sau, de fapt, sunt afinități firești ori sunt reacții normale, sănătoase de a respinge ceea ce este dăunător și care ne poate afecta ființa? Ca răspuns la această întrebare, ne sunt oferite câteva criterii simple pe baza cărora ne putem evalua cu obiectivitate sursa reală a acestor tendințe către atracție sau respingere.

}

13:11 - 13:55

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 12

Nicolae  Catrina

Expunerea continuă cu alte aspecte despre raga (atracția) și dvesha (respingerea) și interconexiunea cu asmita klesha (simțul eronat al eului propriu). Astfel, sunt evidențiate semnele evidente ale influenței perechii raga-dvesha în felul cum reacționăm la aprecieri ori la critici, în tendințele către bârfă ori calomnie. În acest context, sunt semnalate consecințele malefice de natură ocultă care apar în mod gradat în aura celor care obișnuiesc să bârfească și este oferit antidotul înțeleptului grec Socrate împotriva tendințelor funeste către bârfă sau calomnie. Totodată, sunt prezentate soluții practice simple și directe de contracarare a efectelor nefaste ale lui raga și dvesha, cum ar fi raportarea prin comuniune amplă, profundă la anumite Atribute Dumnezeiești.

În ultima parte a conferinței sunt expuse câteva elemente introductive despre ultima klesha, abhinivesha, care este rodul perechii ragadvesha. Astfel, ne este revelat înțelesul ocult al termenului sanscrit abhinivesha, care este adesea interpretat eronat în traducerile occidentale.

}

13:11 - 13:55 și 02:10 - 02:54

Dezvăluiri despre unele necesități dumnezeiești tainice minunate care par a fi hazard, dar în realitate nu sunt deloc un hazard – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Această nouă serie de conferințe structurate pe baza arhivei profesorului de yoga Gregorian Bivolaru prezintă, încă de la început, dintr-o perspectivă ezoterică, conceptele de bază pentru tema abordată: conceptul de necesitate și acela de ordine.

Există hazard în cadrul Creației Dumnezeiești? Sau există doar necesitate?
Care este raportul dintre ceea ce par să fie evenimente aleatorii și Voia Dumnezeiască?

Răspunsurile pline de înțelepciune la aceste întrebări fundamentale, care au preocupat deopotrivă filosofi și oameni de știință, ne invită într-o fascinantă incursiune în misterele Creației dumnezeiești.

}

14:32 - 14:59 și 04:53 - 05:20

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 12

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În această conferință ne este împărtășită în premieră o extraordinară dezvăluire ezoterică, ce se bazează pe o revelație inedită referitoare la consacrarea mistică totală a roadelor către Dumnezeu. Ne este oferită astfel, prin Grație Dumnezeiască, o modalitate sigură și foarte eficientă de a suspenda pentru totdeauna toate consecințele karma-ice ale acțiunilor noastre benefice.

Ne sunt de asemenea oferite, din perspectivă ezoterică, semnificațiile noțiunilor de perfecțiune, mistic și tamas, inclusiv în corelație cu această minunată dezvăluire.

}

15:20 - 16:05 și 03:03 - 03:48

Tainele ezoterice dezvăluite ale recliclarii urinei ființelor umane în cazul în care se practică urinoterapia – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Învăţăturile transmise în timpuri imemoriale de marele zeu Siva către preaiubita sa Parvati au fost păstrate în mai multe tratate secrete. Dintre acestea, Damar Tantra şi Gupta Kama Bhairava Tantra ne dezvăluie uimitoarele taine ale reciclării în propriul trup a unuia dintre cele mai preţioase elixire alchimice, cunoscut tradiţional sub numele de Mehas Amrita. Ni se dezvăluie astfel faptul că misterioasă cale a reciclării este totodată o foarte eficientă formă de terapie perfect naturală pentru ameliorarea mai multor deficienţe şi chiar maladii ale vremurilor noastre.
În acest context iniţiatic, conceptul de „savurare” îşi dezvăluie inedite şi incitante valenţe spirituale care inspiră abordarea practică, perfect accesibilă în viaţa de zi cu zi, a unor tehnici conjuncturale creative ce ne pot conduce către cunoaşterea aprofundată a energiilor ce compun universul în care trăim, îmbogățindu-ne perspectiva spirituală asupra acestuia.

}

16:49 - 17:35 și 03:08 - 03:54

Tainele ezoterice dezvăluite ale reciclării kalas-urilor fie printr-o savurare transfiguratoare personală, fie printr-o savurare transfiguratoare mutuală în cadrul relațiilor erotice amoroase ale iubiților care se adoră și integrează în permanență continența deplină

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Prin intermediul metodelor tantrice milenare secrete ale reciclării spirituale şi savurării secreţiilor organice, ce reprezintă, totodată, veritabile elixire alchimice care sunt „distilate” în timpul fuziunilor amoroase tantrice în trupurile celor doi iubiţi, aceştia beneficiază de trezirea gradată, în universul lor lăuntric, a fenomenului miraculos al „empatiei paranormale”. Graţie acesteia, cei intuitivi în mod superior şi deschişi către experienţe erotice spirituale pot aduce şi chiar reproduce în universul lor lăuntric unicitatea fiinţelor iubite, dar şi a unor entităţi dumnezeieşti. În felul acesta ei fac pași semnificativi către condiţia androginală glorioasă şi devin capabili să acceadă într-un plan astral elevat, după părăsirea lumii fizice.

Misterele ezoterice ale kala-urilor, ale „femeilor fântână” şi efectele extraordinare ale practicilor tantrice de savurare ale acestor elixire, ce le sunt rezervate celor cu o mare aspiraţie spirituală, ne sunt revelate gradat pe parcursul acestei conferințe inedite ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Miercuri, 28 august 2024

}

10:52 - 11:17

Senzaționala, dar adevărata afacere ocultă PSI – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Dezvăluiri privitoare la unele strategii secrete PSI ce au însă ținte civile”

În cadrul acestei conferinţe putem afla cum capacităţile Psi sunt din ce în ce mai des folosite în mod practic în diferite domenii ale vieţii.
Oameni de afaceri și întreprinzători de renume recurg ocazional, sau chiar în mod curent, la serviciile unor ființe umane experimentate, înzestrate cu capacități paranormale.

În cadrul unor experimente vizând calitățile Psi și intuiția unor persoane cu funcții de conducere din mari firme americane, doi parapsihologi de renume, Douglas Dean și John Mihalaski au constatat că grupa managerilor cu succes în afaceri s-a descurcat mai bine decât managerii ale căror afaceri înregistrau rezultate modeste. Prin acest mega-experiment, cei doi parapsihologi au reușit, pentru prima dată, să facă factorul Psi „intuiție“ măsurabil și, deci, transparent.

Psi Tech este o mică echipă de oameni cu pregătire în domeniul Psi condusă de fostul maior american de contrainformații Edward Dames, care se ocupă cu valorificarea comercială a unor aptitudini Psi speciale. Psi Tech întreprinde așa-numite „studii de telepercepție“, pe bază de contract, pentru clienți din industrie, comerț și cercetare științifică.

}

11:48 - 12:34

Enigme noi și vechi ale ființei umane – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În a treia parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru descoperim o perspectivă spirituală asupra materiei și înțelegem mai bine ce este Spiritul. În conexiune cu acestea, este aprofundată tema Conștiinței, cu explicații și exemple care sunt de natură a ne lămuri ce este ea de fapt.

}

12:41 - 13:27 și 01:22 - 02:08

Enigme noi și vechi ale ființei umane – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În a patra parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru aflăm alte elemente legate de alcătuirea și funcțiile conștiinței umane, dar de asemenea și relația acesteia cu Conștiința dumnezeiască.

Este aprofundată în continuare relația dintre materie și informație. În acest context este apoi explicat și aprofundat conceptul de idee.

}

13:31 - 13:55

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 10

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Marele yoghin Sri Yukteswar recapitulează, într-o manieră sintetică, cauzele ce fac ca sufletele nenumăratelor ființe din cele trei lumi să rămână în una sau alta dintre acestea, în funcție de alegerile lor, aflate în strânsă legătură cu atracțiile și tendințele lor predominante. Totodată, ni se dezvăluie și:

– care sunt cele trei categorii distincte de ființe umane, ce apar într-o strânsă legătură cu predominanța care deja există în ființa umană respectivă a trupului, a corpului astral și a corpului cauzal;
– care sunt experiențele lăuntrice caracteristice pentru dinamizarea fiecăruia dintre aceste trei corpuri în ființa umană;
– care este corespondența dintre principalele stări de conștiință (starea de veghe, de somn cu vise și de somn profund fără vise) și corpurile ființei umane.

În finalul acestor revelații, marele ghid spiritual îi dezvăluie lui Yogananda natura iluzorie, de vis, atât a celor trei corpuri, cât și a celor trei lumi, în deplin acord cu filozofia Vedanta, și îi împărtășește viziunea sa profund transcendentă asupra realității, adresându-i totodată îndemnul fundamental pentru orice căutător spiritual de a urmări să discearnă, încă din această viață, între ceea ce este iluzoriu și Realitatea Dumnezeiască Ultimă!

Nu în ultimul rând, ni se permite să aruncăm o privire asupra intimității spirituale inefabile ce există între un Ghid spiritual autentic și un discipol exemplar.

}

14:34 - 14:58 și 04:13 - 04:37

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 11

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Înainte de a dispărea din fața discipolului său, Sri Yukteswar ne adresează tuturor o invitație jucăușă de a-l întâlni în Hiranyaloka și ne oferă totodată cheia ocultă pentru a realiza aceasta. Aflăm și despre o confirmare, din partea unui alt martor ocular, a reînvierii lui Sri Yukteswar.

Completările in extenso ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ce fac parte din manuscrisele sale, evidențiază anumite aspecte importante ce reies din dezvăluirile unice ale marelui înțelept Sri Yukteswar și prezintă corelații între acestea și unele revelații ezoterice fundamentale ce au fost făcute în cadrul școlii noastre de yoga.

Astfel, dezvăluirile lui Sri Yukteswar confirmă, printre altele, marile greșeli, ce persistă de peste 2000 de ani, ale lui Buddha, care nu a știut nimic despre existența Universului Cauzal, și imposibilitatea conceptului de nirvana, dar și faptul că reîncarnarea în universul fizic este și rămâne o realitate incontestabilă, chiar dacă dogma osificată a creștinismului nu o acceptă.

Ne este reamintită o modalitate epocală, ce a fost revelată în cadrul școlii noastre, care permite anihilarea atât a karma-ei fizice, cât și a celei astrale și cauzale, permițându-ne astfel o rapidă îndumnezeire.

}

15:23 - 16:38

O stare de comuniune fundamentală profundă cu energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc al Erosului Pur Dumnezeiesc – Instrucţiuni iniţiatice ezoterice importante care măresc eficienţa efectelor subtile benefice care apar atât în timpul vizionărilor la care participaţi, cât şi ulterior pe parcursul mai multor zile în şir după-aceea

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Metoda simplă și eficientă pe care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a dezvăluit-o în premieră în această conferință de arhivă este menționată într-un mod criptic în textele tantrice străvechi. Elementul cheie în cadrul acestui procedeu este conştientizarea proceselor de rezonanţă ocultă cu energiile subtile, sublime ale Atributelor Dumnezeieşti în timpul vizionării atente, transfiguratoare a unor fiinţe tinere ce se află într-o perioadă de înflorire, atât lăuntrică, dar şi trupească.

Care sunt Atributele Dumnezeiești pe care le putem capta în felul acesta, chiar în simultaneitate, explicații succinte importante referitoare la acestea, ce includ numeroase taine ezoterice, aflăm din această expunere ce conține instrucţiunile iniţiatice ezoterice necesare pentru a pune cu succes în practică această metodă.

}

16:49 - 17:35 și 03:08 - 03:54

Dezvăluiri ezoterice esențiale referitoare la energia subtilă sublimă veșnică, gratuită a Atributului Binecuvântării Dumnezeiești – peste 2000 de ani de ignoranță crasă și prostie persistentă privitoare la binecuvântarea dumnezeiască – partea 5

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În această nouă conferinţa realizată după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru descoperim cum putem să trăim adeseori adevăraţi timpi vii, îndumnezeitori, rostind într-un mod transfigurator, de 12 ori la rând, rugăciunea „Tatăl Nostru”, şi evocând buchetul celor 12 Atribute Dumnezeieşti la care se face referire în ea.

Aflăm, de asemenea, ce înseamnă în realitate starea de îndumnezeire şi care este capcana înţelegerii greşite a acestei noţiuni.

Descoperim că în ceea ce priveşte simţirea energiei Atributelor Dumnezeieşti, cantitatea contează foarte mult, şi chiar faptul că anumite Atribute Dumnezeieşti ajung să se manifeste inclusiv la nivelul trupului uman.

}

17:42 - 18:28 și 02:15 - 03:01

Introducere în practicile spirituale ezoterice ale esteticii tantrice iluminatoare – partea 2

Nicolae  Catrina

Partea a doua a acestei conferințe detaliază un ingredient esențial al experienței estetice, și anume starea de minunare:

de ce este considerată în tantrism o stare privilegiată, care sunt caracteristicile ei care o fac să fie atât de specială, ce anume o declanșează, care sunt roadele ei sublime, cum ne ajută să descoperim în fiecare experiență de viață prezența inefabilă a lui Dumnezeu.

În acest context, este clarificată diferența dintre stare de uimire și starea de minunare și cum ne influențează experiența estetică modul de a percepe, dar și modul de a trăi. Nu în ultimul rând, ne este oferită o metodă simplă care ne va ajuta să conștientizăm din ce în ce mai des și mai profund inefabilul, sublimul, minunarea care există potențial în diferitele momente ale vieții noastre și astfel să ne deschidem conștiința către experiențele estetice sublime.

Marți, 27 august 2024

}

11:54 - 12:40

Enigme noi și vechi ale ființei umane – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În a treia parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru descoperim o perspectivă spirituală asupra materiei și înțelegem mai bine ce este Spiritul. În conexiune cu acestea, este aprofundată tema Conștiinței, cu explicații și exemple care sunt de natură a ne lămuri ce este ea de fapt.

}

13:10 - 13:56

Introducere în practicile spirituale ezoterice ale esteticii tantrice iluminatoare – partea 1

Nicolae  Catrina

În tradiția tantrică, și îndeosebi în șivaismul cașmirian, experiența estetică este considerată o cale spirituală completă, în care frumusețea, minunarea ce ne farmecă inima ne conduc gradat la revelarea plenară a Sinelui suprem nemuritor Atman.

În această primă parte a conferinței, în care suntem introduși în universul inițiatic al esteticii tantrice iluminatoare, ne sunt dezvăluite unele aspecte fundamentale:

  • prin ce se caracterizează experiența estetică, în ce constă formidabila ei putere ocultă transformatoare și alchimizantă,
  • care sunt învățăturile și mesajele pe care acest inedit ghid spiritual ni le oferă,
  • cum ne putem deschide ființa față de spațiul sublim estetic și ce anume ne îndepărtează de el,
  • cum anume frumusețea fermecătoare, saundarya, face să apară transformarea spirituală și care sunt efectele spirituale complexe ale acestei practici.

Înțelegem astfel de ce experiența estetică, prin care existența ni se revelează a fi mereu plină de sacru și de întreaga multitudine a Atributelor Dumnezeiești, este un antidot perfect la superficialitatea care caracterizează epoca modernă.

 

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 10

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Marele yoghin Sri Yukteswar recapitulează, într-o manieră sintetică, cauzele ce fac ca sufletele nenumăratelor ființe din cele trei lumi să rămână în una sau alta dintre acestea, în funcție de alegerile lor, aflate în strânsă legătură cu atracțiile și tendințele lor predominante. Totodată, ni se dezvăluie și:

– care sunt cele trei categorii distincte de ființe umane, ce apar într-o strânsă legătură cu predominanța care deja există în ființa umană respectivă a trupului, a corpului astral și a corpului cauzal;
– care sunt experiențele lăuntrice caracteristice pentru dinamizarea fiecăruia dintre aceste trei corpuri în ființa umană;
– care este corespondența dintre principalele stări de conștiință (starea de veghe, de somn cu vise și de somn profund fără vise) și corpurile ființei umane.

În finalul acestor revelații, marele ghid spiritual îi dezvăluie lui Yogananda natura iluzorie, de vis, atât a celor trei corpuri, cât și a celor trei lumi, în deplin acord cu filozofia Vedanta, și îi împărtășește viziunea sa profund transcendentă asupra realității, adresându-i totodată îndemnul fundamental pentru orice căutător spiritual de a urmări să discearnă, încă din această viață, între ceea ce este iluzoriu și Realitatea Dumnezeiască Ultimă!

Nu în ultimul rând, ni se permite să aruncăm o privire asupra intimității spirituale inefabile ce există între un Ghid spiritual autentic și un discipol exemplar.

}

15:50 - 16:23

Vremurile apocaliptice care au sosit peste noi i-au surprins mai ales pe aceia care nu și-au dezvoltat inteligența și implicit, capacitatea esențială de a discerne între bine și rău – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În această conferință ne este dezvăluită cheia ocultă a trezirii discernământului spiritual, precum și anumite modalități practice eficiente în această direcție.

Ce întrebări este necesar să ne punem de fiecare dată atunci când realizăm sau analizăm o acțiune, pentru a ajunge la descoperirea Adevărului Dumnezeiesc?
Care sunt tendințele defectuoase ale minții discursive, care le fac să fie adesea aproape complet lipsite de discernământ pe persoanele care, deși au o practică spirituală, nu depășesc acest nivel? Care este antidotul minunat la această problemă?
Ce a făcut ca tocmai oamenii „cu carte” să cadă cel mai ușor în plasa manipulărilor viclene din perioada pandemiei?

Iată câteva dintre întrebările la care vom primi răspuns în această conferință.

Ne sunt oferite, totodată, explicații esențiale care ne ajută să înțelegem mai clar modul de operare cu Atributele Dumnezeiești și care evidențiază valoarea excepțională a acestei revelații.

}

16:40 - 17:15 și 02:24 - 02:59

Vremurile apocaliptice care au sosit peste noi i-au surprins mai ales pe aceia care nu și-au dezvoltat inteligența și implicit, capacitatea esențială de a discerne între bine și rău – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În zilele noastre, se confundă tot mai des bunătatea cu prostia, binele cu răul, adevărul cu falsul, miracolul cu şarlatania, ştiinţa cu pseudoştiinţa, iluzia cu realitatea, certitudinea cu aparenţa, cunoaşterea cu ignoranța, fascinaţia înrobitoare cu aspiraţia eliberatoare, teatralitatea cu autenticitatea, narcisismul cu iubirea de Sine etc.

Care este explicația acestui fenomen?
Care sunt consecințele nefaste ale „culturii binelui cu orice preț”, a faptului că oamenii nu mai abordează viața în complementaritatea ei: bine-rău, frumos-urât, sănătos-nesănătos?
Ce este sinergia, care este legătura ei cu Tantra și care este importanța unei perspective sinergice asupra vieții?
Ce este de fapt inteligența? Care sunt diferențele importante între deșteptăciune, inteligență și înțelepciune?
Care sunt semnele distinctive ale persoanelor ce sunt acaparate de setea de putere?

Iată doar câteva din întrebările la care ne oferă răspuns această conferință tulburătoare și de un mare interes pentru noi toți, ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Suntem invitați să ne evaluăm propria contribuție la evoluția creației pe acest Pământ și ne sunt indicate calitățile de care ar fi necesar să dăm dovadă în aceste vremuri apocaliptice mai mult ca oricând, precum și Atributele Dumnezeiești ce ne pot ajuta cel mai mult în această direcție.

}

17:27 - 18:13

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 16

Nicolae  Catrina

Cele 5 yama-uri, restricțiile ori regulile interacțiunilor armonioase, spiritualizante sunt menite să deblocheze canalele de comunicare subtil-energetică din cadrul relațiilor noastre. Cum punem cu adevărat în practică, în viața de fiecare zi, aceste principii și reguli? Cum asigură integrarea și aplicarea celor 5 yama-uri reîmprospătarea, reînsuflețirea permanentă a relațiilor noastre de iubire sau de prietenie, prevenind alunecarea lor în banalitate, în rutină?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, sunt prezentate succint, din perspectivă ezoterică, dar și practică, cele 5 yama-uri. Astfel, este detaliat contextul integrării lui ahimsa, non-violența, în fiecare situație a vieții noastre cotidiene și aflăm despre necesitatea creării unui spațiu comun al libertății, al autenticității, al armonizării în comunicarea cu ceilalți.

Totodată, ne sunt prezentate câteva elemente introductive despre cel de-al 2-lea principiu, satya, principiul adevărului, din perspectiva integrării acestuia în relațiile noastre.

}

18:31 - 19:17 și 01:30 - 02:16

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 17

Nicolae  Catrina

Conferința continuă cu descrierea celor cinci yama-uri, deschizând perspective noi, ezoterice în abordarea relațiilor cu ceilalți.

Care este legătura dintre straturile profunde ale conștiinței și modul în care vorbim? Ce rol joacă autenticitatea în interacțiunile cu ceilalți? Cum integrăm știința secretă a mantra-elor, mantra shastra, în practica noastră spirituală? La toate aceste întrebări descoperim răspunsurile în continuarea expunerii despre satya.

În legătură cu asteya, non-furtul, aflăm despre perspectiva abundenței, dar și a lipsei, despre modul cum integrăm acest principiu nu doar în cazul obiectelor materiale, dar și referitor la idei, la iubire, la atenție, la timp. În acest sens, de un real folos sunt Legea dăruirii oculte, raportarea la anumite Atribute Dumnezeiești printr-o adecvată comuniune amplă, introspecția spirituală.

La tot ceea ce cunoaștem despre brahmacharya, principiul continenței, din expunerile Ghidului spiritual referitoare la acest subiect, în cadrul acestei conferințe se adaugă semnificația ezoterică originară a cuvântului sanscrit brahmacharya care ne dezvăluie și alte înțelesuri tainice ale acestui principiu.

Aparigraha, non-posesivitatea, poate fi considerată, din perspectiva celor cinci yama-uri, ca o veritabilă sadhana a relațiilor. Integrarea adecvată a acestui principiu în viața noastră ne reîmprospătează radical toate relațiile, ne ajută să ne revelăm menirea noastră spirituală.

}

20:35 - 21:15 și 03:17 - 03:57

Dezvăluiri ezoterice esențiale referitoare la energia subtilă sublimă veșnică, gratuită a Atributului Binecuvântării Dumnezeiești – peste 2000 de ani de ignoranță crasă și prostie persistentă privitoare la binecuvântarea dumnezeiască – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În această nouă conferinţa realizată după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru descoperim care sunt secretele unei evocări reuşite, etapele necesare şi formula pe care o putem utiliza pentru evocarea unui Atribut Dumnezeiesc. Aflăm şi despre rolul important pe care îl joacă dinamizarea centrului subtil de forţă vishuddha chakra pentru procesul de evocare, dar şi condiţiile de bază pe care este necesar să le îndeplinim pentru a reuşi să recepţionăm o experiența spirituală care este total nouă pentru noi, atunci când participăm la exemplificări excepţionale sau inducţii paranormale.

}

21:22 - 21:50 și 04:05 - 04:33

O actualizare inițiatică a condiției ființei umane în prezent – Quo Vadis – partea 1

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Dacă ar fi să caracterizăm condiția ființei umane în societatea actuală am putea spune că ea este precară din mai toate punctele de vedere.

Ce le lipsește cu precădere oamenilor zilelor noastre?
Fiind marcați de aceste lipsuri, ce cale le pare mai ușor de urmat în căutarea fericirii?
Cum este înțeleasă fericirea de către societatea modernă?
Ce are din plin omul contemporan, dar cu toate acestea nu îi este de folos și chiar face ravagii în bagajul de carton al spiritualității sale?

În prima parte a acestei conferințe primim răspunsuri la toate aceste întrebări și, de asemenea, înțelegem multiplele aspecte ale crizei profunde cu care se confruntă omenirea în această epocă întunecată, Kali Yuga.

}

21:55 - 22:54 și 04:52 - 05:51

Tainele ezoterice dezvăluite în premieră ale îmbrățișărilor veritabile, prelungite care manifestă și transmit energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc al Iubirii Dumnezeiești în universul lăuntric al ființei umane ce este îmbrățișată – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Psihologii admit deocamdată doar existența energiei subtile mentale. Cât timp va trece până când vor admite energia subtilă a Atributelor Dumnezeiești? Dar energia subtilă supramentală, aflată în legătură cu învelișul supramental al ființei (vijnana maya kosha)?

În ce mod poate contribui îmbrățișarea veritabilă la această transformare revoluționară de perspectivă?
Ce este necesar pentru a fructifica aceste revelații, odată cu care omenirea intră într-o nouă epocă superioară?

Abordând aceste teme importante, partea a 4-a a acestei conferințe inedite ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru ne oferă explicații ezoterice detaliate referitoare la anumiți termeni, precum și noi repere esențiale pentru practică: revelații despre importanța cererii și aspecte ezoterice referitoare la atingere, precizări importante cu privire la practica metodei de revelare a Sinelui în 14 etape, precum și o revelație crucială referitoare la saltul spiritual pe care Atributele Dumnezeiești îl fac cu putință.

Luni, 26 august 2024

}

08:01 - 09:07

Atributul Dumnezeiesc al Acțiunii Dumnezeiești – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În partea a IV-a a acestei expuneri ne sunt prezentate mai întâi cele patru forme de acţiune pe care cercetătorul Max Weber le consideră ca fiind tipice, într-o sui generis paralelă cu perspectiva iniţiatică străveche ce este plină de înţelepciune şi totodată practică.

Gradat, pe parcursul expunerii sunt abordate o serie de problematici esențiale, cum ar fi:
În ce constă taina fundamentală a unor acţiuni benefice ale căror fructe sunt consacrate cu anticipaţie lui Dumnezeu sau unei Mari Puteri Cosmice?
Cum este posibil practic ca unele acțiuni să conducă la atingerea unor înalte realizări spirituale ce sunt indescriptibile, plurivalente și totale?
Cum este posibil ca o ființă umană să experimenteze într-o manieră gradată condiţia specifică a unui jivanmukta sau altfel spus acea fiinţă umană să se transforme într-o nouă fiinţă umană care în existenţa pământească atinge starea de eliberare spirituală?
Și nu în ultimul rând, cum poate fi descrisă acţiunea enigmatică a lui Dumnezeu în cadrul Creaţiei şi manifestării Sale?

La acestea, dar și la multe alte întrebări găsim răspunsul în această parte a prezentării ezoterice referitoare la Atributul Dumnezeiesc al Acţiunii Dumnezeieşti.

}

09:08 - 09:33

Senzaționala, dar adevărata afacere ocultă PSI – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Uluitoare, dar reale, manipulări psihotronice: între ceea ce pare a fi incredibil și o realitate obiectivă, incontestabilă”

În cadrul acestei conferinţe putem afla cum capacităţile Psi sunt din ce în ce mai des folosite în mod practic în diferite domenii ale vieţii.
Oameni de afaceri și întreprinzători de renume recurg ocazional, sau chiar în mod curent, la serviciile unor ființe umane experimentate, înzestrate cu capacități paranormale.

În cadrul unor experimente vizând calitățile Psi și intuiția unor persoane cu funcții de conducere din mari firme americane, doi parapsihologi de renume, Douglas Dean și John Mihalaski au constatat că grupa managerilor cu succes în afaceri s-a descurcat mai bine decât managerii ale căror afaceri înregistrau rezultate modeste. Prin acest mega-experiment, cei doi parapsihologi au reușit, pentru prima dată, să facă factorul Psi „intuiție“ măsurabil și, deci, transparent.

Psi Tech este o mică echipă de oameni cu pregătire în domeniul Psi condusă de fostul maior american de contrainformații Edward Dames, care se ocupă cu valorificarea comercială a unor aptitudini Psi speciale. Psi Tech întreprinde așa-numite „studii de telepercepție“, pe bază de contract, pentru clienți din industrie, comerț și cercetare științifică.

}

10:34 - 11:30

Atributul Dumnezeiesc al Acțiunii Dumnezeiești – partea 5

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

O altă abordare referitoare la acţiunile dumnezeieşti este aceea că actul creator al lui Dumnezeu include totodată unele evenimente care, atunci când sunt considerate dintr-o perspectivă omenească, par să încalce legile dumnezeieşti ale naturii, dar atunci când toate acestea sunt considerate, sunt privite din punctul misterios de vedere al lui Dumnezeu, se încadrează pe deplin într-un mod perfect în aceste legi dumnezeieşti. Dar ce exemple concrete avem în acest sens?

Și în ce constau Revelațiile dumnezeiești? Cum sunt ele percepute atât de cel căruia aceste revelații îi sunt oferite direct de către Dumnezeu, cât și de cei care le receptează apoi prin intermediul unui mesager inspirat?

Cum se evidențiază acţiunea cea tainică a lui Dumnezeu prin unele cuvinte pline de înţelepciune dumnezeiască ale lui Iisus?

Aceste subiecte sunt detaliate și explicate în această parte a prezentării ezoterice referitoare la Atributul Dumnezeiesc al Acţiunii Dumnezeieşti.

}

12:02 - 13:55 și 23:36 - 01:29

Comentarii lămuritoare cu privire la principalele caracteristici și tendințe subtile specifice Momentului ocult de Hiatus solar interior al anului zodiacal 2024-2025

Nicolae  Catrina

Momentele de hiatus solar sunt momente privilegiate în care putem intra cu o mare ușurință în rezonanță cu energia misterioasă a Vidului Beatific și cu energiile specifice dumnezeiești universale care susţin întreaga Creaţie. Conjunctura subtilă a hiatusului solar influențează într‑un mod hotărâtor (și în strânsă legătură cu intențiile și opțiunile noastre) perioada care se va scurge până la următorul moment ocult de hiatus solar.

Care este specificitatea hiatusului din acest an, care sunt oportunitățile evolutive care ni se deschid și cum le putem fructifica aflăm din analiza astrologică a momentului de maxim al hiatusul solar.

Aflăm totodată care sunt Atributele Dumnezeiești pe care este cu precădere indicat să le acumulăm în ființa noastră în perioada care urmează pentru a realiza un important salt spiritual și pentru a ne împlini menirea pe care o avem în această viață.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 9

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În această parte a conferinței, ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, marele yoghin Sri Yukteswar detaliază modul în care karma fizică, astrală și cauzală determină sufletele să se reîntoarcă mereu și mereu într-unul sau în altul dintre cele 3 universuri. Aflăm motivul pentru care sufletele pământenilor, odată ajunse în lumea de dincolo, sunt sau nu capabile, în funcție de nivelul lor de evoluție spirituală, să se bucure de deliciile rafinate ale universului astral mediu sau superior și ne este dezvăluit modul în care se desfășoară în continuare evoluția spirituală a locuitorilor permanenți ai astralului.

Profesorul de yoga Gregorian Bivolaru revelează, în premieră, o modalitate rapidă de a realiza un salt în conștiință direct la nivelul Universului Cauzal, prin intermediul Atributelor Dumnezeiești.

Completările sale ne pun la dispoziție, pentru prima dată, dezvăluiri detaliate referitoare la posibilitățile erotice amoroase uluitoare, caracterizate de o mare libertate și spontaneitate, care există în Universul Astral.

}

15:21 - 16:22

Atributul Dumnezeiesc al Acțiunii Dumnezeiești – partea 6

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În această ultimă parte a prezentării ni se prezintă încă de la început în ce constă formidabila revelaţie dumnezeiască, care fie că vrem, fie că nu vrem, fie că ştim ceva despre aceasta, fie că alegem să respingem cu încăpăţânare toate acestea, ne vestește zorii unei noi religii care va face apoi să dispară ca fiind vechi, perimate şi inutile toate celelalte religii.

De asemenea, în cadrul conferinței ne este arătat că Dumnezeu acţionează necontenit, dată fiind Omnipotenţa sa, dată fiind Omniprezenţa sa, dată fiind Omniscienţa sa fără de egal în cadrul Creaţiei şi manifestării sale, prin tot ceea ce există, prin tot ceea ce este manifestat, dar cel mai adesea Dumnezeu acţionează într-un mod enigmatic şi care este invizibil sau altfel spus nevăzut.

Ce ne spune referitor la acest subiect Meister Eckhart? Dar Șivaismul Cașmirian?

Acestea, dar și alte enigme fundamentale sunt abordate și elucidate în această parte a prezentării ezoterice referitoare la Atributul Dumnezeiesc al Acţiunii Dumnezeieşti.

}

16:37 - 17:10

Vremurile apocaliptice care au sosit peste noi i-au surprins mai ales pe aceia care nu și-au dezvoltat inteligența și implicit, capacitatea esențială de a discerne între bine și rău – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În această conferință ne este dezvăluită cheia ocultă a trezirii discernământului spiritual, precum și anumite modalități practice eficiente în această direcție.

Ce întrebări este necesar să ne punem de fiecare dată atunci când realizăm sau analizăm o acțiune, pentru a ajunge la descoperirea Adevărului Dumnezeiesc?
Care sunt tendințele defectuoase ale minții discursive, care le fac să fie adesea aproape complet lipsite de discernământ pe persoanele care, deși au o practică spirituală, nu depășesc acest nivel? Care este antidotul minunat la această problemă?
Ce a făcut ca tocmai oamenii „cu carte” să cadă cel mai ușor în plasa manipulărilor viclene din perioada pandemiei?

Iată câteva dintre întrebările la care vom primi răspuns în această conferință.

Ne sunt oferite, totodată, explicații esențiale care ne ajută să înțelegem mai clar modul de operare cu Atributele Dumnezeiești și care evidențiază valoarea excepțională a acestei revelații.

}

17:17 - 18:03

Enigme noi și vechi ale ființei umane – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În a doua parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru suntem introduși în tainele ezoterice ale forței oculte a cuvintelor și ne sunt oferite exemple detaliate pentru cuvinte din limbajul curent, pe care le utilizăm cu toții. Alte teme abordate sunt Extazul, Siguranța dumnezeiască, Sensul dumnezeiesc, dar și altele de care vă invităm să ne apropiem împreună.

}

18:11 - 18:57

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 16

Nicolae  Catrina

Cele 5 yama-uri, restricțiile ori regulile interacțiunilor armonioase, spiritualizante sunt menite să deblocheze canalele de comunicare subtil-energetică din cadrul relațiilor noastre. Cum punem cu adevărat în practică, în viața de fiecare zi, aceste principii și reguli? Cum asigură integrarea și aplicarea celor 5 yama-uri reîmprospătarea, reînsuflețirea permanentă a relațiilor noastre de iubire sau de prietenie, prevenind alunecarea lor în banalitate, în rutină?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, sunt prezentate succint, din perspectivă ezoterică, dar și practică, cele 5 yama-uri. Astfel, este detaliat contextul integrării lui ahimsa, non-violența, în fiecare situație a vieții noastre cotidiene și aflăm despre necesitatea creării unui spațiu comun al libertății, al autenticității, al armonizării în comunicarea cu ceilalți.

Totodată, ne sunt prezentate câteva elemente introductive despre cel de-al 2-lea principiu, satya, principiul adevărului, din perspectiva integrării acestuia în relațiile noastre.

}

20:35 - 21:21

Introducere în practicile spirituale ezoterice ale esteticii tantrice iluminatoare – partea 1

Nicolae  Catrina

În tradiția tantrică, și îndeosebi în șivaismul cașmirian, experiența estetică este considerată o cale spirituală completă, în care frumusețea, minunarea ce ne farmecă inima ne conduc gradat la revelarea plenară a Sinelui suprem nemuritor Atman.

În această primă parte a conferinței, în care suntem introduși în universul inițiatic al esteticii tantrice iluminatoare, ne sunt dezvăluite unele aspecte fundamentale:

  • prin ce se caracterizează experiența estetică, în ce constă formidabila ei putere ocultă transformatoare și alchimizantă,
  • care sunt învățăturile și mesajele pe care acest inedit ghid spiritual ni le oferă,
  • cum ne putem deschide ființa față de spațiul sublim estetic și ce anume ne îndepărtează de el,
  • cum anume frumusețea fermecătoare, saundarya, face să apară transformarea spirituală și care sunt efectele spirituale complexe ale acestei practici.

Înțelegem astfel de ce experiența estetică, prin care existența ni se revelează a fi mereu plină de sacru și de întreaga multitudine a Atributelor Dumnezeiești, este un antidot perfect la superficialitatea care caracterizează epoca modernă.

 

Duminică, 25 august 2024

}

08:01 - 08:27

Formidabilul „Proiect secret Montauk“: Dezvăluiri uimitoare referitoare la anumite cercetări ultrasecrete, dar ilegale, ce au fost realizate în Statele Unite – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Uluitoare, dar reale, manipulări psihotronice: între ceea ce pare a fi incredibil și o realitate obiectivă, incontestabilă”

Baza aeriană de la Montauk a fost locul unde s-au realizat în cel mai mare secret anumite experimente cu unde electromagnetice prin care s-a reușit manipularea conștiinței umane, declanșarea de fenomene Psi și deschiderea de porți spre alte dimensiuni temporale.

În cadrul acestei conferinţe vă invităm să descoperiţi:
– Dezvăluirile recente ce atestă că s-au făcut experiențe pe pielea cetățenilor americani, care nici măcar nu au știut că erau folosiți în mod abuziv pe post de „cobai“;
– Modul în care la Montauk se generau câmpuri electromagnetice folosite pentru controlul conștiinței, dar şi pentru crearea de „tunele ale timpului“ înspre alte realități, ca şi în cazul legendarul Experiment Philadelphia;
– Cercetările cu privire la „punctul reper-timp“ care se statornicește prin nașterea fiecărui om şi care înscrie omul spiritual într-o anumită linie temporală.

}

08:50 - 09:55

Atributul Dumnezeiesc al Acțiunii Dumnezeiești – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În căutarea noastră spirituală ardentă ne putem întreba la un moment dat: Ce înseamnă cu adevărat a acționa?

Cu ce alte energii se poate amalgama energia subtilă sublimă a Acțiunii Dumnezeiești?
Ce consecințe au acțiunile noastre și cum iau naștere acestea?
Cum e necesar să procedăm iar şi iar pe parcursul vieţii noastre, zi de zi, noapte de noapte, fără a face niciodată excepţii, pentru a deveni astfel capabili să veghem asupra noastră, asupra destinului nostru?
Ce revelează pentru yoghini și inițiați faptul de a acționa?

La aceste întrebări, dar și la multe altele găsim răspunsul în prima parte a acestei prezentări ezoterice referitoare la Atributul Dumnezeiesc al Acţiunii Dumnezeieşti.

}

10:38 - 11:24

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 9

Nicolae  Catrina

Cum apare pseudo-identitatea sub influența nefastă a lui avidya klesha (ignoranța fundamentală) și asmita klesha (limitarea care generează în conștiință sentimentul eului)? Cum se instalează saturația spirituală ca urmare a acțiunii insidioase exercitate de asmita klesha? Cum ieșim din așa-numita zonă de confort în care ne menține egoul?

Acestea sunt aspecte importante pentru practica noastră spirituală și, în acest context, în conferință ne este oferită o tehnică eficientă de dez-identificare cu principalele roluri pe care ni le asumăm, conștient sau nu, în viața de zi cu zi, modalitate care ne conduce la revelarea gradată a adevăratul nostru eu, Sinele Suprem și Nemuritor, Atman.

}

11:56 - 13:00

Atributul Dumnezeiesc al Acțiunii Dumnezeiești – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Gânditorul şi filosoful francez Bergson spunea „Speculaţiile mai mult sau mai puţin sterile de tot felul, ne apar ca fiind un lux inutil în timp ce acţiunea eminamente benefică ne apare ca fiind o necesitate urgentă.”
Ce semnifică în acest context pentru fiecare dintre noi să ne avântăm în acţiuni eminamente benefice ce sunt în mod dumnezeiesc integrate?
Cum ne transformăm rapid şi sigur fiecare dintre noi prin acțiune?
Care este taina extraordinară a energiilor Focului Dumnezeiesc și a Acţiunii Dumnezeieşti?
Dar care ar putea fi și unele modalități viclene care să ne determine în mod nefast să nu acționăm sau să acționăm greșit?
Care este viziunea diferiților gânditori asupra acțiunii?
La acestea, dar și la multe alte întrebări găsim răspunsul în această parte a prezentării ezoterice referitoare la Atributul Dumnezeiesc al Acţiunii Dumnezeieşti.

}

13:07 - 13:53

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 10

Nicolae  Catrina

În această conferință sunt oferite noi elemente ezoterice și practice în completare la prezentarea tehnicii de detașare față de influențele acaparatoare ale falsului sentiment al eu-lui, asmita klesha. Aflăm cum alegem acele Ipostazele sau Atribute Dumnezeieşti care ne ajută în rolurile benefice pe care ni le asumăm în viața de zi cu zi, precum și care sunt efectele, adesea surprinzătoare, ale acestei tehnici.

Următoarele două klesha-uri, raga (atracția egotică față de experiențele plăcute) și dvesha (respingerea, din perspectiva egoului, a experiențelor neplăcute), formează o pereche complementară, ambele având la bază dorințele pentru ori, respectiv, împotriva a ceva anume. Ni se clarifică, printre altele, de ce nu orice formă de atracție sau de respingere este dăunătoare pentru noi și cum ne poate ajuta Atributului Dumnezeiesc al Jocului Dumnezeiesc pentru a diminua aceste influențe limitative.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 8

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În continuarea revelațiilor extraordinare pe care i le-a oferit în premieră lui Yogananda, Sri Yukteswar explică faptul că atâta vreme cât omul nu a atins încă eliberarea spirituală ultimă, el trece iar și iar prin nenumărate încarnări fie terestre, fie astrale, fie cauzale, pentru a ajunge să se dezbrace în felul acesta gradat, într-un mod succesiv, de tripla teacă a celor trei corpuri ale sale. Dar atunci când Spiritul Nemuritor Suprem (Atman) se smulge în cele din urmă, pentru totdeauna, din plasa iluziei celor trei corpuri, el devine una cu Absolutul dumnezeiesc, fără a pierde totuși nimic din unicitatea sa.

Completările aduse de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale, detaliază modul în care ghizii spirituali eliberați, care își asumă misiunea de salvatori, preiau uneori karma discipolilor lor pentru a-i ajuta să atingă mai repede starea de eliberare spirituală. De asemenea, ne oferă o prezentare extinsă referitoare la experiențele de dedublare conștientă, ce include dezvăluiri ezoterice importante despre fuziunile erotice amoroase în Universul Astral.

}

15:43 - 16:19 și 02:24 - 03:00

Vremurile apocaliptice care au sosit peste noi i-au surprins mai ales pe aceia care nu și-au dezvoltat inteligența și implicit, capacitatea esențială de a discerne între bine și rău – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Evoluția lumii a implicat numeroase stadii necesare. Până la venirea lui Iisus, a guvernat legea: „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”. Marele înțelept și învățător Iisus a transformat legea, îndemnând ca atunci când cineva ne face un rău să-l iertăm, ba chiar să fim pregătiți să „întoarcem și celălalt obraz”. Drept urmare, omenirea s-a străduit să fie mai iertătoare, mai bună. Dar în anul 2020 totul s-a dat peste cap. Oamenii buni și iertători au fost crunt păcăliți de forțe întunecate, diavolești.

Care a fost greșeala gravă a oamenilor, pentru care Dumnezeu a permis ca toate acestea să se petreacă?
De ce profețiile referitoare la aceste vremuri, care există de mii de ani, nu sunt luate în considerare de marea majoritate a oamenilor?
Care este testul suprem al omenirii în actuala etapă?
Care sunt aspectele deficitare sau complet pervertite în lumea de azi, ce fac ca o transformare neîntârziată să fie imperios necesară?
Care este importanța, tot mai puțin conștientizată în zilele noastre, a discernământului în relația noastră cu ceilalți și cu Dumnezeu?

Iată doar câteva din temele importante dezvoltate și clarificate în cadrul acestei conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

16:32 - 17:11 și 03:07 - 03:46

Dezvăluiri ezoterice importante, referitoare la tainele energiei subtile sublime ale umorului stenic dumnezeiesc – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Variatele stiluri de umor acoperă o gamă largă de nuanțe și expresii, fiecare având savoarea lui specifică. Există însă și particularități ale ființelor umane care le fac să recepteze diferit umorul.

Abordând aceste subiecte, partea a treia a acestei conferințe inedite ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru ne dezvăluie:
– ce stiluri de umor există și care sunt ingredientele care asigură efectul comic;
– elemente ezoterice despre tipologiile de ființe umane care sunt înzestrate în mod nativ cu simțul umorului;
– ce calități merg „mână în mână” cu simțul umorului și cum ne putem trezi și dezvolta această însușire încântătoare;
– predispozițiile genetice și rolul glandelor endocrine în simțul umorului;
– beneficiile hormonilor ce se secretă în trup atât în timpul râsului stenic, dar și a stărilor intense de fericire.

Suntem invitați să descoperim feluritele virtuți ale umorului stenic, valorificate și de yoga râsului, și mai ales faptul că umorul stenic este un Atribut Dumnezeiesc care ne ajută să-l simțim pe Dumnezeu.

}

17:39 - 18:20 și 03:51 - 04:32

Descoperiri oficiale noi, uimitoare sub platoul Gizeh din Egipt. Eforturile de ocultare a lor și manipularea informației – partea 8

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Marele istoric din antichitate Herodot a consemnat că sub Sfinxul din Giza s-ar afla o adevărată rețea de camere subterane la o adâncime de aproape 10 metri. Dacă arheologii conservatori caută să găsească dovezi clare despre spusele lui Herodot referitoare la Marea Piramidă totuși nu este la fel și în cazul Sfinxului. Spre exemplu, directorul platoului Giza, arheologul și egiptologul Zahi Hawass a anunțat deseori în mod public că nu există absolut nimic sub Sfinx.

Aflăm în partea a opta a acestei conferințe o serie de povești, dovezi și descoperiri arheologice sau științifice care confirmă consemnările lui Herodot dar care, de cele mai multe ori, sunt trecute sub tăcere, precum și ce motive ar putea avea oficialitățile egiptene să nu permită dezvăluirea lor.

}

18:43 - 19:29 și 04:37 - 05:23

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 15

Nicolae  Catrina

Întreaga tradiție yoga consideră eliberarea de sub influența nefastă a klesha-urilor ca fiind o mare realizare spirituală. Pentru yoghini, confruntările cu cele 5 klesha-uri evidențiază și validează nivelul lor spiritual real. În acest context, sunt expuse alte practici yoga adecvate menite să purifice și să alchimizeze componentele subtile sau foarte subtile ale klesha-urilor, dintre care cea mai bună este considerată meditația yoghină profundă, dhyana. Acest proces de alchimizare are mai multe trepte evolutive care ne sunt prezentate într-un mod analogic.

În partea a doua a conferinței este inițiată expunerea ezoterică a primei etape din yoga tradițională, care cuprinde cele 5 reguli sau atitudini fundamentale ale interacțiunilor cu celelalte ființe sau cu natura însăși, numite global yama.

}

01:05 - 02:13

Atributul Dumnezeiesc al Acțiunii Dumnezeiești – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În partea a III-a a acestei prezentări ezoterice sunt abordate unele subiecte fundamentale, cum ar fi:

Ce este acțiunea la distanță? Dar acțiunea afectivă?
Ce semnifică acţiunea oratorică ocultă? La ce se referă acţiunea primitivă, eminamente benefică?
Dar acţiunea ocultă tranzitivă sau alte tipuri de acțiuni specifice?
Cum pot fi clasificate acțiunile atunci când sunt privite dintr-un punct de vedere calitativ?

La acestea, dar și la multe alte întrebări găsim răspunsul în această parte a prezentării ezoterice referitoare la Atributul Dumnezeiesc al Acţiunii Dumnezeieşti.

Sâmbătă, 24 august 2024

}

08:01 - 08:57

O metodă simplă și eficientă ce vizează trezirea și dinamizarea gradată a centrului subtil fundamental de forță Sahasrara

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Această metodă simplă, ce a fost revelată și structurată de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, are la bază cunoașterea ezoterică intimă, directă a Realității dumnezeiești.

Prin intermediul acestei metode cerem, invocăm să se reverse în centrul sahasrara energii subtile dumnezeiești ce sunt nesfârșite și care există în permanență în centrul macrocosmic fundamental de forță maha sahasrara.

Punând în practică aceste revelații, vom putea descoperi uimitoare adevăruri dumnezeiești sau chiar putem experimenta trăiri iluminatorii. Trezirea încrederii de nezdruncinat în noi înșine, captarea în ființă a numeroase Atribute Dumnezeiești se numără, de asemenea, printre efecte.

Care sunt legile și principiile universale pe care se bazează, care este condiția pentru a o putea pune în practică și, bineînțeles, descrierea detaliată a etapelor acestei metode, alături de alte elemente inițiatice importante, aflăm din această prezentare redactată de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru.

}

10:34 - 11:29

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 7

Nicolae  Catrina

Prezența convingerilor limitative, a erorilor și a distorsiunilor cognitive care ne sunt adânc sădite de avidya klesha, ignoranța profundă, ne împiedică să fructificăm informațiile spirituale la care avem acces. Cum ne eliberăm, însă, de diferitele automatisme, idei preconcepute sau tipare de gândire, simțire, acțiune? Care sunt efectele acțiunii insidioase a lui avidya klesha, dar și a celorlalte patru klesha-uri? Practica stopării oculte, dar și alte acțiuni sau metode eficiente ne ajută să ne redobândim libertatea lăuntrică, spirituală.

Aflăm cum ne dăm seama că s-au diminuat în conștiința noastră influențele funeste ale lui avidya klesha, un aspect foarte important pentru cei care predau altor ființe umane informații spirituale autentice, spre exemplu, instructorii de yoga.

În această conferință ne este revelată o mare taină spirituală ce poate fi descrisă ca taina vindecării spirituale depline și definitive: cele trei așa-numite ingrediente esențiale ale eficienței în practica spirituală, tapas, svadhyaya și Ishvara Pranidhana, prezentate în conferințele anterioare dintr-o perspectivă atât ezoterică, dar și practică, sunt și cele care pot oferi o extraordinară, chiar uimitoare eficiență a procesului de vindecare.

Aflăm cum să integrăm într-o practică yoga eficientă aceste trei elemente fundamentale în vindecarea unor maladii sau afecțiuni cu care ne putem confrunta și cum să acționăm pentru îndepărtarea cauzelor ce au condus anterior la declanșarea lor. Înțelegem astfel de ce dintre diferitele persoane care suferă de aceeași afecțiune și care urmează exact aceeași procedură de vindecare (folosesc aceleași plante tămăduitoare, aceleași tehnici yoga etc.) unele se vindecă pe deplin într-un timp scurt, altele ating vindecarea într-un interval ceva mai lung, iar altele nu obțin decât foarte parțial sau chiar deloc respectiva vindecare.

Sunt prezentate, totodată, în mod clar, succint cele șapte stadii ale vindecării din perspectiva integrării (dar și a lipsei integrării) lui svadhyaya și a lui yoga shakti în actul vindecării.

}

11:34 - 12:49

O stare de comuniune fundamentală profundă cu energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc al Erosului Pur Dumnezeiesc – Instrucţiuni iniţiatice ezoterice importante care măresc eficienţa efectelor subtile benefice care apar atât în timpul vizionărilor la care participaţi, cât şi ulterior pe parcursul mai multor zile în şir după-aceea

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Metoda simplă și eficientă pe care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a dezvăluit-o în premieră în această conferință de arhivă este menționată într-un mod criptic în textele tantrice străvechi. Elementul cheie în cadrul acestui procedeu este conştientizarea proceselor de rezonanţă ocultă cu energiile subtile, sublime ale Atributelor Dumnezeieşti, în timpul vizionării atente, transfiguratoare a unor fiinţe tinere ce se află într-o perioadă de înflorire, atât lăuntrică, dar şi trupească.

Care sunt Atributele Dumnezeiești pe care le putem capta în felul acesta, chiar în simultaneitate, explicații succinte importante referitoare la acestea, ce includ numeroase taine ezoterice, aflăm din această expunere ce conține instrucţiunile iniţiatice ezoterice necesare pentru a pune cu succes în practică această metodă.

}

12:57 - 13:54

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 8

Nicolae  Catrina

Care sunt fațetele manifestării lui avidya klesha, ignoranța fundamentală, în viața noastră cotidiană, în relațiile noastre, dar și în practica noastră spirituală?
Care este remediul sau antidotul pentru influența otrăvitoare a lui avidya klesha?
Cum ne influențează viața asmita klesha, cea de-a 2-a klesha sau sursă majoră de suferință, confuzie, conflict, care generează în conștiință sentimentul eului ori al unei identități separate și autonome?
Cum ne detașăm de influențele acaparatoare generate de asmita klesha?
Care este rolul lui yoga shakti, cum integrăm metodele yoghine în vindecarea spirituală deplină și care sunt semnele succesului spiritual al practicii noastre?

La toate aceste întrebări importante pentru orice aspirant pe calea spirituală aflăm răspunsuri detaliate în cea de-a 8-a parte a acestei conferințe.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 7

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Marele yoghin Sri Yukteswar continuă descrierea detaliată a giganticului Univers Cauzal și a capacităților uluitoare ale ființelor din această lume. Aflăm astfel că tot ce o ființă umană poate să facă numai în sfera cea tainică a conștiinței ei, ființa cauzală este capabilă să facă instantaneu în realitate; ea poate să îmbrățișeze lăuntric, în simultaneitate, un câmp foarte vast de idei sau să se deplaseze cu o viteză superioară celei a luminii printre felurite galaxii astrale.

Alte revelații importante sunt cele referitoare la lumea cea tainică a Esenței Absolute Ultime a lui Dumnezeu, în care își au originea energiile subtile sublime ale Atributelor Dumnezeiești, precum și dezvăluirea condițiilor necesare pentru a atinge starea de eliberare spirituală ultimă.

Completările făcute de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale, ne revelează modul în care operarea cu Atribute Dumnezeiești ne poate ajuta enorm să înlocuim dorințele de orice fel cu aspirații dumnezeiești, permițându-ne astfel să ne transformăm în mod radical ființa și să ne îndumnezeim.

}

15:21 - 15:57 și 01:27 - 02:03

Dezvăluiri ezoterice importante, referitoare la tainele energiei subtile sublime ale umorului stenic dumnezeiesc – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Mari sfinți creștini precum Padre Pio, Francisc din Assisi, Toma De Aquino au folosit umorul nu doar pentru a reda zâmbetul pe buzele celor care veneau să-i vadă, ci și pentru a trece cu succes anumite teste spirituale și, nu în ultimul rând, pentru a birui demonii și tentațiile de tot felul. La rândul său, Iisus a folosit în parabolele sale umorul stenic.

Care sunt aceste parabole, însoțite de explicații necesare,
Care sunt tipurile de umor, ilustrate prin exemple ……. pline de umor;
Către ce alte Atribute Dumnezeiești – 12 la număr – ne deschidem ființa prin asimilarea energiei subtile a Atributului Dumnezeiesc al Umorului Dumnezeiesc;
Ce înveliș energetic dinamizează râsul stenic prelungit și modul în care putem atinge stări de samadhi;
Sunt câteva dintre temele și secretele ezoterice prezentate în cuprinsul acestei conferințe inedite ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Mai ales în această perioadă apocaliptică, în care abundă dificultățile de tot felul, umorul stenic ne poate ajuta din plin.

}

16:08 - 16:38 și 02:26 - 02:56

Descoperiri oficiale noi, uimitoare sub platoul Gizeh din Egipt. Eforturile de ocultare a lor și manipularea informației – partea 7

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Pe la începutul secolului trecut, au apărut în diverse reviste și ziare dovezi ale existenței unor camere subterane sub platoul Giza dar și relatări despre anumite descoperiri misterioase de sub Sfinx. Aceste dezvăluiri au fost de fiecare dată urmate de o tăcere mediatică uluitoare.

În partea a șaptea a acestei conferințe vom afla despre rezultatele tulburătoare și de neînțeles ale experimentului de radiografiere a piramidei Khafre, ce declarații au transpărut în presă despre acest experiment, precum și ce reprezintă pentru inițiați rezultatele lui. Sunt, de asemenea, prezentate afirmațiile lui Edgar Cayce despre camera sigilată de sub Sfinx care ascunde misterele civilizației atlante.

}

16:45 - 17:31 și 03:06 - 03:52

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 14

Nicolae  Catrina

Rigidizarea părerilor personale, a judecăților personale cu privire la ceilalți sau la viață în general, îngustarea și rigidizarea orizontului cognitiv se numără printre consecințele lui abhinivesha.

Cum ne putem da seama ce domenii ale ființei noastre se află sub influența acestei limitări?
Cum poate fi evaluat gradul de activare în conștiința unei ființe umane a celor cinci klesha-uri?
Ce se petrece în cazul ființelor eliberate spiritual? Aceste surse ale confuziei și ale ignoranței se mai manifestă în vreo formă în conștiința lor?

În această parte a conferinței aflăm răspunsuri la aceste întrebări importante pentru orice căutător spiritual, însoțite de explicații extinse și elemente practice care ne permit să recunoaștem cele 5 klesha-uri în viața noastră de zi cu zi, să le identificăm influența nefastă, și astfel putem începe să ne detașăm de ele și chiar să le controlăm.

}

17:38 - 18:24 și 04:09 - 04:55

Dezvăluiri ezoterice esențiale referitoare la energia subtilă sublimă veșnică, gratuită a Atributului Binecuvântării Dumnezeiești – peste 2000 de ani de ignoranță crasă și prostie persistentă privitoare la binecuvântarea dumnezeiască – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Prin această nouă conferinţa ghidul spiritual ne dezvăluie cum putem să evocăm în mod rodnic, cu succes energia subtilă sublimă a unui anumit Atribut Dumnezeiesc, ce înseamnă în realitate să ai o credinţă puternică, profundă şi de nezdruncinat în Dumnezeu şi mai ales ce le lipseşte oamenilor care nu au o asemenea credinţă.

Descoperim că o veritabilă binecuvântare dumnezeiască include cam 50 de efecte benefice distincte şi că atunci când sunt oferite în mod succesiv mai multe binecuvântări veritabile dumnezeieşti, efectele tainice, obiective care apar cresc direct proporțional cu numărul acestor binecuvântări.

}

22:41 - 22:53

Atributul Dumnezeiesc al Sublimării Dumnezeiești

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Sublimarea energiilor lăuntrice este un proces esențial pe calea ascensiunii noastre către Dumnezeu. Dar în ce mod ne poate ajuta în acest demers energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc al Sublimării Dumnezeiești? Ce laturi ale ființei noastre sunt atinse și ce perspective și orizonturi noi ni se deschid?

– Descoperirea splendorii şi a sublimului dumnezeiesc;
– Descoperirea spontană a sacrului;
– Experimentarea purității arhetipale și a esenței dumnezeiești;
– Redescoperirea valorilor spirituale;
– Cunoaşterea profundă, intuitivă a raporturilor noastre cu dumnezeirea și revelarea a numeroase aspecte nebănuite ale existenţei misterioase a lui Dumnezeu
se numără printre transformările profunde pe care Atributul Dumnezeiesc al Sublimării Dumnezeiești le face posibile.

Ce alte efecte declanșează captarea lui în ființa noastră, precum și o serie de revelații ezoterice conexe cu aceste aspecte aflăm din această expunere de arhivă a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

05:09 - 06:07

Misticismul ezoteric veritabil integrat practic în viața de zi cu zi, eficient și plin de înțelepciune – importanța uriașă de multe ori nebănuită a acțiunilor benefice ce sunt în mod dumnezeiesc integrate așa cum toate acestea sunt incluse de mii de ani în înțelepciunea orientală – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În acest ciclu de conferințe, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru abordează frontal unele problematici fundamentale:
Ce este misticismul veritabil?
Pe ce se bazează, care este nucleul central al acestuia?
De ce este sistemul Yoga o manifestare a misticismului veritabil?
Suntem introduși în tainele esențiale ale practicii Zen tradiționale, care este caracterizată de misticismului practic. Are el legătură cu Atributele Dumnezeiești? Dar cu transcendența dumnezeiască? În ce constă practica propriu-zisă?

Nu în ultimul rând, misticismul este analizat din perspectiva mai multor autori aparținând diverselor tradiții orientale, dar și occidentale și ni se clarifică ce semnificație și ce implicații are pentru noi Atributul Dumnezeiesc al Ipseității Dumnezeiești.

Vineri, 23 august 2024

}

08:01 - 08:41

De ce MISA nu este o sectă?

Nicolae Catrina

O analiză a MISA pe baza criteriilor definitorii ale sectelor arată nu doar că o asemenea etichetă nu se potrivește câtuși de puțin acestei mișcări spirituale, ci pune în evidență valoarea ei cu totul excepțională.

Unul dintre cele mai importante elementele definitorii ale sectelor este existența unei conduceri autoritate. În cazul MISA putem spune, pe baza multor dovezi edificatoare, că autoritatea deplină îi aparține numai lui Dumnezeu. Ce evidențiază analiza celorlalte criterii caracteristice grupărilor sectare, argumentele aduse, precum și părerea celui mai mare expert din Europa în domeniul sectelor ne face să descoperim în final ce este cu adevărat acestă mișcare spirituală unică la nivel planetar.

}

08:57 - 09:54

Atributul Dumnezeiesc al Autenticității Dumnezeiești

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Autenticitatea dumnezeiască, sau „naturalul lui Dumnezeu”, face ca realitatea Sa uluitoare, inefabilă să ne devină accesibilă. Această prezentare importantă a Ghidului nostru spiritual ne revelează felul în care acest dar spiritual inestimabil care este autenticitatea ne ajută să transcendem iluzia universală şi să ne recunoaştem ca fiind în permanenţă complet liberi, proiectându-ne simultan într-o stare de atemporalitate în care experimentăm permanenţa dumnezeiască.

Atributul Autenticităţii Dumnezeieşti ajută fiinţa să realizeze fapte exemplare de conştiinţă care dăinuie, făcând-o în timp să devină şi să rămână un mare spirit dumnezeiesc Mahatma, sau Maharishi.

}

10:36 - 11:32

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 5

Nicolae  Catrina

În această conferință ne este revelată o mare taină spirituală ce poate fi descrisă ca taina vindecării spirituale depline și definitive: cele trei așa-numite ingrediente esențiale ale eficienței în practica spirituală, tapas, svadhyaya și Ishvara Pranidhana, prezentate în conferințele anterioare dintr-o perspectivă atât ezoterică, dar și practică, sunt și cele care pot oferi o extraordinară, chiar uimitoare eficiență a procesului de vindecare.

Aflăm cum să integrăm într-o practică yoga eficientă aceste trei elemente fundamentale în vindecarea unor maladii sau afecțiuni cu care ne putem confrunta și cum să acționăm pentru îndepărtarea cauzelor ce au condus anterior la declanșarea lor. Înțelegem astfel de ce dintre diferitele persoane care suferă de aceeași afecțiune și care urmează exact aceeași procedură de vindecare (folosesc aceleași plante tămăduitoare, aceleași tehnici yoga etc.) unele se vindecă pe deplin într-un timp scurt, altele ating vindecarea într-un interval ceva mai lung, iar altele nu obțin decât foarte parțial sau chiar deloc respectiva vindecare.

Sunt prezentate, totodată, în mod clar, succint cele șapte stadii ale vindecării din perspectiva integrării (dar și a lipsei integrării) lui svadhyaya și a lui yoga shakti în actul vindecării.

}

11:41 - 12:37 și 02:52 - 03:48

Anumite informații paranormale edificatoare ce provin totuși din viitor – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Utilizarea metodelor PSI pentru unele cazuri grave: para-trupa”

Studiind viața marelui inventator, ne putem întreba cum a reușit oare Da Vinci să facă descoperiri atât de geniale, care pentru vremea aceea păreau de-a dreptul fantastice; ce anume i-a permis să sară peste secole de trudnică învățătură, meditație și experimentare? Să fi fost oare Da Vinci un clarvăzător, un om înzestrat cu capacități precognitive neobișnuite, care știa să combine în mod magistral o excepțională capacitate de observare a Naturii cu o intuiție și o putere de anticipație superioare? Răspunsul este afirmativ, fără îndoială!

La Institutul de Cercetări Stanford au fost întreprinse, în anii 1970 și uneori la cererea autorităților militare, cercetări asupra fenomenului de precogniție. În cadrul unor experimente de percepție la distanță desfășurate în condiții de laborator, oamenii de știință ai institutului au constatat că unele persoane supuse testelor au putut descrie exact locuri îndepărtate, chiar și atunci când acestea nu erau încă fixate, ci numai determinate după un sistem de alegere aleatoriu, independent de evaluatori.

}

12:49 - 13:45

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 6

Nicolae  Catrina

În această conferință ne este revelată o mare taină spirituală ce poate fi descrisă ca taina vindecării spirituale depline și definitive: cele trei așa-numite ingrediente esențiale ale eficienței în practica spirituală, tapas, svadhyaya și Ishvara Pranidhana, prezentate în conferințele anterioare dintr-o perspectivă atât ezoterică, dar și practică, sunt și cele care pot oferi o extraordinară, chiar uimitoare eficiență a procesului de vindecare.

Klesha-urile sunt acele cauze oculte și în același timp energii oculte specifice care generează distorsiuni, tulburări, care produc, altfel spus, dezordine, entropie, agitație haotică în spațiul subtil al conștiinței noastre.
Care este natura lor și cum se manifestă în viața noastră aceste focare oculte care conduc conștiința la neînțelegeri, confuzii, iluzionări sau suferințe? Cum ne influențează viața avidya, ignoranța fundamentală, prima dintre cele 5 klesha-uri? Cum alchimizăm și transcendem mecanismele înlănțuitoare și generatoare de suferință ale acestora?
La aceste întrebări importante pentru orice aspirant spiritual, conferința ne oferă răspunsuri ce provin din tradiția multimilenară yoga, alături de repere fundamentale pentru înțelegerea practică a acestor cauze de înlănțuie. În ultimă instanță, ni se indică un răspuns universal valabil la întrebarea esențială: „De ce este necesar să practicăm yoga?”.

 

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 6

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În această parte a conferinței, aflăm revelațiile pe care marele yoghin Sri Yukteswar le-a făcut despre modul în care Dumnezeu a elaborat, în sânul propriei Sale esențe ultime, anumite idei-forță primordiale, fundamentale pe care apoi tot El le-a exteriorizat întocmai ca pe niște sui-generis vise ale Sale și cum, din interiorul celor 35 de categorii esențiale generatoare ale gândirii care aparțin corpului cauzal, El a extras cele 19 aspecte subtile complexe ale corpului astral și cele 16 elemente grosiere ce alcătuiesc trupul.

Totodată el explică diferențele esențiale dintre cele trei corpuri ale ființei umane, pe baza căror legi se desfășoară ciclul reîncarnărilor și ce înseamnă de fapt nașterea în fiecare din cele trei lumi corespunzătoare acestor corpuri.

Aflăm că dorințele, fie ele fizice, astrale sau cauzale, reprezintă forțele fundamentale de coeziune care mențin active atât trupul, cât și respectiv corpul astral și corpul cauzal.

Comentariile pline de înțelepciune ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale, ne explică înțelesul tainic al binecunoscutei afirmații: „Spiritul este întemnițat în trup” și ne oferă un exemplu edificator pentru modul în care operează voința determinativă a unei ființe cauzale.

}

15:23 - 16:03 și 04:01 - 04:41

Dezvăluiri ezoterice importante, referitoare la tainele energiei subtile sublime ale umorului stenic dumnezeiesc – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Umorul nu este doar „distracție superficială”, ci un veritabil ingredient al înțelepciunii și al înțelegerii ezoterice.

Cine este ființa misterioasă care are cu adevărat cel mai mult umor stenic?
Care este rolul nebănuit și cu totul aparte al umorului stenic în culturile umane și în tradițiile spirituale?

La aceste întrebări serioase ne oferă răspunsuri o incursiune spumoasă în istoria consemnată a umorului, începând de la sumerieni. Celebrul Mullah Nasruddin nu va lipsi din colecția de perle ale umorului specific al unor popoare.

Vom afla totodată ce relație există între umorul stenic și starea de unitate dumnezeiască, care sunt marii înțelepți și eliberați spiritual care au angrenat umorul (și cum anume) în existența și în învățăturile lor, precum și revelațiile pe care marele avatar Krishna le face despre umor în Bhagavad-Gita.

}

16:49 - 17:18 și 04:49 - 05:18

Descoperiri oficiale noi, uimitoare sub platoul Gizeh din Egipt. Eforturile de ocultare a lor și manipularea informației – partea 6

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Egiptenii au spus cam tot despre viața lor pe mii și mii de ziduri pline cu hielogrife și totuși, nu există inscripții hieroglifice, niciun papirus antic sau orice altceva despre construcția Marii Piramide. Textele antice vorbesc însă despre monumente enorme construite de altcineva, despre care se spune că au fost zeii Soarelui.

Cu toate acestea, de la sfârșitul secolului al XIX-lea arheologii nu par a fi preocupați de aflarea adevărului, ci mai degrabă caută cu disperare dovezi clare care să lege piramidele de faraonii dinastiei a 4-a, în special de Keops sau Khufu. Și dacă nu au găsit, atunci au falsificat, dacă nu pot explica sau încadra în niciun flux oficial așa-zis de gândire contemporană, atunci trec sub tăcere. Și procedează astfel nu doar în ceea ce privește Marea Piramidă ci și Sfinxul sau alte vestigii, cum ar fi templul Osireion din Abydos sau obeliscul neterminat de la Aswan.

Despre toate acestea, dar și despre kemetologi, o categorie nouă de cercetători care începe să se impună tot mai mult în prezent, aflăm în partea a șasea a acestei conferințe.

}

17:52 - 18:37 și 05:26 - 06:11

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 13

Nicolae  Catrina

Deși marea majoritate a traducerilor echivalează cea de-a cincea klesha, abhinivesha, cu teama de moarte, în realitate aceasta prezintă numeroase fațete, cum ar fi: teama de moarte, de bătrânețe sau de boală, teama de a pierde diferitele identificările false pe care egoul le induce în conștiință.

Cum ne putem elibera de influența funestă a lui abhinivesha? În răspunsul la această întrebare fundamentală pentru orice practicant spiritual sunt prezentate mai multe procedee yoghine, metodele de revelare a Sinelui Suprem Nemuritor, Atman, constituind cel mai rapid antidot împotriva otrăvii oculte a lui abhinivesha.

Abhinivesha poate fi privită ca fiind cea mai intensă și mai ramificată formă a ignoranței fundamentale, avidya klesha, care generează confuzia fundamentală referitoare la cine suntem noi cu adevărat. Cum se generează reciproc toate cele 5 limitări și care sunt raporturile dintre ele, aflăm din această conferință ce abordează dintr-o perspectivă practică aceste aspecte.

}

19:10 - 19:28

Cercetătorii prestigioși de la Universitatea Princeton din Statele Unite au constatat într-un mod obiectiv efectele benefice multiple ale spiralei solare yang și le-au expus în premieră

Nicolae  Catrina

Valoarea cu totul excepțională a meditațiilor realizate în spirală solară yang, ingenioasa descoperire și revelație spirituală a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, a fost evidențiată în mod obiectiv în cadrul experimentului parapsihologic Proiectul Conștiinței Globale, derulat de Universitatea Princeton în colaborare cu Institutul de Științe Noetice.

Experimentele științifice riguroase realizate în cadrul acestui proiect certifică faptul că o masă considerabilă de oameni care se concentrează într-o manieră benefică, la unison, generează transformări majore, minunate în universul fizic.

Înregistrările specifice realizate în timpul spiralei yang organizate de hiatusul solar ocult anual din 2003 au evidențiat o deviație statistică mult mai mare decât în numeroase alte evenimente ce au fost monitorizate vreodată în felul acesta. Cu atât mai uimitor, cu cât serverele care transmiteau datele se aflau la Cluj-Napoca și nu la Costinești unde se desfășura spirala. Ce alte date surprinzătoare au fost înregistrate atunci și care sunt implicațiile acestora, aflăm din această interesantă expunere.

}

01:49 - 02:35

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 9

Nicolae  Catrina

Cum apare pseudo-identitatea sub influența nefastă a lui avidya klesha (ignoranța fundamentală) și asmita klesha (limitarea care generează în conștiință sentimentul eului)? Cum se instalează saturația spirituală ca urmare a acțiunii insidioase exercitate de asmita klesha? Cum ieșim din așa-numita zonă de confort în care ne menține egoul?

Acestea sunt aspecte importante pentru practica noastră spirituală și, în acest context, în conferință ne este oferită o tehnică eficientă de dez-identificare cu principalele roluri pe care ni le asumăm, conștient sau nu, în viața de zi cu zi, modalitate care ne conduce la revelarea gradată a adevăratul nostru eu, Sinele Suprem și Nemuritor, Atman.

Joi, 22 august 2024

}

08:51 - 09:53

Atributul Dumnezeiesc al Contemplației Dumnezeiești

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Contemplaţia este o modalitate cu totul aparte, complexă, de a reflecta, integrând totodată intuiţia spirituală.

Care sunt caracteristicile procesului cognitiv al contemplației;
Prin ce se evidențiază contemplația în cadrul tuturor tipurilor de cunoaștere;
Care este rolul lui Dumnezeu în cadrul contemplației și care sunt efectele benefice, în primul rând spirituale și sufletești, ale practicii contemplației;
Care este stadiul suprem al contemplației, ce anume poate fi contemplat în acest stadiu, care se află dincolo de orice concept;
De ce se spune că într-o anumită măsură contemplația se opune acțiunii și care dintre acestea este, în definitiv, superioară;

Toate acestea și încă multe alte aspecte ezoterice și practice ne sunt revelate în această expunere a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru referitoare la Atributul Dumnezeiesc al Contemplației Dumnezeiești.

}

10:49 - 12:15

Yoga şi modalităţile de a atinge o stare de fericire intensă, plenară, durabilă – secretele dezvăluite ale stării de fericire deplină – partea 21

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Profesorul de yoga Gregorian Bivolaru ne oferă în această conferință de arhivă elemente ezoterice importante referitoare la starea de indiferență. Aflăm care sunt caracteristicile indiferenței afective, cauzele și modurile sale de manifestare, dar și despre indiferența plenară benefică, care este starea ființei umane în mod spontan detașată de toate contingenţele materiale.

Care sunt consecințele nefaste în lumea de dincolo ale complacerii în starea de indiferență afectivă?

Care sunt Atributele Dumnezeiești, dar și alte modalități inedite, care ne ajută să ne menținem tinerețea, indiferent de anii pe care îi avem?

Ce le trădează pe ființele umane care vor doar să primească iubire, fără ca ele să iubească la rândul lor, și cum pot fi ele demascate?

Iată numai câteva din întrebările la care vom primi răspuns în această expunere. Suntem totodată invitați să participăm la un extraordinar proiect pilot, ce vizează starea de reîntinerire.

}

12:53 - 13:53

Atributul Dumnezeiesc al Autorității Dumnezeiești

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Autoritatea dumnezeiască, ce provine din fiinţa intimă, eternă a lui Dumnezeu Tatăl, face să apară în şi prin fiinţa umană care o manifestă o forţă tainică inefabilă de natură supranaturală. Funcţia ei esenţială şi principală este conservarea nealterată şi învăţarea doctrinei dumnezeieşti a cunoaşterii transcedentale supreme, fiind în simultaneitate tangentă cu domeniul ştiinţei dumnezeieşti ultime.

Prin ce se caracterizează autoritatea dumnezeiască, care sunt manifestările sale, cu ce alte Atribute Dumnezeiești este tangentă, cum putem să o trezim în ființa noastră și de ce ființele care manifestă autoritate spirituală sunt atacate, aflăm din această prezentare densă în revelații pe care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru ne-o oferă despre Atributul Dumnezeiesc al Autorității Dumnezeiești.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 5

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Dacă în lumea pământească problemele de comunicare sunt generatoare de numeroase conflicte și suferințe, nu la fel se petrece în Universul Astral, unde comunicarea se bazează pe telepatie, empatie și clarviziune, ce fac imposibile percepțiile eronate, minciuna și interpretările fantasmagorice.

Ființele astrale nu cunosc oboseala și se hrănesc instantaneu, la modul esențial, doar cu tainica lumină astrală precum și cu energiile subtile sublime ale Atributelor Dumnezeiești pe care le atrag la voință.

Marele yoghin Sri Yukteswar ne oferă de această dată și revelații fundamentale referitoare la sublimul nectar al nemuririi, Soma, la care pot avea acces în anumite condiții inclusiv unele ființe umane, precum și despre dumnezeiasca și misterioasa energie subtilă MANA, generatoare de miracole.

Un răspuns la mereu actuala întrebare: „De ce este atât de important să îi iubim pe toți oamenii?” ne este oferit, prin intermediul unei povestioare, în comentariile profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ce fac parte din manuscrisele sale.

}

15:22 - 16:07

Yoga şi modalităţile de a atinge o stare de fericire intensă, plenară, durabilă – secretele dezvăluite ale stării de fericire deplină – partea 22

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Similar cu modul în care o ființă învață să conducă o mașină, și controlul emoțiilor poate fi învățat. Controlul emoțiilor funeste nu implică să ne retragem din lume, ci necesită doar să adăugăm în plus unele ingrediente dumnezeiești vieții noastre de zi cu zi, inclusiv interacțiunilor cu alte ființe umane.

Care sunt aceste ingrediente?
Care sunt factorii de care depinde, de fapt, starea noastră de fericire?
Ce este o atitudine și cum apare ea?
Ce sunt alegerile și care este importanța lor în viața noastră?
Ce implică adevărata responsabilitate și care este relația ei cu starea de libertate lăuntrică?
Ce este Efectul de spectator?

Toate aceste aspecte și multe altele sunt clarificate într-o perspectivă spirituală în cadrul acestei conferințe, ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

16:13 - 16:44

Descoperiri oficiale noi, uimitoare sub platoul Gizeh din Egipt. Eforturile de ocultare a lor și manipularea informației – partea 5

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Nimeni nu știe în realitate cine a construit ansamblul arhitectonic de pe platoul Giza și nici când anume. A recunoaște aceasta ar însemna rescrierea întregii istorii a omenirii și renunțarea la teoria actuală despre om-planetă-adevăr. Nimeni nu pare să-și asume însă o asemenea responsabilitate. Dimpotrivă, tot felul de interese mai mult sau mai puțin obscure blochează accesul la descoperirile importante prezentate în primele părți ale acestei conferințe, și anume cele referitoare la Marea Piramidă și la groapa misterioasă de la Zawyet El-Aryan.

Totul a pornit în secolul al XIX lea, când arheologii vremii au preluat de la Herodot afirmația că Marea Piramidă ar fi fost construită de faraonul Khufu sau Keops, iar construcția ei a durat 20 de ani. În prezent mass-media manipulatoare încearcă să impună această idee fără a prezenta și dovezi care să o susțină. Există însă numeroase dovezi care infirmă ce a scris Herodot.

Aflăm despre toate acestea precum și despre alte aspecte care sunt în prezent trecute sub tăcere din cea de-a cincea parte a acestei conferințe.

Miercuri, 21 august 2024

}

08:00 - 08:56

O metodă simplă și eficientă ce vizează trezirea și dinamizarea gradată a centrului subtil fundamental de forță Sahasrara

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Această metodă simplă, ce a fost revelată și structurată de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, are la bază cunoașterea ezoterică intimă, directă a Realității dumnezeiești.

Prin intermediul acestei metode cerem, invocăm să se reverse în centrul sahasrara energii subtile dumnezeiești ce sunt nesfârșite și care există în permanență în centrul macrocosmic fundamental de forță maha sahasrara.

Punând în practică aceste revelații, vom putea descoperi uimitoare adevăruri dumnezeiești sau chiar putem experimenta trăiri iluminatorii. Trezirea încrederii de nezdruncinat în noi înșine, captarea în ființă a numeroase Atribute Dumnezeiești se numără, de asemenea, printre efecte.

Care sunt legile și principiile universale pe care se bazează, care este condiția pentru a o putea pune în practică și, bineînțeles, descrierea detaliată a etapelor acestei metode, alături de alte elemente inițiatice importante, aflăm din această prezentare redactată de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru.

}

17:31 - 18:16 și 05:16 - 06:01

Misticismul ezoteric veritabil integrat practic în viața de zi cu zi, eficient și plin de înțelepciune – importanța uriașă de multe ori nebănuită a acțiunilor benefice ce sunt în mod dumnezeiesc integrate așa cum toate acestea sunt incluse de mii de ani în înțelepciunea orientală – partea 6

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Între activitatea cerebrală și câmpurile geomagnetice există o interacțiune bidirecțională, caracterizată de o dinamică complexă. Activitatea cerebrală poate, la rândul ei, să modifice câmpurile geomagnetice locale. Observațiile sugerează, de asemenea, prezența unui factor unificator care face cu putință transferul informațional între entități care nu se află într-un contact direct măsurabil.

Care este rolul energiei subtile a Atributul Dumnezeiesc al Conexiunii Dumnezeiești în această interacțiune dar și în declanșarea experiențelor mistice sau paranormale, cum este influențată conștiința de câmpul magnetic al Pământului, care este legătura dintre rezonanța Schumann și „inconștientul colectiv” sunt câteva teme deosebit de captivante ce sunt abordate în această conferință.

Aflăm totodată exemple concrete de integrare a misticismului veritabil din viața genialului cercetător Nikola Tesla, care a intuit existența unei conectivități globale.

}

11:51 - 13:44 și 01:34 - 03:27

Comentarii lămuritoare cu privire la principalele caracteristici și tendințe subtile specifice Momentului ocult de Hiatus solar interior al anului zodiacal 2024-2025

Nicolae Catrina

Momentele de hiatus solar sunt momente privilegiate în care putem intra cu o mare ușurință în rezonanță cu energia misterioasă a Vidului Beatific și cu energiile specifice dumnezeiești universale care susţin întreaga Creaţie. Conjunctura subtilă a hiatusului solar influențează într‑un mod hotărâtor (și în strânsă legătură cu intențiile și opțiunile noastre) perioada care se va scurge până la următorul moment ocult de hiatus solar.

Care este specificitatea hiatusului din acest an, care sunt oportunitățile evolutive care ni se deschid și cum le putem fructifica aflăm din analiza astrologică a momentului de maxim al hiatusul solar.

Aflăm totodată care sunt Atributele Dumnezeiești pe care este cu precădere indicat să le acumulăm în ființa noastră în perioada care urmează pentru a realiza un important salt spiritual și pentru a ne împlini menirea pe care o avem în această viață.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 4

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Dacă în lumea pământească avem la dispoziție 5 simțuri prin intermediul cărora putem percepe ceea ce ne înconjoară, ființele din Universul Astral superior beneficiază de un al 6-lea (intuiția astrală) și al 7-lea simț (simțul experiențelor lăuntrice dumnezeiești) ce le oferă o perspectivă incomparabil mai profundă și mai vastă.

Marele înțelept Sri Yukteswar ne face părtași, într-un mod plin de farmec, la ceremoniile edenice în care este sărbătorită eliberarea de lumea astrală a anumitor ființe foarte evoluate spiritual și modul specific în care Dumnezeu alege să se manifeste în cadrul acestor ceremonii, pentru ființa în cauză.

Comentariile inspiratoare ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale, pun în evidență, printre altele, diferența dintre viziunile rafinate ale tărâmului eteric pe care le au unele ființe pure și viziunile îngrozitoare din astralul inferior ce le apar persoanelor care consumă substanțe halucinogene.

}

15:24 - 15:55 și 03:34 - 04:10

Descoperiri oficiale noi, uimitoare sub platoul Gizeh din Egipt. Eforturile de ocultare a lor și manipularea informației – partea 4

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Artefactele ascunse sub situl de la Zawyet el-Aryan ne-ar putea modifica total înțelegerea asupra istoriei omenirii.

Toți cercetătorii, ale căror teorii uimitoare au fost prezentate în partea a treia a acestei conferințe, susțin că la ora actuală omenirea nu are cunoștințele științifice și nici tehnologia pentru realizarea unei construcții precum Marea Piramidă din Egipt.

Cu toate acestea, directorul platoului Giza declara adeseori cu seninătate, dar într-un mod năucitor, că nu există nici măcar un grăunte de dovadă că ar fi existat vreodată o civilizație avansată în Egipt, înainte de cea din prezent.

Aflăm în partea a patra a acestei conferințe ce pun în evidență fotografiile din satelit referitor la toleranța de construcție aproape de neconceput a Marii Piramide. De asemenea, sunt prezentate calcule simple matematice și alte argumente pertinente care pun sub semnul întrebării multe dintre afirmațiile jenante și complet lipsite de dovezi ale arheologilor și egiptologilor referitoare la Marea Piramidă.

}

16:18 - 17:08 și 04:18 - 05:08

Tainele ezoterice dezvăluite în premieră ale îmbrățișărilor veritabile, prelungite care manifestă și transmit energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc al Iubirii Dumnezeiești în universul lăuntric al ființei umane ce este îmbrățișată – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Ceea ce dăruim printr-o îmbrățișare veritabilă unei ființe umane, și care în realitate vine din Ființa misterioasă și infinită a lui Dumnezeu, totodată ne dăruim și nouă înșine într-o anumită proporție. Oferind multe asemenea îmbrățișări mai ales ființelor umane care au nevoie, ne vom accelera propria noastră transformare lăuntrică, câmpul nostru ocult de forță benefică va crește și treptat ne vom îndumnezei.

Secretele ezoterice pe care le implică știința ocultă și arta minunată a îmbrățișării inițiatice sunt completate de explicații in extenso, pline de revelații, referitoare la termenii Mister, Infinit. Prin intermediul gramelor de practică ne vom putea convinge rapid de valoarea acestei cunoașteri unice actualmente în lume.

}

17:31 - 18:16 și 05:16 - 06:01

Misticismul ezoteric veritabil integrat practic în viața de zi cu zi, eficient și plin de înțelepciune – importanța uriașă de multe ori nebănuită a acțiunilor benefice ce sunt în mod dumnezeiesc integrate așa cum toate acestea sunt incluse de mii de ani în înțelepciunea orientală – partea 6

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Între activitatea cerebrală și câmpurile geomagnetice există o interacțiune bidirecțională, caracterizată de o dinamică complexă. Activitatea cerebrală poate, la rândul ei, să modifice câmpurile geomagnetice locale. Observațiile sugerează, de asemenea, prezența unui factor unificator care face cu putință transferul informațional între entități care nu se află într-un contact direct măsurabil.

Care este rolul energiei subtile a Atributul Dumnezeiesc al Conexiunii Dumnezeiești în această interacțiune dar și în declanșarea experiențelor mistice sau paranormale, cum este influențată conștiința de câmpul magnetic al Pământului, care este legătura dintre rezonanța Schumann și „inconștientul colectiv” sunt câteva teme deosebit de captivante ce sunt abordate în această conferință.

Aflăm totodată exemple concrete de integrare a misticismului veritabil din viața genialului cercetător Nikola Tesla, care a intuit existența unei conectivități globale.

Marți, 20 august 2024

}

10:34 - 11:30

Misticismul ezoteric veritabil integrat practic în viața de zi cu zi, eficient și plin de înțelepciune – importanța uriașă de multe ori nebănuită a acțiunilor benefice ce sunt în mod dumnezeiesc integrate așa cum toate acestea sunt incluse de mii de ani în înțelepciunea orientală – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Lumea interioară și cea exterioară sunt în mod evident interconectate. Dar până unde merge această conexiune? Dacă intricația cuantică presupune legături instantanee între particule, teleportarea energiei sugerează faptul că există deopotrivă conexiuni subtile care traversează spațiul și timpul. Dar conștiința și materia sunt de asemenea interdependente, fiind aspecte diferite ale aceluiași întreg?

Ce rol joacă biofotonii în acest proces de interconectare? Și ce legătură există între lumina cosmică dumnezeiască și lumina interioară a vieții?

Vă invităm să descoperiți toate acestea, și multe altele, într-o incitantă paralelă între fizica cuantică și misticismul practic veritabil, în partea a patra a conferinței ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

12:57 - 13:37

Vindecarea spirituală – partea 8

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În cadrul acestei conferințe importante vom afla de ce starea de sănătate, chiar perfectă, nu este o garanție a realizării spirituale. Ignorarea țelului suprem al vieții noastre va determina până la urmă apariția anumitor suferințe care să ne amintească ce ne-am propus înainte de a veni în această lume.

Vom afla în ce direcție este necesar să ne îndreptăm eforturile pentru a ne bucura de o stare perfectă de sănătate și ce aspect anume ne va asigura adevărata vindecare de toate bolile.

Ni se va revela, de asemenea, unde îşi găseşte refugiul înțeleptul, atât la necaz cât şi la bucurie, precum și importanța anumitor virtuți dumnezeiești ce ne vor asigura alungarea instantanee a oricărei forme de slăbiciune, de boală sau de suferinţă.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 3

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Dacă Universul Astral superior este caracterizat de frumusețe, fericire, iubire, armonie, tărâmurile infernale ce există în sfera inferioară a Universului Astral sunt groaznice, monstruoase, înfricoșătoare. Aici ajung după moarte sufletele celor care au săvârșit crime și răutăți de tot felul, unde sunt nevoite să suporte chinuri cumplite pentru a-și ispăși faptele rele. Aici sălășluiesc îngerii căzuți, precum și demonii.

În schimb ființele ce populează mirificul Univers Astral superior se bucură de minunate delicii și de o extraordinară libertate. Ele pot să-și structureze corpul și mediul înconjurător în funcție de propria imaginație și voință, singura lege a naturii care li se impune fiind aceea a rezonanței oculte cu Atributele Dumnezeiești.

Comentariile profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale, ne oferă explicații clarificatoare cu privire la mecanismul de operare a mantra-elor în cadrul proceselor de laya yoga și dezvăluiri inedite referitoare la modul în care acestea erau folosite în războaiele dintre zei și titani.

}

15:23 - 15:59 și 02:05 - 02:41

Descoperiri oficiale noi, uimitoare sub platoul Gizeh din Egipt. Eforturile de ocultare a lor și manipularea informației – partea 3

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

În partea a treia a acestei conferințe facem cunoștință, rând pe rând, cu noile teorii uluitoare referitoare la Marea Piramidă din Egipt.

Teoria lui Edward Kunkel din anii 1960, verificată practic de inginerul hidrolog John Cadman, ne prezintă Marea Piramidă ca o posibilă pompă hidraulică enormă, iar groapa uriașă de la Zawyet el-Aryan, descoperită de Barsanti, ca fiind un rezervor de colectare al apei pompate.

Aflăm în continuare ce altă descoperire șocantă a făcut Cadman și legătura acesteia cu piramida electromagnetică a lui Tesla. Sunt prezentate și alte teorii uimitoare ale lui Christopher Dunn, James Brown și Desiree Hurtak.

Toate acestea prefigurează ideea unui Egipt antic complet electric, însă dovada acestui fapt ar putea rămâne ascunsă într-o zonă unde accesul este restricționat.

}

16:31 - 17:01 și 02:57 - 03:27

Tainele ezoterice dezvăluite în premieră ale sportului în general, dar și ale anumitor forme de sport în particular – partea 5

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Partea a 5-a a acestei conferinţei realizate după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru prezintă modul în care sportul a ajuns să devină, în societatea actuală, o sui generis „religie“ foarte prosperă, care promovează însă nişte idealuri complet false, efemere și iluzorii. Sportul de fapt doar exacerbează egoul celor care îl practică și chiar mai rău decât atât, împătimiții sporturilor extreme ajung în imensa lor majoritate, într-un mod nebănuit, să fie posedați de anumite categorii de demoni.

Cum se folosesc regimurile totalitare de sport pentru a supune masele de ființe umane, făcându-le să creadă, culmea, că aceasta este o stare de libertate și de egalitate, dar și alte teme relevante sunt aduse în discuție pentru a înțelege în adevărata sa complexitate fenomenul sportiv așa cum este el în prezent.

}

17:14 - 17:58 și 03:41 - 04:25

Misticismul ezoteric veritabil integrat practic în viața de zi cu zi, eficient și plin de înțelepciune – importanța uriașă de multe ori nebănuită a acțiunilor benefice ce sunt în mod dumnezeiesc integrate așa cum toate acestea sunt incluse de mii de ani în înțelepciunea orientală – partea 5

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Posibilitatea intricației neuronale a adus în prim-plan întrebări fundamentale despre natura conștiinței și despre posibila interconectare a conștiinței umane cu un câmp mai vast de cunoaștere.

Întrebarea crucială care se pune acum este: care sunt consecințele acestei conectivități asupra modului în care interacționăm cu lumea?

Ce aspecte ale vieții ar putea fi influențate, cum ne pot ajuta Atributele Dumnezeiești pentru a accesa experiențe mistice care depășesc cu mult limitele percepției umane fizice, ce este „creierului cuantic” și de ce conștientizarea mistică are o importanță deosebită sunt câteva dintre subiectele fascinante abordate în această inedită conferință ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

18:16 - 19:27

Expunere referitoare la modul de realizare a procedeului spiritual de translație în timp în sfera cea tainică a conștiinței

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Timpul ne apare în mod obișnuit ca o curgere neîncetată către viitor. Însă tot ceea ce s-a petrecut cândva rămâne prezent în memoria lui Dumnezeu ce există în akasha pentru totdeauna.

Imaginile filmate în trecut, ce sunt impregnate de vectorii de forță ai acelor vremuri, fac posibilă translaţia paranormală în acel timp, ce devine pentru noi atunci un prezent. Această uluitoare taină a imaginilor, precum și indicații ezoterice importante pentru fructificarea ei ne sunt dezvăluite de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru în această prezentare.

Sunt detaliate „ingredientele” ce ne asigură succesul, dintre care dinamizarea învelişului supramental vijnanamaya kosha și a centrului subtil de forţă vishuddha chakra sunt esențiale, precum și efectele spirituale specifice.

Această exemplificare paranormală, ce ne permite să simțim specificitatea vremurilor trecute, ne permite totodată să descoperim, într-un mod tainic, existenţa şi realitatea incontestabilă a lui Dumnezeu.

}

23:37 - 00:08

Tactici stranii care folosesc însă curent hipnoza – partea 1 – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Utilizarea metodelor PSI pentru unele cazuri grave: para-trupa”

Starea de transă hipnotică poate fi folosită atât în bine – pentru vindecarea prin sugestie a unor pacienți – cât și în rău – de exemplu, pentru programarea unor hipno-spioni, ce ajung în felul acesta să manifeste personalitate dublă, fiind capabili să își exercite foarte bine această funcție, și tocmai de aceea fiind aproape imposibil de descoperit.e, ne permite totodată să descoperim, într-un mod tainic, existenţa şi realitatea incontestabilă a lui Dumnezeu.

Luni, 19 august 2024

}

10:37 - 11:40

Misticismul ezoteric veritabil integrat practic în viața de zi cu zi, eficient și plin de înțelepciune – importanța uriașă de multe ori nebănuită a acțiunilor benefice ce sunt în mod dumnezeiesc integrate așa cum toate acestea sunt incluse de mii de ani în înțelepciunea orientală – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Fenomenele cuantice au deschis perspectiva asupra unei realități fizice interconectate. Fenomenele de sincronicitate sugerează existența unor conexiuni subiacente între elemente aparent disparate. Cât de profundă este interconectarea a tot ceea ce există? Cât de extinsă este ea? Care este substratul? Dar care sunt implicațiile asupra vieții noastre?

Despre modul în care spiritualitatea își face loc în știință, despre „misticismul cuantic” și promotorii lui, dar și despre multe alte subiecte fascinante care au preocupat cercetători de geniu, aflăm în partea a 3-a a acestei conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

12:56 - 13:36

Vindecarea spirituală – partea 7

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În această conferință de arhivă a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, este abordată o temă fundamentală, și anume: izvorul cel tainic al puterii vindecătoare. Vom afla dezvăluiri esențiale referitoare la principiile și practica vindecării, printre care:

– ce avem de făcut pentru a reuşi să devenim una cu sursa cea misterioasă şi nesfârşită a vieţii;
– ce împiedică curgerea liberă prin fiinţa noastră şi prin trup a energiei tainice a vieţii;
– care este secretul aparent paradoxal al succesului, inclusiv material, și de ce depinde capacitatea de a cere şi de a primi de la Dumnezeu Tatăl tot ceea ce avem stringent nevoie;
– ce curent subtil colorat este cel mai bun remediu pentru toate relele şi bolile de care suferim;
– cum ne pot ajuta meditația yoghină profundă și laya yoga cu mantra Marilor Puteri Macrocosmice pentru a ne vindeca spontan.

Vom înțelege că pacea, odihna, sănătatea şi vitalitatea ne sunt accesibile atunci când intrăm în rezonantă profundă cu Sinele Suprem Nemuritor Atman.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 2

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Dacă în lumea fizică ființele umane se confruntă cu o mulțime de condiționări, precum și cu diverse aspecte nefaste, nu la fel se petrece în nenumăratele tărâmuri splendide ale Universului Astral superior.

Revelațiile marelui yoghin Sri Yukteswar ne familiarizează cu o lume feerică, în care ființele se bucură de o mult mai mare libertate, în care erotismul este pur și nu există gelozie sau frustrări, o lume populată de animale, zei, semizei, nimfe și muzicieni celești.

Enigmaticul tărâm eteric, la rândul lui, este populat de spiritele pure ale naturii, dar și de fantome.

Ce se petrece cu sufletele sinucigașilor, dar și cu ale celor care aleg eutanasierea și care sunt consecințele teribile ale acestei practici, cum se scurge timpul în tărâmul eteric în comparație cu lumea fizică și care sunt posibilitățile de a-l accesa încă din timpul vieții ne este dezvăluit în comentariile în premieră ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale.

}

15:23 - 15:56 și 01:44 - 02:17

Aberațiile teoriei evoluționiste a lui Darwin – partea 4

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Dacă evoluția sau mai bine zis adaptarea în cadrul uneia și aceleiași specii este un fenomen unanim acceptat, nu la fel putem spune în ce privește așa-numita evoluție de la o specie la alta.

O dovadă în acest sens este uluitoarea explozie de viață din Cambrian, când au apărut simultan majoritatea speciilor cunoscute. Fenomenul a fost trecut cu vederea de Darwin, a cărui teorie exclude din start ipoteza creaționistă.

Ce lacună majoră prezintă teoria lui Darwin, care a fost rolul nefast jucat de aceasta în răsturnarea valorilor morale, în special în țările dezvoltate, precum și în fundamentarea ideologiilor nazistă și stalinistă, aflăm din partea a 4-a a acestei conferințe inedite.

}

16:39 - 17:25 și 02:34 - 03:20

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 12

Nicolae Catrina

Expunerea continuă cu alte aspecte despre raga (atracția) și dvesha (respingerea) și interconexiunea cu asmita klesha (simțul eronat al eului propriu). Astfel, sunt evidențiate semnele evidente ale influenței perechii raga-dvesha în felul cum reacționăm la aprecieri ori la critici, în tendințele către bârfă ori calomnie. În acest context, sunt semnalate consecințele malefice de natură ocultă care apar în mod gradat în aura celor care obișnuiesc să bârfească și este oferit antidotul înțeleptului grec Socrate împotriva tendințelor funeste către bârfă sau calomnie. Totodată, sunt prezentate soluții practice simple și directe de contracarare a efectelor nefaste ale lui raga și dvesha, cum ar fi raportarea prin comuniune amplă, profundă la anumite Atribute Dumnezeiești.

În ultima parte a conferinței sunt expuse câteva elemente introductive despre ultima klesha, abhinivesha, care este rodul perechii ragadvesha. Astfel, ne este revelat înțelesul ocult al termenului sanscrit abhinivesha, care este adesea interpretat eronat în traducerile occidentale.

}

18:14 - 18:55 și 03:37 - 04:18

Descoperiri oficiale noi, uimitoare sub platoul Gizeh din Egipt. Eforturile de ocultare a lor și manipularea informației – partea 2

prezentare de Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

După moartea neașteptată a faimosului egiptolog Barsanti, descoperirea sa de la Zawyet el-Aryan a fost dată uitării, iar încercările de a continua munca lui au fost stopate când situl a devenit bază militară și accesul în zonă a fost restricționat. Narațiunea oficială prezintă situl de la Zawyet el-Aryan ca fiind nimic mai mult decât o piramidă neterminată, în timp ce Marea Piramidă este considerată a fi mormântul faraonului Keops.

Există însă numeroase contraargumente care aruncă pur și simplu în derizoriu astfel de narațiuni infantile. Despre toate acestea, precum și despre noile teorii referitoare la Marea Piramidă ce vor fi confirmate de descoperirea lui Barsanti aflăm în partea a doua a acestei conferințe.

Duminică, 18 august 2024

}

08:00 - 08:56

O metodă simplă și eficientă ce vizează trezirea și dinamizarea gradată a centrului subtil fundamental de forță Sahasrara

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Această metodă simplă, ce a fost revelată și structurată de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, are la bază cunoașterea ezoterică intimă, directă a Realității dumnezeiești.

Prin intermediul acestei metode cerem, invocăm să se reverse în centrul sahasrara energii subtile dumnezeiești ce sunt nesfârșite și care există în permanență în centrul macrocosmic fundamental de forță maha sahasrara.

Punând în practică aceste revelații, vom putea descoperi uimitoare adevăruri dumnezeiești sau chiar putem experimenta trăiri iluminatorii. Trezirea încrederii de nezdruncinat în noi înșine, captarea în ființă a numeroase Atribute Dumnezeiești se numără, de asemenea, printre efecte.

Care sunt legile și principiile universale pe care se bazează, care este condiția pentru a o putea pune în practică și, bineînțeles, descrierea detaliată a etapelor acestei metode, alături de alte elemente inițiatice importante, aflăm din această prezentare redactată de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru.

}

10:37 - 11:48

Misticismul ezoteric veritabil integrat practic în viața de zi cu zi, eficient și plin de înțelepciune – importanța uriașă de multe ori nebănuită a acțiunilor benefice ce sunt în mod dumnezeiesc integrate așa cum toate acestea sunt incluse de mii de ani în înțelepciunea orientală – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Iluminarea spirituală și realizarea spirituală nu sunt concepte abstracte sau aspecte teoretice, ci reprezintă experiențe vii și directe care se manifestă în conștiință prin modul în care trăim și în care acționăm în lumea noastră cotidiană. Celebrul fizician Henry Pierce Stapp descrie la rândul său o viziune a concretului spiritualizant.

Acțiunile noastre dumnezeiesc integrate, dar și ceea ce înțelepții Orientului numesc înrădăcinarea justă a conștiinței în substratul cel unic al ființelor și al fenomenelor fac posibilă revelarea esenței fundamentale a realității.

Trăirea circumstanțelor obișnuite ale vieții într-un mod extraordinar lăuntric este în realitate o chemare la trezirea perceperii frumuseții și a profunzimii vieții în fiecare moment, și este totodată o invitație de a descoperi sacralitatea și miracolul dumnezeiesc ce există în mod tainic prezent în fiecare aspect al existenței noastre.

Care sunt elementele definitorii ale naturii Realității dumnezeiești, cum poate fi descoperită, ce rol au Atributele dumnezeiești în acest proces dar și multe alte chei inițiatice fundamentale aflăm în partea a 2-a a acestei conferințe inedite ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

13:14 - 13:54

Vindecarea spirituală – partea 6

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Cum putem folosi energia prana-ică sau fuziunile amoroase bazate pe continență pentru a obține vindecări miraculoase?

Care este diferența dintre metodele curative obişnuite şi aproape toate vindecările spirituale care sunt menţionate în viaţa marilor yoghini sau a marilor sfinţi ai lumii?

De ce este esențială integrarea oricărui proces de vindecare în Voia lui Dumnezeu și cum se poate obține aceasta?

Care este marele secret al celor ce devin liberi de orice impuritate, de orice boală și de orice suferință?

Care sunt cele mai grave boli ale conștiinței? De ce viciu al conștiinței este imperios necesar să ne dezbărăm cât mai curând?

Răspunsuri pline de înțelepciune la toate aceste întrebări, precum și la multe altele, ne sunt oferite în cadrul acestei conferințe, succesul deplin fiind rezervat celor care vor pune perseverent în practică aceste revelații.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 1

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Materializarea paranormală într-un trup din carne și oase a marelui yoghin Sri Yukteswar la câteva luni după ce părăsise această lume și revelațiile extraordinare pe care le-a făcut cu această ocazie sunt relatate cu multă savoare de discipolul său Paramahansa Yogananda.

Taine uluitoare referitoare la lumea cauzală, tărâmul subtil astral Hiranyaloka și legile care guvernează periplul sufletelor în lumea de dincolo ne sunt dezvăluite în detaliu. Aflăm care sunt posibilitățile extraordinare de acțiune ale mirificelor ființe din Universul Astral superior, care este modul uluitor în care acestea călătoresc și cum utilizează energiile subtile sublime ale Atributelor Dumnezeiești.

Revelațiile ezoterice despre prana, despre finele energii subtile ce susțin electronii, precum și alte elemente inițiatice pe care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru ni le oferă în prima parte a acestei serii de conferințe structurată după manuscrisele sale, completează și ne facilitează înțelegerea acestor dezvăluiri extraordinare.

}

15:23 - 15:56 și 01:59 - 02:32

Persoane înzestrate cu reale capacități psihocinetice ce au fost testate atent chiar la „bancul de probă“ – partea 1 – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Utilizarea metodelor PSI pentru unele cazuri grave: para-trupa”

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Cercetătorii au căutat în permanență să sondeze aptitudinile speciale ale unor persoane cu capacități psihocinetice, pentru a putea înțelege și controla mai bine fiecare fenomen în parte. Experimentele reușite, în care subiectul înzestrat cu capacități paranormale psihocinetice nu vine nicidecum în contact direct cu obiectul care urmează să fie influențat, sunt deosebit de elocvente. În cadrul acestei conferințe vor fi redate unele experimente la care au fost supuse astfel de persoane special înzestrate ce au făcut dovada existenței a numeroase fenomene specifice spectaculoase.

}

16:29 - 17:12 și 02:49 - 03:32

O prezentare comparativă multivalentă și plină de miez a unor aspecte importante ale învățăturilor și practicilor tradiției creștine și ale sistemului milenar Yoga – partea 8

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În a 8-a parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru este continuată expunerea părintelui Jean Yves Leloup intitulată „Yoga și Creștinismul din perspectiva unității transcendente a religiilor”, cu informații valoroase despre contextul spiritual potrivit în care este necesar să practicăm Hatha Yoga și despre Yoga înțeleasă ca o cale spirituală.

Ne este explicat atât în ce constau diverse forme de yoga, Bhakti Yoga, Karma Yoga, Jnana Yoga, cât și termenul sanskrit Mudra, sau gestul simbolic adecvat care generează o stare de rezonanță ocultă.

}

17:45 - 18:17 și 03:50 - 04:22

Persoane înzestrate cu reale capacități psihocinetice ce au fost testate atent chiar la „bancul de probă“ – partea 2 – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Utilizarea metodelor PSI pentru unele cazuri grave: para-trupa”

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Cercetătorii au căutat în permanență să sondeze aptitudinile speciale ale unor persoane cu capacități psihocinetice, pentru a putea înțelege și controla mai bine fiecare fenomen în parte. Experimentele reușite, în care subiectul înzestrat cu capacități paranormale psihocinetice nu vine nicidecum în contact direct cu obiectul care urmează să fie influențat, sunt deosebit de elocvente. În cadrul acestei conferințe vor fi redate unele experimente la care au fost supuse astfel de persoane special înzestrate ce au făcut dovada existenței a numeroase fenomene specifice spectaculoase.

}

18:42 - 19:27 și 05:31 - 06:16

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 11

Nicolae Catrina

Conferința expune în continuare alte aspecte referitoare la cele cinci focare oculte generatoare de influențe dizarmonioase, haotice, perturbatoare (klesha-urile): despre procesul lor de generare succesivă, despre potențarea și susținerea lor reciprocă atâta timp cât ele se mențin active sau chiar foarte active în universul nostru lăuntric.

Referitor la raga (atracția) și dvesha (respingerea), se pune întrebarea: cum ne dăm seama că anumite tendințe de atracție sau de respingere față de diferite obiecte, situații, persoane etc. sunt efectul influenței nefaste a acestor două klesha-uri sau, de fapt, sunt afinități firești ori sunt reacții normale, sănătoase de a respinge ceea ce este dăunător și care ne poate afecta ființa? Ca răspuns la această întrebare, ne sunt oferite câteva criterii simple pe baza cărora ne putem evalua cu obiectivitate sursa reală a acestor tendințe către atracție sau respingere.

}

21:11 - 22:01 și 04:23 - 05:13

Tainele ezoterice dezvăluite în premieră ale îmbrățișărilor veritabile, prelungite care manifestă și transmit energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc al Iubirii Dumnezeiești în universul lăuntric al ființei umane ce este îmbrățișată – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Unicitatea fiecărei ființe umane face ca o îmbrățișare veritabilă pe care o oferă să fie de fiecare dată ceva unic. Apare atunci o complexă osmoză euforică între ființa care îmbrățișează și ființa îmbrățișată, ce este experimentată mai ales la nivelul centrului subtil de forță anahata chakra.

Ce anume influențează și nuanțează modul în care este receptată această osmoză,
Cum putem prelungi efectele unei îmbrățișări veritabile,
Cum participă Dumnezeu și ce alte Atribute Dumnezeiești pot fi combinate cu Atributul Iubirii atunci când oferim o îmbrățișare,

Sunt câteva dintre tainele ezoterice ce ne sunt dezvăluite în partea a doua a acestei conferințe inedite ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Înțelegem că îmbrățișarea ocultă veritabilă este nu numai o știință obiectivă ci și o artă inițiatică nebănuită de cei ignoranți.

Sâmbătă, 17 august 2024

}

12:55 - 13:53

Misticismul ezoteric veritabil integrat practic în viața de zi cu zi, eficient și plin de înțelepciune – importanța uriașă de multe ori nebănuită a acțiunilor benefice ce sunt în mod dumnezeiesc integrate așa cum toate acestea sunt incluse de mii de ani în înțelepciunea orientală – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În acest ciclu de conferințe, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru abordează frontal unele problematici fundamentale:

Ce este misticismul veritabil?
Pe ce se bazează, care este nucleul central al acestuia?
De ce este sistemul Yoga o manifestare a misticismului veritabil?

Suntem introduși în tainele esențiale ale practicii Zen tradiționale, care este caracterizată de misticismului practic. Are el legătură cu Atributele Dumnezeiești? Dar cu transcendența dumnezeiască? În ce constă practica propriu-zisă?

Nu în ultimul rând, misticismul este analizat din perspectiva mai multor autori aparținând diverselor tradiții orientale, dar și occidentale și ni se clarifică ce semnificație și ce implicații are pentru noi Atributul Dumnezeiesc al Ipseității Dumnezeiești.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 9

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În această parte a conferinței, ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, marele yoghin Sri Yukteswar detaliază modul în care karma fizică, astrală și cauzală determină sufletele să se reîntoarcă mereu și mereu într-unul sau în altul dintre cele 3 universuri. Aflăm motivul pentru care sufletele pământenilor, odată ajunse în lumea de dincolo, sunt sau nu capabile, în funcție de nivelul lor de evoluție spirituală, să se bucure de deliciile rafinate ale universului astral mediu sau superior și ne este dezvăluit modul în care se desfășoară în continuare evoluția spirituală a locuitorilor permanenți ai astralului.

Profesorul de yoga Gregorian Bivolaru revelează, în premieră, o modalitate rapidă de a realiza un salt în conștiință direct la nivelul Universului Cauzal, prin intermediul Atributelor Dumnezeiești.

Completările sale ne pun la dispoziție, pentru prima dată, dezvăluiri detaliate referitoare la posibilitățile erotice amoroase uluitoare, caracterizate de o mare libertate și spontaneitate, care există în Universul Astral.

}

15:22 - 15:58 și 01:26 - 02:02

Dezvăluiri ezoterice importante referitoare la politică – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Foarte puține ființe umane știu că există o tainică legătură între politică și egregorii care există și acționează din tărâmul invizibil. Forța ocultă de impact a unui partid depinde de puterea egregorului specific al acestuia. Cum anume se structurează, ce alimentează acest egregor și cum influențează el mulțimea de oameni care aderă la respectiva grupare politică sunt aspecte importante ale acestei dinamici.

Perspectiva ezoterică pe care ne-o dezvăluie această conferință inedită ce provine din manuscrisele profesorul de yoga Gregorian Bivolaru ne oferă totodată repere clare, simple pentru a evalua corect oamenii politici și diferitele doctrine politice.

O surprinzătoare revelație este cea referitoare la Theismul Absolut Integral – o doctrină politică fundamentală, plină de înțelepciune, care va apare la momentul potrivit, în viitor!

}

16:19 - 17:04 și 02:15 - 03:00

Modul materialist, lamentabil, limitator în care știința așa-zis „oficială” concepe actualmente conștiința – partea 11

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În general, neuroștiințele susțin ideea că vocația se dezvoltă lent și progresiv, ca rezultat al interacțiunii dintre factorii genetici, experiențele de viață și influențele de mediu. Totuși, neuroștiințele admit faptul că ar putea fi posibile și evoluții mai rapide, dar acestea sunt mai degrabă excepții decât o regulă.

Cum se explică atunci cazurile în care anumite ființe umane descoperă brusc o vocație excepțională ce le transformă radical viața?
Cum se manifestă revărsarea plenară și revelatoare în ființa umană a energiei subtile sublime, gratuite și veșnice a Atributului Dumnezeiesc al Vocației Dumnezeiești?
Funcția de filtru a creierului poate înregistra transformări semnificative în urma unor evenimente majore?
Ce este „sindromul savantului dobândit” și care sunt unele dintre numeroasele cazuri concrete documentate în literatura de specialitate?
Ce rol are starea de transă pentru deschiderea unor canale cognitive neobișnuite, care să permită accesul la resurse cognitive altfel inaccesibile?

Răspunsurile la aceste întrebări, dar și la altele ce sunt esențiale ne sunt oferite în ce-a de-a 11-a parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

 

}

17:17 - 18:03 și 03:13 - 03:59

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 10

Nicolae Catrina

În această conferință sunt oferite noi elemente ezoterice și practice în completare la prezentarea tehnicii de detașare față de influențele acaparatoare ale falsului sentiment al eu-lui, asmita klesha. Aflăm cum alegem acele Ipostazele sau Atribute Dumnezeieşti care ne ajută în rolurile benefice pe care ni le asumăm în viața de zi cu zi, precum și care sunt efectele, adesea surprinzătoare, ale acestei tehnici.

Următoarele două klesha-uri, raga (atracția egotică față de experiențele plăcute) și dvesha (respingerea, din perspectiva egoului, a experiențelor neplăcute), formează o pereche complementară, ambele având la bază dorințele pentru ori, respectiv, împotriva a ceva anume. Ni se clarifică, printre altele, de ce nu orice formă de atracție sau de respingere este dăunătoare pentru noi și cum ne poate ajuta Atributului Dumnezeiesc al Jocului Dumnezeiesc pentru a diminua aceste influențe limitative.

}

18:11 - 18:29

Cercetătorii prestigioși de la Universitatea Princeton din Statele Unite au constatat într-un mod obiectiv efectele benefice multiple ale spiralei solare yang și le-au expus în premieră

Nicolae Catrina

Valoarea cu totul excepțională a meditațiilor realizate în spirală solară yang, ingenioasa descoperire și revelație spirituală a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, a fost evidențiată în mod obiectiv în cadrul experimentului parapsihologic Proiectul Conștiinței Globale, derulat de Universitatea Princeton în colaborare cu Institutul de Științe Noetice.

Experimentele științifice riguroase realizate în cadrul acestui proiect certifică faptul că o masă considerabilă de oameni care se concentrează într-o manieră benefică, la unison, generează transformări majore, minunate în universul fizic.

Înregistrările specifice realizate în timpul spiralei yang organizate de hiatusul solar ocult anual din 2003 au evidențiat o deviație statistică mult mai mare decât în numeroase alte evenimente ce au fost monitorizate vreodată în felul acesta. Cu atât mai uimitor, cu cât serverele care transmiteau datele se aflau la Cluj-Napoca și nu la Costinești unde se desfășura spirala. Ce alte date surprinzătoare au fost înregistrate atunci și care sunt implicațiile acestora, aflăm din această interesantă expunere.

Vineri, 16 august 2024

}

08:01 - 08:57

O metodă simplă și eficientă ce vizează trezirea și dinamizarea gradată a centrului subtil fundamental de forță Sahasrara

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Această metodă simplă, ce a fost revelată și structurată de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, are la bază cunoașterea ezoterică intimă, directă a Realității dumnezeiești.

Prin intermediul acestei metode cerem, invocăm să se reverse în centrul sahasrara energii subtile dumnezeiești ce sunt nesfârșite și care există în permanență în centrul macrocosmic fundamental de forță maha sahasrara.

Punând în practică aceste revelații, vom putea descoperi uimitoare adevăruri dumnezeiești sau chiar putem experimenta trăiri iluminatorii. Trezirea încrederii de nezdruncinat în noi înșine, captarea în ființă a numeroase Atribute Dumnezeiești se numără, de asemenea, printre efecte.

Care sunt legile și principiile universale pe care se bazează, care este condiția pentru a o putea pune în practică și, bineînțeles, descrierea detaliată a etapelor acestei metode, alături de alte elemente inițiatice importante, aflăm din această prezentare redactată de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru.

}

10:35 - 11:15

Vindecarea spirituală – partea 5

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Care este singura cauză a pierderii stării de sănătate, a stării de bucurie sau a stării de libertate? Cum putem avea acces nelimitat la rezervele nesfârşite de prana care există în macrocosmos? Cum putem opri pierderile energiei vitale din trup, dobândind în felul acesta o stare de sănătate perfectă? Cum reușim să ne purificăm natura interioară?

Răspunsurile la aceste întrebări oferite în a cincea parte a acestei conferințe de arhivă a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru ne readuc în atenție tehnicile de pranayama și mai ales faptul că, realizând chiar şi numai 20-30 minute pe zi corect şi sistematic respiraţia yoghină completă putem să ne transformăm extraordinar de mult şi totodată să ne alinăm și să ne vindecăm suferinţele de tot felul.

}

11:25 - 11:57

Extraordinare cercetări PSI în răsărit: unele experimente secrete ce s-au efectuat în Uniunea Sovietică – partea 1 – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Jocuri ascunse, cel mai adesea nebănuite, ce sunt programate în sfera subtilă, neștiută a conștiinței umane”

Un scurt istoric al cercetărilor Psi în Uniunea Sovietică arată că deși pe față acestea au fost denigrate de regimul comunist, în realitate li s-a acordat în permanență, de-a lungul timpului, un loc foarte important în cadrul cercetărilor științifice, cu aplicații mai ales în domeniul militar. Cercetătorii occidentali au fost ținuți cât mai la distanță, prin diverse tertipuri, de rezultatele obținute de către cei mai experimentați cercetători ruși din domeniul paranormalului, iar cei care au încercat să informeze Occidentul despre descoperirile la care s-a ajuns în Uniunea Sovietică, au făcut chiar închisoare pentru aceasta. Totuși, mai recent, Parapsihologia a început să fie privită drept o știință de graniță, interdisciplinară. Corespunzător viziunii ideologice a noii generații de savanți, ea a fost rebotezată psihotronică, sau biocomunicare.

}

12:31 - 12:58

Extraordinare cercetări PSI în răsărit: unele experimente secrete ce s-au efectuat în Uniunea Sovietică – partea 2 – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Jocuri ascunse, cel mai adesea nebănuite, ce sunt programate în sfera subtilă, neștiută a conștiinței umane”

Un scurt istoric al cercetărilor Psi în Uniunea Sovietică arată că deși pe față acestea au fost denigrate de regimul comunist, în realitate li s-a acordat în permanență, de-a lungul timpului, un loc foarte important în cadrul cercetărilor științifice, cu aplicații mai ales în domeniul militar. Cercetătorii occidentali au fost ținuți cât mai la distanță, prin diverse tertipuri, de rezultatele obținute de către cei mai experimentați cercetători ruși din domeniul paranormalului, iar cei care au încercat să informeze Occidentul despre descoperirile la care s-a ajuns în Uniunea Sovietică, au făcut chiar închisoare pentru aceasta. Totuși, mai recent, Parapsihologia a început să fie privită drept o știință de graniță, interdisciplinară. Corespunzător viziunii ideologice a noii generații de savanți, ea a fost rebotezată psihotronică, sau biocomunicare.

}

13:00 - 13:46 și 23:37 - 00:23

Enigme noi și vechi ale ființei umane – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În acest nou ciclu de conferințe, ce sunt realizate pe baza materialelor ce provin din arhiva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, sunt abordate unele enigme ale profunzimilor ființei umane și ale relației acesteia cu întreaga Creație dumnezeiască. 

În prima parte a conferinței ne sunt oferite unele răspunsuri nuanțate la anumite întrebări care indică un sens dumnezeiesc al căutărilor noastre spirituale, cum ar fi:
Ce știu eu?
De ce aspir către cunoaștere?
Care este cheia Porților cerești?

 Suntem invitați să luăm parte la o nouă aventură a cunoașterii spirituale autentice.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 8

include anumite completări și revelații ezoterice structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În continuarea revelațiilor extraordinare pe care i le-a oferit în premieră lui Yogananda, Sri Yukteswar explică faptul că atâta vreme cât omul nu a atins încă eliberarea spirituală ultimă, el trece iar și iar prin nenumărate încarnări fie terestre, fie astrale, fie cauzale, pentru a ajunge să se dezbrace în felul acesta gradat, într-un mod succesiv, de tripla teacă a celor trei corpuri ale sale. Dar atunci când Spiritul Nemuritor Suprem (Atman) se smulge în cele din urmă, pentru totdeauna, din plasa iluziei celor trei corpuri, el devine una cu Absolutul dumnezeiesc, fără a pierde totuși nimic din unicitatea sa.

Completările aduse de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale, detaliază modul în care ghizii spirituali eliberați, care își asumă misiunea de salvatori, preiau uneori karma discipolilor lor pentru a-i ajuta să atingă mai repede starea de eliberare spirituală. De asemenea, ne oferă o prezentare extinsă referitoare la experiențele de dedublare conștientă, ce include dezvăluiri ezoterice importante despre fuziunile erotice amoroase în Universul Astral.

}

15:23 - 16:34

Expunere referitoare la modul de realizare a procedeului spiritual de translație în timp în sfera cea tainică a conștiinței

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Timpul ne apare în mod obișnuit ca o curgere neîncetată către viitor. Însă tot ceea ce s-a petrecut cândva rămâne prezent în memoria lui Dumnezeu ce există în akasha pentru totdeauna.

Imaginile filmate în trecut, ce sunt impregnate de vectorii de forță ai acelor vremuri, fac posibilă translaţia paranormală în acel timp, ce devine pentru noi atunci un prezent. Această uluitoare taină a imaginilor, precum și indicații ezoterice importante pentru fructificarea ei ne sunt dezvăluite de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru în această prezentare.

Sunt detaliate „ingredientele” ce ne asigură succesul, dintre care dinamizarea învelişului supramental vijnanamaya kosha și a centrului subtil de forţă vishuddha chakra sunt esențiale, precum și efectele spirituale specifice.

Această exemplificare paranormală, ce ne permite să simțim specificitatea vremurilor trecute, ne permite totodată să descoperim, într-un mod tainic, existenţa şi realitatea incontestabilă a lui Dumnezeu.

}

16:38 - 17:22 și 02:14 - 02:58

Spionaj eficient care este însă realizat prin intermediul capacităților extrasenzoriale: o uimitoare explorare ce este totuși realizată la mare distanță – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Utilizarea metodelor PSI pentru unele cazuri grave: para-trupa”

Vederea paranormală la distanță este una dintre capacitățile paranormale ce au fost îndelung studiate de cercetătorii din domeniul Psi. Ființele umane care sunt înzestrate cu capacitatea de percepție paranormală la distanță pot să „pătrundă“ pe neobservate, prin intermediul sferei propriei conștiințe, în centrele secrete politice și militare de planificare, respectiv de comandă, în silozurile de rachete, în depozitele de muniții și de arme atomice, în punctele de sprijin ale Aviației și Marinei, în bazele de submarine și în institutele de cercetare, în obiectivele mobile sau imobile – pe scurt în centrele de comandă ale puterii, a căror explorare temeinică promite uriașe avantaje strategice. Această conferință dezvăluie unele experimente uluitoare, ce au fost realizate în Statele Unite ale Americii, și ale căror rezultate dovedesc fără niciun dubiu realitatea acestor înzestrări paranormale.

}

17:27 - 17:59 și 00:34 - 01:06

Aberațiile teoriei evoluționiste a lui Darwin – partea 3

prezentare Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Pe măsură ce știința are acces la modalități de investigare mai precise și mai complexe, devine din ce în ce mai evidentă existența unei inteligențe superioare care se află la originea vieții. Unul dintre argumentele în această direcție este alcătuirea și funcționarea uluitor de complexă chiar și a celor mai simple celule și bacterii.

Aflăm și despre existența în natură a misteriosului oxigen negru, care nu este produs prin fotosinteză, ceea ce ne încurajează să regândim modul în care a apărut viața pe pământ.

Care sunt cele trei presupuneri ce se află la baza teoriei evoluționiste, despre îndoielile lui Darwin însuși referitoare la veridicitatea propriei teorii se numără, de asemenea, printre temele abordate în partea a 3-a a acestei conferințe.

}

18:37 - 19:23 și 01:16 - 02:02

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 9

Nicolae Catrina

Cum apare pseudo-identitatea sub influența nefastă a lui avidya klesha (ignoranța fundamentală) și asmita klesha (limitarea care generează în conștiință sentimentul eului)? Cum se instalează saturația spirituală ca urmare a acțiunii insidioase exercitate de asmita klesha? Cum ieșim din așa-numita zonă de confort în care ne menține egoul?

Acestea sunt aspecte importante pentru practica noastră spirituală și, în acest context, în conferință ne este oferită o tehnică eficientă de dez-identificare cu principalele roluri pe care ni le asumăm, conștient sau nu, în viața de zi cu zi, modalitate care ne conduce la revelarea gradată a adevăratul nostru eu, Sinele Suprem și Nemuritor, Atman.

Joi, 15 august 2024

}

09:16 - 09:56

Vindecarea spirituală – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Am aflat în prima parte a acestei conferințe care este rolul credinței în procesul vindecării spirituale. Prin ce se deosebește însă credința adevărată de credința oarbă?
Cum anume recunoaște chiar știința medicală actuală importanța acesteia?
Care este legătura între vindecarea spirituală și cea trupească?
Este boala o mare nenorocire sau un agent tainic al trezirii spirituale?

Primim răspunsuri la aceste întrebări precum și o cheie esențială pentru dobândirea stării de sănătate perfectă a trupului, dar și clarificări în ce privește folosirea acestei chei, în partea a doua a acestei conferințe de arhivă a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

10:55 - 12:14

Un mare geniu al poporului român, Mihai Eminescu, a cărui operă evocă adeseori într-un mod elevat, impresionant și emoționant realitatea tainică a unor atribute dumnezeiești pe care le-a presimțit într-o considerabilă măsură – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Geniul lui Mihai Eminescu transpare cu o uluitoare putere până și în versuri care doar în aparență sunt pornografice. Analizate dintr-o perspectivă ezoterică, descoperim faptul că el a intuit puterea ocultă a yoni-ului și a lingam-ului, dar și alte taine cunoscute în tantrism. Aflăm totodată care este cauza stărilor penibile de rușine, de jenă pe care le pot simți unele ființele umane în urma unor interacțiuni amoroase și cum putem trezi starea profund benefică de nerușinare erotică amoroasă.

În acest context, este dezvăluit, din perspectiva tradiției milenare a sistemului Tantra Yoga, tâlcul faimoasei povești a bunului prieten al lui Eminescu, Ion Creangă, „Povestea lingam-ului”.

 

}

12:54 - 13:37

Vindecarea spirituală – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Abordând subiectul vindecării spirituale, Vivekananda ne dezvăluie pașii pe care îi putem urma pentru a face ca suferința să înceteze pentru noi. Dar (și) pentru aceasta avem nevoie de vitalitate lăuntrică. Cum anume o putem dobândi?

Care este locul pe care Dumnezeu este necesar să îl ocupe în existența noastră, mai ales atunci când suferim sau când avem tot felul de boli?

Ce tâlc conține semnificația cea mai profundă a fiecărei maladii?

Sunt câteva întrebări importante la care ni se oferă răspuns în această conferință de arhivă a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Vom afla totodată ce tip de adevăr este necesar să contemple fiecare ființă umană pentru a face să devină real pentru ea îndemnul „Fii vindecată”. După aceea, puterea de a vindeca nu se va limita doar asupra sieși, ci se va manifesta și asupra celor din jur.

}

16:31 - 17:08

Vindecarea spirituală – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Ce este esențial să avem în vedere atunci când aspirăm să îi vindecăm spiritual sau să îi ajutăm spiritual pe ceilalți?
Care sunt metodele clasice de autovindecare?
Cum putem obține cea mai elevată și sigură formă de vindecare spirituală personală?

Sunt temele majore abordate în această conferință de arhivă a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Vom afla, printre altele, de unde provine puterea curativă miraculoasă a meditației yoghine profunde și de ce altruismului are o imensă valoare. În lumina acestor revelații, înțelegem că putem să ne ridicăm deasupra stării de suferinţă doar atunci când realizăm că suntem înainte de toate copiii lui Dumnezeu Tatăl şi abia după aceea copii ai acestui Pământ.

}

17:10 - 17:39

Sabotaje incontestabile ce provin din „neant“: puternica, dar nebănuita armă psihocinetică intră în acțiune – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Utilizarea metodelor PSI pentru unele cazuri grave: para-trupa”

În Uniunea Sovietică au existat unele grupe de sabotaj psihocinetic, în colaborare cu persoane capabile de telepercepție care influențau de la distanță declanșatoarele mecanice, respectiv electronice, ale armelor inamicului, în așa fel încât proiectilele, torpilele, minele, bombele, mijloacele de luptă aeropurtate, rachetele cu rază lungă de acțiune etc. să explodeze prematur, adică pe teritoriul inamic sau deasupra acestuia.
Persoane cunoscute ce erau înzestrate cu capacități psihocinetice au acționat în mod indirect – cu ajutorul câmpurilor electromagnetice, electrostatice sau gravitaționale – asupra materiei anorganice sau organice.
În cadrul acestei conferințe vom vedea că aceste ființe umane erau capabile prin intermediul energiilor psihocinetice să străpungă nu doar blindaje de plumb foarte groase și plăci de cauciuc dur groase, ci și, prin astfel de „efecte biotermice“ să provoace altor persoane reacții ale pielii, care se puteau traduce prin înroșiri, tumefieri și chiar arsuri serioase.

}

20:35 - 21:32

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 8

Nicolae Catrina

Care sunt fațetele manifestării lui avidya klesha, ignoranța fundamentală, în viața noastră cotidiană, în relațiile noastre, dar și în practica noastră spirituală?
Care este remediul sau antidotul pentru influența otrăvitoare a lui avidya klesha?
Cum ne influențează viața asmita klesha, cea de-a 2-a klesha sau sursă majoră de suferință, confuzie, conflict, care generează în conștiință sentimentul eului ori al unei identități separate și autonome?
Cum ne detașăm de influențele acaparatoare generate de asmita klesha?
Care este rolul lui yoga shakti, cum integrăm metodele yoghine în vindecarea spirituală deplină și care sunt semnele succesului spiritual al practicii noastre?

La toate aceste întrebări importante pentru orice aspirant pe calea spirituală aflăm răspunsuri detaliate în cea de-a 8-a parte a acestei conferințe.

}

22:08 - 22:43

Aberațiile teoriei evoluționiste a lui Darwin – partea 2

prezentare Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Pe lângă problema încă nerezolvată a lipsei vestigiilor fosile care să confirme evoluția speciilor unele din altele, numeroase cercetări contrazic flagrant teoria evoluționistă.

Cum se explică faptul că hominizii și cimpanzeii au fost reuniți, hibridizați și abia apoi separați definitiv, așa cum rezultă din anumite studii realizate pe cromozomi?
De ce Homo Neanderthalensis este total aparte de celelalte variațiuni ale ființei umane, atât prin mărimea craniului, cât și prin forma acestuia?
De ce creierul lui Homo Sapiens este cu 50% mai mare decât al predecesorului său, Homo Erectus, și a rămas neschimbat de la apariția sa până în prezent?
De ce strămoșul omului și-a dezvoltat atât de repede inteligența, în vreme ce maimuța a petrecut aproape 6 milioane de ani într-o inerție evolutivă totală?

Știința materialistă actuală pare să se afle în fața unor enigme de nedezlegat, pe care preferă însă să le treacă sub tăcere. Aflăm despre o posibilă explicație a acestor fenomene, care își are originea în anumite scrieri antice.

Miercuri, 14 august 2024

}

10:34 - 11:18

Tainele ezoterice dezvăluite în premieră ale sportului în general, dar și ale anumitor forme de sport în particular – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Ne putem întreba: ce rol poate avea sportul în viața noastră? Știm despre sport de la școală sau din mass-media, dar ce este sportul dintr-o perspectivă ezoterică? Ce valoare are acesta pentru ființa noastră, privită acum în totalitatea ei?

În prima parte a acestei conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ni se clarifică nu numai aceste aspecte, dar și multe altele, cum ar fi:
Sunt compatibile sportul de performanță și genialitatea?
Care este relația dintre Hatha Yoga sau puterile paranormale și sportul de performanță?

}

11:25 - 12:09

Tainele ezoterice dezvăluite în premieră ale sportului în general, dar și ale anumitor forme de sport în particular – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Pe drept cuvânt ne putem întreba în ce măsură este promovat în sporturile de performanță idealul afirmat încă de mult timp și anume: „O conștiință transformată profund și într-un mod benefic orientată ce este integrată într-o manieră rodnică, armonioasă într-un trup sănătos”? Ce alternative avem la dispoziție pentru împlinirea acestui deziderat? Care sunt de fapt caracteristicile spectacolelor sportive actuale?

Aflăm răspunsuri la aceste întrebări, dar și la altele, alături de o serie de adevăruri ezoterice despre sport în a doua parte a conferinței cu această temă ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

12:12 - 13:36

Un mare geniu al poporului român, Mihai Eminescu, a cărui operă evocă adeseori într-un mod elevat, impresionant și emoționant realitatea tainică a unor atribute dumnezeiești pe care le-a presimțit într-o considerabilă măsură – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Un alt aspect fascinant despre marele geniu sălbatic care a fost Mihai Eminescu este acela că el a intuit teoria relativității chiar înaintea lui Albert Einstein, pe care a enunțat-o într-o formă poetică.

Pentru a ne ajuta să înțelegem dintr-o perspectivă yoghină, tradiţională, iniţiatică starea cu totul excepţională a unui geniu, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru ne prezintă o serie de aforisme, ce îi aparţin, referitoare la starea de genialitate, cât și elemente cheie referitoare la condiţia geniului.

Dintre trăsăturile inconfundabile ale unui mare geniu este detaliată acea condiţie complexă, indescriptibilă desemnată prin expresia „înţelepciune nebunească”, ce atestă legătura dintre învelişul tainic supramental (vijnanamaya kosha) și starea de genialitate. Această perspectivă complexă, vastă este completată de semnificațiile profund ezoterice ale lamelei din Tarot numită Nebunul, care sugerează un proces de rezonanţă ocultă cu energiile subtile sublime ale mai multor Atribute Dumnezeiești.

}

14:49 - 14:59

Tainele ezoterice dezvăluite în premieră ale sportului în general, dar și ale anumitor forme de sport în particular – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În completare la primele două părți ale acestei conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, este adus în atenție un aspect ezoteric deosebit de important pe care sportul, care recurge la un cult al trupului, îl neglijează de fiecare dată. Sunt prezentate alcătuirea complexă fizică și subtilă a ființei umane în opoziție cu viziunea actuală materialistă ce este promovată de statul laic, dar și unele motive și consecințe ale acestei stări de fapt.

}

15:22 - 15:57

Tainele ezoterice dezvăluite în premieră ale sportului în general, dar și ale anumitor forme de sport în particular – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Privit dintr-o perspectivă ezoterică, trupul este locul unui demers rodnic ce vizează transformarea noastră spirituală. Să nu neglijăm sufletul în detrimentului trupului au sfătuit și înțelepți ai antichității. Însă aceste atitudini nu sunt integrate deloc în sport.

Mișcările dinamice, mecanice și inconștiente din sport nu au nimic în comun cu practica posturilor trupești (asana-e) din Hatha Yoga, care implică a acţiona cu înțelepciune prin intermediul conştiinţei asupra trupului. Tocmai de aceea, sportul nu face să apară nici 2% din avantajele și beneficiile pe care le generează o asana.

Ce efecte nefaste are sportul, unele chiar nebănuite, cazurile tragice ale unor sportivi de performanță și nu în ultimul rând modul în care intervin demonii sunt alte câteva teme abordate în această conferință ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

16:00 - 16:44

O prezentare comparativă multivalentă și plină de miez a unor aspecte importante ale învățăturilor și practicilor tradiției creștine și ale sistemului milenar Yoga – partea 7

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În cadrul expunerii părintelui Jean Yves Leloup intitulată Yoga și Creștinismul din perspectiva unității transcendente a religiilor, aflăm despre modul în care occidentul înțelege Yoga ca practică psiho-fizică și de ce este valoroasă această formă de yoga.

De asemenea, în această a 7-a parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ne sunt oferite informații ezoterice valoroase despre energia fundamentală Kundalini Shakti și despre centrii subtili de forță (chakra).

Marți, 13 august 2024

}

10:35 - 11:15

Vindecarea spirituală – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Metodele terapeutice la care recurge medicina clasică nu sunt suficiente pentru a produce o vindecare totală. Dar este oare posibilă vindecarea bolilor şi prin alte mijloace decât acelea ale medicinii convenţionale?

În realitate, boala este cel mai adesea cauzată de tendințele noastre rele și de dorințele perturbatoare, care ne îndepărtează de influența sufletului. Dacă adevăratele ei cauze nu se află la nivelul trupului, ci în sfera conștiinței, care este cel mai bun instrument pentru a îndepărta boala din ființa noastră? Și cum anume se produce vindecarea deplină, definitivă?

Pe ce se bazează vindecările miraculoase realizate de Iisus, marii sfinți sau marii yoghini, ce rol are credința dar și spiritul în acest proces aflăm din această conferință de arhivă a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

15:32 - 16:09

Psihocinetica dezvăluită: „brațul cel lung“, însă real, al sferei subtile de forță a conștiinței – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Utilizarea metodelor PSI pentru unele cazuri grave: para-trupa”

Psihocinetica pare în mod necesar ceva de neînțeles, de un exotism șocant pentru oricine care, negând eficacitatea factorilor psihici, abordează fenomenul exclusiv de pe pozițiile cunoașterii convențional-materialiste. A înțelege psihocinetica presupune a deveni conștient de influența unui principiu spiritual asupra unor structuri ale materiei neînsuflețite, precum și ale biologicului – procese ce vor fi îndeaproape aprofundate în cadrul acestei conferințe.

}

16:31 - 17:07

Descoperiri oficiale noi, uimitoare sub platoul Gizeh din Egipt. Eforturile de ocultare a lor și manipularea informației – partea 1

Platoul Giza din Egipt este unul dintre siturile arheologice cele mai cunoscute de pe pământ, dar care în același timp rămâne învăluit în mister.

În prima parte a acestei conferințe pornim pe urmele faimosului arhitect și egiptolog italian Alessandro Barsanti, într-o incursiune arheologică într-un sit apropiat de cel din Giza, situat în necropola antică de la Zawyet el-Aryan. Acolo există un loc care ar putea deține cheia pentru înțelegerea majorității marilor mistere ale Egiptului. Vom afla astfel unde mai exact se găsește acest loc, cum a ajuns Barsanti la el și care este descoperirea cea mai remarcabilă și enigmatică pe care faimosul egiptolog a făcut-o acolo.

 

}

17:11 - 18:06

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 7

Nicolae Catrina

Prezența convingerilor limitative, a erorilor și a distorsiunilor cognitive care ne sunt adânc sădite de avidya klesha, ignoranța profundă, ne împiedică să fructificăm informațiile spirituale la care avem acces. Cum ne eliberăm, însă, de diferitele automatisme, idei preconcepute sau tipare de gândire, simțire, acțiune? Care sunt efectele acțiunii insidioase a lui avidya klesha, dar și a celorlalte patru klesha-uri? Practica stopării oculte, dar și alte acțiuni sau metode eficiente ne ajută să ne redobândim libertatea lăuntrică, spirituală.

Aflăm cum ne dăm seama că s-au diminuat în conștiința noastră influențele funeste ale lui avidya klesha, un aspect foarte important pentru cei care predau altor ființe umane informații spirituale autentice, spre exemplu, instructorii de yoga.

}

18:10 - 19:25

O stare de comuniune fundamentală profundă cu energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc al Erosului Pur Dumnezeiesc – Instrucţiuni iniţiatice ezoterice importante care măresc eficienţa efectelor subtile benefice care apar atât în timpul vizionărilor la care participaţi, cât şi ulterior pe parcursul mai multor zile în şir după-aceea

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Metoda simplă și eficientă pe care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a dezvăluit-o în premieră în această conferință de arhivă este menționată într-un mod criptic în textele tantrice străvechi. Elementul cheie în cadrul acestui procedeu este conştientizarea proceselor de rezonanţă ocultă cu energiile subtile, sublime ale Atributelor Dumnezeieşti, în timpul vizionării atente, transfiguratoare a unor fiinţe tinere ce se află într-o perioadă de înflorire, atât lăuntrică, dar şi trupească.

Care sunt Atributele Dumnezeiești pe care le putem capta în felul acesta, chiar în simultaneitate, explicații succinte importante referitoare la acestea, ce includ numeroase taine ezoterice, aflăm din această expunere ce conține instrucţiunile iniţiatice ezoterice necesare pentru a pune cu succes în practică această metodă.

Luni, 12 august 2024

}

08:00 - 08:57

Dezvăluirea unor aspecte esențiale referitoare la Samjivani Yantra și la ființa cea zeiască Mrita Samjivani, ce este cunoscută și sub denumirea sanscrită Samjivani Devata – partea 3

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Analiza amănunțită la care au recurs cercetătorii indieni pentru a descoperi plantele ce corespund miraculoasei plante samjivani, menționată în texte străvechi indiene, i-a condus mai întâi la identificarea a șase grupe de plante candidate, dintre care trei sunt de maxim interes, și în final la două plante care par să fie cele mai adecvate opțiuni.

Care sunt plantele ale căror proprietăți se apropie cel mai mult de mitica samjivani, unde le putem găsi, dar și de ce cercetările sunt departe a se fi încheiat, aflăm din această conferință de arhivă a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Metoda de operare eficientă cu Yantra Samjivani este descrisă în detaliu, fiind indicate totodată amestecuri de plante deja disponibile, ce sunt menite să amplifice considerabil efectele benefice ale acestei practici.

}

10:37 - 11:50

Un mare geniu al poporului român, Mihai Eminescu, a cărui operă evocă adeseori într-un mod elevat, impresionant și emoționant realitatea tainică a unor atribute dumnezeiești pe care le-a presimțit într-o considerabilă măsură – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Deși nu a fost un iniţiat în taina Atributelor Dumnezeiești, Eminescu a fost în mod nativ înzestrat cu o considerabilă dinamizare a învelişului supramental, vijnanamaya kosha, astfel că în poezii precum „Odă în metru antic”, „Glossă”, „Noaptea”, „Memento mori” recunoaștem manifestarea, printr-o expresie vie, a energiilor subtile sublime ale anumitor Atribute Dumnezeiești.

Eminescu poate fi considerat un poet care a crezut în forţa tainică, mântuitoare a iubirii, a unei iubiri copleşitoare, absolute, totale. Temele iubirii şi a erosului pur sunt explorate în cadrul conferinței, într-o manieră ezoterică, în poeziile „Sara pe deal”, „Pe lângă plopii fără soţ”.

Proza eminesciană evidențiază spiritul enciclopedic și universal al lui Eminescu, întregind creația sa poetică. În nuvela „Sărmanul Dionis”, Eminescu ne dezvăluie impresionanta sa erudiție în domenii precum mitologia, cosmogonia, filosofia orientală, astrologia, astronomia.

}

15:56 - 17:13

O expunere destăinuitoare referitoare la extraordinara româncă Iulia Hașdeu, un geniu în mugure, ce a fost surprinzător de aproape să ghicească realitatea mirobolantă a energiilor subtile sublime ale Atributelor Dumnezeiești. Această fată romantică, adorabilă, s-a dovedit a fi o personalitate complexă, ce a avut mai multe încarnări feminine strălucitoare, faimoase – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Printre scrierile Iuliei Hașdeu, pe lângă un real jurnal, au fost descoperite însemnări ce alcătuiesc un sui-generis jurnal vizionar, ce conține premoniții uluitoare. Din lumea de dincolo, în comunicările cu tatăl său, ea a oferit, printre altele, informații despre reîncarnările ei anterioare.

Ce evenimente a prevăzut, cine a fost Iulia în viețile anterioare, cum a debutat dialogul neobișnuit dintre tată și fiică după ce aceasta a părăsit această lume, prin ce îi uimea Iulia pe cei care au cunoscut-o, dar și modul matur în care a privit moartea aflăm din partea a doua a acestei conferințe de arhivă a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Pentru mulți dintre noi, Iulia Hașdeu este un exemplu viu, demn de urmat. În exemplificarea spirituală de comuniune cu spiritul ei, care se află acum în planul astral, va surveni o comunicare biunivocă, din care Iulia la rândul său se va îmbogăți enorm, descoperind taina formidabilă a Atributelor Dumnezeiești, pe care a fost surprinzător de aproape să o ghicească.

}

18:25 - 19:28

Aberațiile teoriei evoluționiste a lui Darwin – partea 1

prezentare Dani Bozaru, după manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru

Celebra teorie evoluționistă a lui Charles Darwin, enunțată de el în 1859, în lucrarea Originea speciilor, a avut un impact major asupra științei și gândirii occidentale mai ales, menținut în mod artificial până în zilele noastre, în ciuda inadvertențelor și inconsistențelor sale.

Această serie de conferințe își propune să exploreze greșelile și interpretările eronate ale teoriei evoluționiste, ce au fost evidențiate de-a lungul timpului de numeroși cercetători.

Aflăm care sunt dovezile care îi infirmă validitatea, ce teorii alternative au fost enunțate, dar și ce descoperiri arheologice uluitoare, precum urme de ființe umane în epoca dinozaurilor, ne invită să regândim istoria vieții pe pământ. Nu în ultimul rând, odată cu înlăturarea dogmei, putem recunoaște prezența lui Dumnezeu.

}

20:45 - 21:41

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 6

Nicolae Catrina

Klesha-urile sunt acele cauze oculte și în același timp energii oculte specifice care generează distorsiuni, tulburări, care produc, altfel spus, dezordine, entropie, agitație haotică în spațiul subtil al conștiinței noastre.

Care este natura lor și cum se manifestă în viața noastră aceste focare oculte care conduc conștiința la neînțelegeri, confuzii, iluzionări sau suferințe? Cum ne influențează viața avidya, ignoranța fundamentală, prima dintre cele 5 klesha-uri? Cum alchimizăm și transcendem mecanismele înlănțuitoare și generatoare de suferință ale acestora?

La aceste întrebări importante pentru orice aspirant spiritual, conferința ne oferă răspunsuri ce provin din tradiția multimilenară yoga, alături de repere fundamentale pentru înțelegerea practică a acestor cauze de înlănțuie. În ultimă instanță, ni se indică un răspuns universal valabil la întrebarea esențială: „De ce este necesar să practicăm yoga?”.

Duminică, 11 august 2024

}

10:37 - 11:41

Dezvăluirea unor aspecte esențiale referitoare la Samjivani Yantra și la ființa cea zeiască Mrita Samjivani, ce este cunoscută și sub denumirea sanscrită Samjivani Devata – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În tradiția populară românească, zeitatea hindusă Mrita Samjivani își are un corespondent în zeitatea numită Giva Samogiva, care are, de asemenea, darul de învia morții.

Ce este necesar pentru a atrage grația sa, dar și minuni sau chiar miracole în viața noastră, despre multiplele corespondențe ce există între tradițiile străvechi dacice pre-creștine și cele hinduse, precum și noi elemente referitoare la criteriile de identificare a plantei miraculoase samjivani, ce se înscrie în studiul conceptului de samjivani kalpana aflat la baza sistemului regenerativ rasayana din Ayurveda, aflăm în această a doua parte a conferinței de arhivă a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

12:34 - 13:41

O expunere destăinuitoare referitoare la extraordinara româncă Iulia Hașdeu, un geniu în mugure, ce a fost surprinzător de aproape să ghicească realitatea mirobolantă a energiilor subtile sublime ale Atributelor Dumnezeiești. Această fată romantică, adorabilă, s-a dovedit a fi o personalitate complexă, ce a avut mai multe încarnări feminine strălucitoare, faimoase – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Iulia Hașdeu a fost un fenomen enigmatic, unic în cultura românească. A studiat enorm, atât în perioada copilăriei, dar și în adolescență, având o sete uriașă de cunoaștere, inclusiv spirituală, ce era ieșită din comun. În scurta sa viață, a lăsat lucrări surprinzătoare atât ca volum, dar și ca valoare spirituală, care depășesc cu mult limitele vârstei sale.

Din scrierile sale transpare faptul impresionant că ea experimenta profund și plenar realitatea anumitor Atribute Dumnezeiești, că intuia realități spirituale înalte, fiind evident, pentru cei inițiați, că funcționa la nivelul învelișului tainic supramental (vijnana mayakosha). Ce alte însușiri și capacități excepționale manifesta Iulia Hașdeu, ce o preocupa, ce influență a exercitat tatăl său, dar și multe alte aspecte inedite legate de viața și personalitatea sa aflăm în prima conferință cu această temă, a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

14:35 - 14:53

Cercetătorii prestigioși de la Universitatea Princeton din Statele Unite au constatat într-un mod obiectiv efectele benefice multiple ale spiralei solare yang și le-au expus în premieră

Nicolae Catrina

Valoarea cu totul excepțională a meditațiilor realizate în spirală solară yang, ingenioasa descoperire și revelație spirituală a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, a fost evidențiată în mod obiectiv în cadrul experimentului parapsihologic Proiectul Conștiinței Globale, derulat de Universitatea Princeton în colaborare cu Institutul de Științe Noetice.

Experimentele științifice riguroase realizate în cadrul acestui proiect certifică faptul că o masă considerabilă de oameni care se concentrează într-o manieră benefică, la unison, generează transformări majore, minunate în universul fizic.

Înregistrările specifice realizate în timpul spiralei yang organizate de hiatusul solar ocult anual din 2003 au evidențiat o deviație statistică mult mai mare decât în numeroase alte evenimente ce au fost monitorizate vreodată în felul acesta. Cu atât mai uimitor, cu cât serverele care transmiteau datele se aflau la Cluj-Napoca și nu la Costinești unde se desfășura spirala. Ce alte date surprinzătoare au fost înregistrate atunci și care sunt implicațiile acestora, aflăm din această interesantă expunere.

}

15:23 - 16:19

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 5

Nicolae Catrina

În această conferință ne este revelată o mare taină spirituală ce poate fi descrisă ca taina vindecării spirituale depline și definitive: cele trei așa-numite ingrediente esențiale ale eficienței în practica spirituală, tapas, svadhyaya și Ishvara Pranidhana, prezentate în conferințele anterioare dintr-o perspectivă atât ezoterică, dar și practică, sunt și cele care pot oferi o extraordinară, chiar uimitoare eficiență a procesului de vindecare.

Aflăm cum să integrăm într-o practică yoga eficientă aceste trei elemente fundamentale în vindecarea unor maladii sau afecțiuni cu care ne putem confrunta și cum să acționăm pentru îndepărtarea cauzelor ce au condus anterior la declanșarea lor. Înțelegem astfel de ce dintre diferitele persoane care suferă de aceeași afecțiune și care urmează exact aceeași procedură de vindecare (folosesc aceleași plante tămăduitoare, aceleași tehnici yoga etc.) unele se vindecă pe deplin într-un timp scurt, altele ating vindecarea într-un interval ceva mai lung, iar altele nu obțin decât foarte parțial sau chiar deloc respectiva vindecare.

Sunt prezentate, totodată, în mod clar, succint cele șapte stadii ale vindecării din perspectiva integrării (dar și a lipsei integrării) lui svadhyaya și a lui yoga shakti în actul vindecării.

}

16:58 - 18:20

Un mare geniu al poporului român, Mihai Eminescu, a cărui operă evocă adeseori într-un mod elevat, impresionant și emoționant realitatea tainică a unor atribute dumnezeiești pe care le-a presimțit într-o considerabilă măsură – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Poetul Mihai Eminescu, care copleșește prin profunzimea și prin vastitatea cunoașterii sale, dar și prin existența sa tumultoasă, plină de patriotism, de aspirația năvalnică a unui neobosit căutător de esențe, a așezat, prin contribuția sa genială, în forme noi, uimitoare, spiritul românesc. Definindu-se pe sine ca fiind un romantic nostalgic, Eminescu a devenit apostolul regăsirii de sine a românilor, icoană vie a spiritului românesc, recunoscut ca „omul deplin al culturii române”, „românul exemplar”.

Valoarea operei geniale a lui Eminescu își dezvăluie noi valențe în lumina revelațiilor referitoare la Atributele Dumnezeiești. În prima conferință din această serie, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru detaliază prezența din abundență a diferitelor Atribute Dumnezeiești într-o serie de poezii cunoscute, dintre care amintim „Atât de fragedă”, „Floare albastră”, „Scrisoarea I”, „La Steaua”, „Luceafărul”. Suntem invitați într-o incursiune profundă, plină de nuanțe surprinzătoare, în universul poetic impregnat de prezența energiilor sublime dumnezeiești.

}

18:42 - 19:27

Dezvăluiri ezoterice esențiale referitoare la energia subtilă sublimă veșnică, gratuită a Atributului Binecuvântării Dumnezeiești – peste 2000 de ani de ignoranță crasă și prostie persistentă privitoare la binecuvântarea dumnezeiască – partea 2

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Această a doua parte a conferinţei, ce a fost structurată pe baza arhivei profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, include un glosar valoros pentru termenii: Iniţiere, Analogie şi pentru expresia efect ocult de multiplicare, care ne permit să înțelegem în profunzime aspectele implicate de binecuvântare.

Aflăm de ce este necesar ca ființele care sunt inițiate să aibă anumite calități, ce implică actul inițierii din partea unui Ghid spiritual, dar și din partea aspirantului, ce este necesar să facă cei doi iubiți pentru a se merita din plin unul pe celălalt, cum se manifestă fenomenul ocult de multiplicare în fuziunile amoroase, în practicile meditative la unison, precum și multe alte elemente ezoterice.

Sâmbătă, 10 august 2024

}

10:34 - 11:38

Dezvăluirea unor aspecte esențiale referitoare la Samjivani Yantra și la ființa cea zeiască Mrita Samjivani, ce este cunoscută și sub denumirea sanscrită Samjivani Devata – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În prima conferință din această serie sunt prezentate aspecte esențiale referitoare la Yantra Samjivani, la fiinţa zeiască Mrita Samjivani și la misterioasa plantă binefăcătoare de leac samjivani sushata, despre care se spune că are inclusiv capacitatea de a readuce la viață o persoană moartă de curând.

Ni se vor dezvălui detalii despre procesul rapid și excepțional de regenerare, inclusiv vitală, ce rezultă în urma practicii spirituale specifice cu această Yantra.

Sunt oferite totodată toate amănuntele necesare angrenării unui proces de rezonanță ocultă cu sfera de forță specifică a Yantra-ei Samjivani, precum și denumirile unor plante benefice de leac ce ar putea să corespundă cu miraculoasa plantă a longevității și regenerării, samjivani sushata, ce este menționată în tradiția Ayurveda.

}

12:17 - 13:13

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 4

Nicolae Catrina

Ishvara pranidhana, forța înălțătoare colosală a dăruirii depline față de Dumnezeu, aduce în viața noastră nenumărate roade eminamente benefice care încununează practica noastră spirituală. Marele Înțelept Patanjali afirmă că cele trei elemente esențiale ale eficienței spirituale, respectiv tapas, svadhyaya și Ishvara pranidhana sunt, în cazul unei practici rodnice, inseparabile. Care sunt efectele lui Ishvara pranidhana și ale împletirii armonioase dintre cele 3 ingrediente esențiale în transformarea noastră spirituală durabilă aflăm în cea de-a patra conferință pe această temă.

Totodată, ni se revelează răspunsul la întrebări precum: de ce există atât de mari diferențe între rezultatele pe care le obțin diferiți practicanți yoga, deși au început să practice yoga aproximativ în aceeași perioadă și realizează aceleași procedee yoga pentru același interval de timp; cum ne putem obiectiva și evalua calitatea practicii noastre; care sunt consecințele neintegrării acestor trei aspecte esențiale (tapas, svadhyaya și Ishvara pranidhana) în practica yoga.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 9

include anumite completări și revelații ezoterice ce au fost structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În această parte a conferinței, ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, marele yoghin Sri Yukteswar detaliază modul în care karma fizică, astrală și cauzală determină sufletele să se reîntoarcă mereu și mereu într-unul sau în altul dintre cele 3 universuri. Aflăm motivul pentru care sufletele pământenilor, odată ajunse în lumea de dincolo, sunt sau nu capabile, în funcție de nivelul lor de evoluție spirituală, să se bucure de deliciile rafinate ale universului astral mediu sau superior și ne este dezvăluit modul în care se desfășoară în continuare evoluția spirituală a locuitorilor permanenți ai astralului.

Profesorul de yoga Gregorian Bivolaru revelează, în premieră, o modalitate rapidă de a realiza un salt în conștiință direct la nivelul Universului Cauzal, prin intermediul Atributelor Dumnezeiești.

Completările sale ne pun la dispoziție, pentru prima dată, dezvăluiri detaliate referitoare la posibilitățile erotice amoroase uluitoare, caracterizate de o mare libertate și spontaneitate, care există în Universul Astral.

}

15:37 - 16:22

Modul materialist, lamentabil, limitator în care știința așa-zis „oficială” concepe actualmente conștiința – partea 10

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Ipoteza filtrului precizează faptul că în fond creierul funcționează ca un filtru care ajustează conștiința la perspectiva limitată a trupului, eliminând din percepție tot ceea ce nu este relevant pentru experiența fizică imediată.

Dar care sunt experimentele concrete care leagă această ipoteză de unele experiențe transpersonale, non-locale și mai ales care sunt rezultatele lor?

Numeroase asemenea exemple foarte interesante și revelatoare ne sunt oferite în ce-a de-a 10-a parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

17:00 - 18:15

O stare de comuniune fundamentală profundă cu energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc al Erosului Pur Dumnezeiesc – Instrucţiuni iniţiatice ezoterice importante care măresc eficienţa efectelor subtile benefice care apar atât în timpul vizionărilor la care participaţi, cât şi ulterior pe parcursul mai multor zile în şir după-aceea

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Metoda simplă și eficientă pe care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru a dezvăluit-o în premieră în această conferință de arhivă este menționată într-un mod criptic în textele tantrice străvechi. Elementul cheie în cadrul acestui procedeu este conştientizarea proceselor de rezonanţă ocultă cu energiile subtile, sublime ale Atributelor Dumnezeieşti, în timpul vizionării atente, transfiguratoare a unor fiinţe tinere ce se află într-o perioadă de înflorire, atât lăuntrică, dar şi trupească.

Care sunt Atributele Dumnezeiești pe care le putem capta în felul acesta, chiar în simultaneitate, explicații succinte importante referitoare la acestea, ce includ numeroase taine ezoterice, aflăm din această expunere ce conține instrucţiunile iniţiatice ezoterice necesare pentru a pune cu succes în practică această metodă.

Vineri, 9 august 2024

}

10:36 - 11:32

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 3

Nicolae Catrina

Integrarea lui Svadhyaya în viața noastră ne conduce la o cunoaștere de sine tot mai profundă și completă. Dar la ce ne conduce lipsa ei?

Carența discernământului (viveka shakti), care atrage după sine felurite derive, iluzionări și proiecții. Orbirea față de propria ființă și proiectarea asupra celorlalți a propriilor probleme. Relații de cuplu superficiale, interacțiuni de suprafață cu ceilalți, lipsa sensibilității sufletești etc.

Descrierea detaliată a acestor aspecte ne permite să ne obiectivăm…. și așa începe autocunoașterea veritabilă, Svadhyaya. Clarificarea modului în care o putem integra atât în practica yoga, dar și în viața noastră de fiecare zi, ne oferă repere practice esențiale. Aflăm, printre altele, cum putem atrage în ființa noastră shastra kripa, grația dumnezeiască pe care o emană tradiția însăși, cât de importantă este această formă de grație, ce rol joacă Atributul Dumnezeiesc al Discernământului Dumnezeiesc.

}

11:42 - 12:30

Realitatea distinctă, uluitoare, a obiectelor și a fenomenelor ce sunt însă proiectate și generate prin intermediul sferei subtile tainice a conștiinței – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI…”, secțiunea „Revoluționarea pripită de orice fel a științei – fără o adecvată și benefică transformare ce este necesar să apară prompt în conștiință, chiar nu funcționează”

echipa Editurii Shambala

Acțiunea conștiinței asupra lumii noastre materiale a fost demonstrată statistic și susținută cu documente, în urma multiplelor experimente ce s-au întins pe durata a zeci de ani, procesele de stimulare a conștiinței având nevoie de bioenergii sincron virtuale amplu reprezentate, care sunt însă fizic nemăsurabile.

Existența „factorului paranormal” – a telepatiei, a telepercepției, a precogniției și a psihocineticii – a fost susținută de mai mulți gânditori de prim-plan (fizicieni și psihologi) care au descoperit conexiunile care există între latura spirituală a realității și ceea ce se petrece atât în materia însuflețită, cât și în cea neînsuflețită

}

12:39 - 13:34

Tainele ezoterice dezvăluite în premieră ale îmbrățișărilor veritabile, prelungite care manifestă și transmit energia subtilă sublimă a Atributului Dumnezeiesc al Iubirii Dumnezeiești în universul lăuntric al ființei umane ce este îmbrățișată – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Atunci când este considerată dintr-o perspectivă eminamente ezoterică, o îmbrățișare veritabilă implică o cuprindere ocultă totală a ființei, a universului lăuntric, a aurei persoanei îmbrățișate în propriul univers lăuntric al ființei umane care o îmbrățișează și care atunci se manifestă ca un canal tainic în și prin care se revarsă energia subtilă sublimă a Atributului Iubirii Dumnezeiești, modulată în mod specific de ființa respectivă.

Glosarul minuțios structurat, care include termeni precum ocult, ființă, sublim, microcosmos, transfer, modulație ocultă, dar nu numai, care este inclus în prima parte a acestei conferințe alcătuite pe baza arhivei profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ne ajută să înțelegem aceste aspecte complexe, oferindu-ne în plus o multitudine de revelații ezoterice.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 8

include anumite completări și revelații ezoterice ce au fost structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În continuarea revelațiilor extraordinare pe care i le-a oferit în premieră lui Yogananda, Sri Yukteswar explică faptul că atâta vreme cât omul nu a atins încă eliberarea spirituală ultimă, el trece iar și iar prin nenumărate încarnări fie terestre, fie astrale, fie cauzale, pentru a ajunge să se dezbrace în felul acesta gradat, într-un mod succesiv, de tripla teacă a celor trei corpuri ale sale. Dar atunci când Spiritul Nemuritor Suprem (Atman) se smulge în cele din urmă, pentru totdeauna, din plasa iluziei celor trei corpuri, el devine una cu Absolutul dumnezeiesc, fără a pierde totuși nimic din unicitatea sa.

Completările aduse de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale, detaliază modul în care ghizii spirituali eliberați, care își asumă misiunea de salvatori, preiau uneori karma discipolilor lor pentru a-i ajuta să atingă mai repede starea de eliberare spirituală. De asemenea, ne oferă o prezentare extinsă referitoare la experiențele de dedublare conștientă, ce include dezvăluiri ezoterice importante despre fuziunile erotice amoroase în Universul Astral.

}

15:22 - 16:32

Viziunea escatologică plină de înțelepciune a Puranelor, dar și a altor scrieri în ceea ce privește sfârșitul lui Kali Yuga

Dani Bozaru

 

Purana-ele sunt texte sacre aparținând tradiției spirituale indiene, ce oferă perspective profunde asupra naturii Universului, asupra ciclurilor temporale și a destinului umanității. Un aspect fascinant al acestor texte este viziunea lor escatologică, ce cuprinde profeții și învățături legate de sfârșitul unui ciclu și începutul unuia nou, în special în contextul sfârșitului lui Kali Yuga.

Prin ce este caracterizat acest final al epocii în care trăim, Kali Yuga? Care sunt semnele, extrem de elocvente și de exacte, precum și profețiile Purana-elor în ceea ce privește situația actuală a omenirii? Care sunt practicile spirituale care ajută ființa umană să traverseze cu bine această epocă de tranziție către Satya Yuga? Conferința ne oferă răspunsuri pline de înțelepciune la aceste întrebări, răspunsuri extrase din mai multe Purana-e (Linga Purana, Shiva Purana, Vishnu Purana, Bhagavata Purana, Kalki Purana) dar și din alte texte spirituale hinduse. Totodată, ne sunt relevate și câteva profeții și tradiții escatologice ce provin din alte religii și texte sacre.

 

}

17:22 - 18:17

Modul materialist, lamentabil, limitator în care știința așa-zis „oficială” concepe actualmente conștiința – partea 9

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Conștiința este o componentă fundamentală a realității care nu poate fi redusă la sau explicată prin concepte fizice sau materie. Conștiința este un aspect de bază al existenței, independent de structurile fizice, și există ca o realitate primară și esențială în sine.

Care este atunci rolul creierului în raport cu conștiința?
Cum este intermediată cunoașterea prin simțuri?
Cum interacționează conștiința cu spațiul și timpul?
Care este rolul practicii yoga, acum privit din punctul de vedere al conștiinței?
Care este „ipoteza filtrului” și ce implicații are aceasta?

La aceste întrebări și la multe altele ni se răspunde în cea de-a 9-a parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

19:11 - 19:29

Cercetătorii prestigioși de la Universitatea Princeton din Statele Unite au constatat într-un mod obiectiv efectele benefice multiple ale spiralei solare yang și le-au expus în premieră

Nicolae Catrina

Valoarea cu totul excepțională a meditațiilor realizate în spirală solară yang, ingenioasa descoperire și revelație spirituală a profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, a fost evidențiată în mod obiectiv în cadrul experimentului parapsihologic Proiectul Conștiinței Globale, derulat de Universitatea Princeton în colaborare cu Institutul de Științe Noetice.

Experimentele științifice riguroase realizate în cadrul acestui proiect certifică faptul că o masă considerabilă de oameni care se concentrează într-o manieră benefică, la unison, generează transformări majore, minunate în universul fizic.

Înregistrările specifice realizate în timpul spiralei yang organizate de hiatusul solar ocult anual din 2003 au evidențiat o deviație statistică mult mai mare decât în numeroase alte evenimente ce au fost monitorizate vreodată în felul acesta. Cu atât mai uimitor, cu cât serverele care transmiteau datele se aflau la Cluj-Napoca și nu la Costinești unde se desfășura spirala. Ce alte date surprinzătoare au fost înregistrate atunci și care sunt implicațiile acestora, aflăm din această interesantă expunere.

Joi, 8 august 2024

}

11:56 - 12:51

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 2

Nicolae Catrina

Energia ocultă formidabilă a tapas-ului constituie suportul pentru o constantă și benefică transformare spirituală personală sau în cuplu. Tradiția yoga descrie trei forme de tapas, iar dintre acestea una singură ne conduce la realizările descrise pe larg în tratatele spirituale. Aflăm prin ce se caracterizează această formă de tapas, care sunt efectele specifice de purificare și armonizare de la nivelul trupului, al organelor de simț, precum și în sfera emoțională și a gândirii pe care le generează tapas-ul, alături de multe alte elemente de natură inițiatică.

Cel de-al 2-lea ingredient esențial al eficienței în practica spirituală este Svadhyaya. Studiul și integrarea informațiilor spirituale ezoterice în viața de fiecare zi, introspecția profundă, conștientizarea adecvată a experiențelor și a efectelor practicii spirituale, atenția, sunt tot atâtea fațete ale sale, care însoțesc aspirantul în călătoria spirituală fundamentală către Sinele Suprem Dumnezeiesc, Atman.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 7

include anumite completări și revelații ezoterice ce au fost structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Marele yoghin Sri Yukteswar continuă descrierea detaliată a giganticului Univers Cauzal și a capacităților uluitoare ale ființelor din această lume. Aflăm astfel că tot ce o ființă umană poate să facă numai în sfera cea tainică a conștiinței ei, ființa cauzală este capabilă să facă instantaneu în realitate; ea poate să îmbrățișeze lăuntric, în simultaneitate, un câmp foarte vast de idei sau să se deplaseze cu o viteză superioară celei a luminii printre felurite galaxii astrale.

Alte revelații importante sunt cele referitoare la lumea cea tainică a Esenței Absolute Ultime a lui Dumnezeu, în care își au originea energiile subtile sublime ale Atributelor Dumnezeiești, precum și dezvăluirea condițiilor necesare pentru a atinge starea de eliberare spirituală ultimă.

Completările făcute de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale, ne revelează modul în care operarea cu Atribute Dumnezeiești ne poate ajuta enorm să înlocuim dorințele de orice fel cu aspirații dumnezeiești, permițându-ne astfel să ne transformăm în mod radical ființa și să ne îndumnezeim.

}

15:30 - 16:11

Supravieţuirea în mod evident miraculoasă a lui Donald Trump în urma unei tentative recente de asasinare demonstrează implicit faptul că Dumnezeu are alte planuri cu el – toate acestea arată în continuare din plin eficienţa imensă a acţiunilor în mod dumnezeiesc integrate de susţinere spirituală a sa ce au fost realizate ani la rândul în cadrul Școlii noastre de yoga și care au dat și dau roade – partea 2

Horia Pintea

 

În cadrul acestei conferințe sunt expuse argumentele care demonstrează implicarea serviciului secret american în tentativa de asasinare a lui Donald Trump. În realitate a fost vorba despre un plan gândit în toate amănuntele, și nu despre niște gafe așa cum mass-media controlată de elitele satanice se străduiește să convingă publicul.

Sunt prezentate filmări cu declarații ale unor personalități politice care au lăsat să se înțeleagă, într-un mod voalat, dar de netăgăduit, care le sunt intențiile rele.

Chiar mișcările premergătoare de la Bursa Americană de Valori arată că unele firme corupte ale sataniștilor ar fi câștigat sume imense dacă atentatul ar fi avut succes.

Nu în ultimul rând, aflăm despre valul de trezire ce se manifestă la ora actuală în SUA în urma acestui incident tulburător.

}

17:01 - 18:16

Geneza destăinuită – teoria uimitoare, fascinantă a existenței biocâmpului subtil ce a fost expusă de Bearden – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI …”, secțiunea „Revoluționarea pripită de orice fel a științei – fără o adecvată și benefică transformare ce este necesar să apară prompt în conștiință, chiar nu funcționează”

echipa Editurii Shambala

 

Experimentul dublei fante, ce a dus la descoperirea comportamentului dual al luminii, dovedește existența unor legi misterioase, meta-logice, ce se manifestă la granița dintre Lumea Fizică și oricare dintre Lumile paralele ce există în Manifestare, și care ne pot mijloci accesul la anumite realități cu structură dimensională diferită. Cercetătorii în domeniul Psi sunt de părere că cercetarea acestor Lumi, care de la aceste puncte de intersecție se desfășoară ortogonal spre lumea noastră, ne poate deschide poarta de acces către oricare dintre fenomenele paranormale cunoscute.

}

18:31 - 19:24

Modul materialist, lamentabil, limitator în care știința așa-zis „oficială” concepe actualmente conștiința – partea 8

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Materialismul afirmă că ceea ce numim conștiință este generat de activități ale creierului. Dar are materialismul dovezi credibile pentru această afirmație?
Sunt oamenii de știință actuali în consens referitor la această problemă?
Au găsit ei o teorie unitară?
Există un lanț cauzal care să ducă de la procesele fizice din creier la apariția conștiinței?
Nu în ultimul rând, care ar putea fi viziunea ce ne ajută să evităm cele două probleme fundamentale care apar în cadrul abordărilor materialiste: „prăpastia explicativă” și „problema dificilă a conștiinței”?

La aceste întrebări și la multe altele ni se răspunde în cea de-a 8-a parte a acestei inedite conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Miercuri, 7 august 2024

}

12:15 - 13:11

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 1

Nicolae Catrina

Prima conferință din această serie ne aduce în atenție repere tradiționale, eficiente și rapid transformatoare la întrebări fundamentale despre practica yoga:

  • Care sunt cele mai importante aspecte ale practicii yoga pentru ca aceasta să fie cât mai eficientă;
  • Ce este puterea ocultă fundamentală, transformatoare și alchimizantă, yoga shakti;
  • Care este semnificația globală a expresiei kriya shakti în contextul unei practici spirituale dinamice care trezește toate potențialitățile ființei;
  • Cum integrăm energia ocultă formidabilă a tapas-ului – unul dintre cele trei ingrediente esențiale ale practicii yoga eficiente, alături de svadhyaya (studiul învățăturilor spirituale) și Ishvara pranidhana (adorarea lui Dumnezeu) – în procesul de transformare spirituală;
  • Cum depășim diferitele reacții egotice pentru a descoperi adevărata libertate, spontaneitate și efervescența vieții spirituale.

O prezentare detaliată, ce ne permite înțelegerea și integrarea corectă în practică a acestor aspecte, pentru a atinge succesul deplin în yoga.

}

13:12 - 13:32

Logica elementară a lui „da-nu“: cum se explică totuși multe dintre fenomenele uluitoare, ce apar însă la așa-zisa graniță ce este recunoscută actualmente – o conferință specială din seria „Cercetări secrete și rezultate practice evidente în domeniul PSI – Dezvăluiri uimitoare referitoare la modul în care conștiințele ființelor umane de pe această planetă sunt sau pot fi manipulate în masă, într-un mod subversiv și insidios, prin unele mijloace paranormale”, secțiunea „Revoluționarea pripită de orice fel a științei – fără o adecvată și benefică transformare ce este necesar să apară prompt în conștiință, chiar nu funcționează”

echipa Editurii Shambala

Timp de aproape două secole, știința a fost mărginită de hotarele strâmte ale materialismului. Teoria darwinistă, precum și cea a emergenței fizice a conștiinței au frânat considerabil evoluția științei autentice, ce este considerată de mulți cercetători inspirați drept o sui generis punte de legătură între Lumea Fizică și cea Spirituală. Descoperirea Fizicii cuantice și în particular descoperirea comportamentului dual al luminii, ce se manifestă concomitent atât ca undă, cât și ca particulă, a conferit conștiinței rolul principal pe scena unei științe bazate pe o paradigmă nouă, în care omul nu mai este privit ca o mașină, ci ca o îmbinare enigmatică între materie și conștiință.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 6

include anumite completări și revelații ezoterice ce au fost structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

În această parte a conferinței, aflăm revelațiile pe care marele yoghin Sri Yukteswar le-a făcut despre modul în care Dumnezeu a elaborat, în sânul propriei Sale esențe ultime, anumite idei-forță primordiale, fundamentale pe care apoi tot El le-a exteriorizat întocmai ca pe niște sui-generis vise ale Sale și cum, din interiorul celor 35 de categorii esențiale generatoare ale gândirii care aparțin corpului cauzal, El a extras cele 19 aspecte subtile complexe ale corpului astral și cele 16 elemente grosiere ce alcătuiesc trupul.

Totodată el explică diferențele esențiale dintre cele trei corpuri ale ființei umane, pe baza căror legi se desfășoară ciclul reîncarnărilor și ce înseamnă de fapt nașterea în fiecare din cele trei lumi corespunzătoare acestor corpuri.

Aflăm că dorințele, fie ele fizice, astrale sau cauzale, reprezintă forțele fundamentale de coeziune care mențin active atât trupul, cât și respectiv corpul astral și corpul cauzal.

Comentariile pline de înțelepciune ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale, ne explică înțelesul tainic al binecunoscutei afirmații: „Spiritul este întemnițat în trup” și ne oferă un exemplu edificator pentru modul în care operează voința determinativă a unei ființe cauzale.

}

16:04 - 16:59

Dezvăluiri ezoterice esențiale referitoare la energia subtilă sublimă veșnică, gratuită a Atributului Binecuvântării Dumnezeiești – peste 2000 de ani de ignoranță crasă și prostie persistentă privitoare la binecuvântarea dumnezeiască

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Creștinismul, budismul și chiar tradiția hindusă străveche vorbesc adesea despre binecuvântare, fără însă a explica vreodată ce este aceasta. De-a lungul mileniilor ea a fost îndelung ignorată şi prea puţin înţeleasa chiar şi de cei investiţi pentru a o manifesta. Taina binecuvântării dumnezeiești este dezvăluită acum pentru prima oară: energia subtilă sublimă a binecuvântării dumnezeiești este expresia ocultă a Atributului Dumnezeiesc al Binecuvântării Dumnezeiești.

Această primă parte a conferinţei, ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, include un glosar valoros pentru termenii: Ezoteric, Ocult, Unison, Ignoranţă şi Intuiţie. Descoperim de ce starea de unison ce apare în cadrul taberelor yoghine de vacanță ne propulsează către rezultate excepționale, cum anume pot să apară vindecări uimitoare sau chiar veritabile miracole prin practica binecuvântării, precum și multe alte elemente ezoterice și explicații edificatoare.

}

17:13 - 18:11

Supravieţuirea în mod evident miraculoasă a lui Donald Trump în urma unei tentative recente de asasinare demonstrează implicit faptul că Dumnezeu are alte planuri cu el – toate acestea arată în continuare din plin eficienţa imensă a acţiunilor în mod dumnezeiesc integrate de susţinere spirituală a sa ce au fost realizate ani la rândul în cadrul Școlii noastre de yoga și care au dat și dau roade – partea 1

Horia Pintea

 

Numeroase date și mărturii ale celor prezenți arată că tentativa de asasinare a lui Donald Trump a fost pusă la cale cu complicitatea unor persoane din serviciile secrete. Supraviețuirea lui, la milimetru, demonstrează însă că nimeni și nimic nu poate trece vreodată peste Voia lui Dumnezeu Tatăl.

În cadrul acestei conferințe este prezentată în detaliu derularea evenimentelor, însoțită de imagini și filmări semnificative de la fața locului, și sunt oferite unele interpretări ezoterice esențiale. Aflăm totodată conținutul profețiilor uimitoare realizate de pastorul Brandon Biggs cu privire la Donald Trump și la viitorul omenirii, precum și o perspectivă înțeleaptă asupra acestei conjuncturi.

}

20:47 - 21:27

De ce MISA nu este o sectă?

Nicolae Catrina

 

O analiză a MISA pe baza criteriilor definitorii ale sectelor arată nu doar că o asemenea etichetă nu se potrivește câtuși de puțin acestei mișcări spirituale, ci pune în evidență valoarea ei cu totul excepțională.

Unul dintre cele mai importante elementele definitorii ale sectelor este existența unei conduceri autoritate. În cazul MISA putem spune, pe baza multor dovezi edificatoare, că autoritatea deplină îi aparține numai lui Dumnezeu. Ce evidențiază analiza celorlalte criterii caracteristice grupărilor sectare, argumentele aduse, precum și părerea celui mai mare expert din Europa în domeniul sectelor ne fac să descoperim, în final, ce este cu adevărat acestă mișcare spirituală unică la nivel planetar.

}

21:47 - 22:40

Modul materialist, lamentabil, limitator în care știința așa-zis „oficială” concepe actualmente conștiința – partea 7

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Materialismul caută să explice complexitatea conștiinței umane doar prin intermediul științei fizice. Conștiința este redusă la procesele electrochimice, sau conștiința este văzută ca fiind inseparabil legată de aceste procese, fără a-i nega complexitatea, dar subliniind faptul că această complexitate este în întregime dependentă de fiziologia creierului.

În această conferință este analizată pe baza experienței unor renumiți neurofiziologi relația dintre experiența conștientă și creier, cunoscută în prezent sub numele de problema trup-conștiință.

Pornind de la datele actuale, care ar fi o alternativă coerentă care să explice mai multe date decât reușește în prezent materialismul?

Vom afla puncte de vedere și răspunsuri competente la unele întrebări fundamentale în această importantă conferință ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Marți, 6 august 2024

}

10:40 - 11:49

Modul materialist, lamentabil, limitator în care știința așa-zis „oficială” concepe actualmente conștiința – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În ciuda existenței unei diversități de viziuni asupra lumii, este evident că există un nucleu subtil dar puternic de idei și credințe, o viziune fundamentală asupra lumii, care exercită o influență mai mare decât oricare altele în societatea noastră. Acest nucleu este materialismul. Ce forme, poate nebănuite, ia acesta, cum ne influențează viețile, concepțiile, credințele, reacțiile subconștiente, chiar dacă ne simțim îndreptățiți să îl respingem, aflăm în partea a patra a acestei conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

12:24 - 13:24

Aforisme ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru – partea 13

Aforismele pline de înțelepciune ne pot ghida viața și ne pot transforma destinul, atunci când le acordăm atenția cuvenită. Iată doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul acestui grupaj:
Ce înseamnă să continui să înveţi neîncetat tot şi mai ales toate cele ce sunt pline de înţelepciune dumnezeiască?
Ce rol are imaginația pe cale spirituală?
Care sunt avantajele captării energiilor subtile sublime distincte ale Atributelor Dumnezeiești și care sunt rezultatele lipsei acestora în ființa noastră?
Ce este necesar să știm despre Atributul Providenței Dumnezeiești?
Cum să înțelegem activitatea unor oameni politici.
Cum înțelegem și cum abordăm oamenii care înșeală sau se înșeală? Ce este dincolo de aparențe?
Ce este și ce rol are Inima Spirituală a ființei umane?

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 5

include anumite completări și revelații ezoterice ce au fost structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Dacă în lumea pământească problemele de comunicare sunt generatoare de numeroase conflicte și suferințe, nu la fel se petrece în Universul Astral, unde comunicarea se bazează pe telepatie, empatie și clarviziune, ce fac imposibile percepțiile eronate, minciuna și interpretările fantasmagorice.

Ființele astrale nu cunosc oboseala și se hrănesc instantaneu, la modul esențial, doar cu tainica lumină astrală precum și cu energiile subtile sublime ale Atributelor Dumnezeiești pe care le atrag la voință.

Marele yoghin Sri Yukteswar ne oferă de această dată și revelații fundamentale referitoare la sublimul nectar al nemuririi, Soma, la care pot avea acces în anumite condiții inclusiv unele ființe umane, precum și despre dumnezeiasca și misterioasa energie subtilă MANA, generatoare de miracole.

Un răspuns la mereu actuala întrebare: „De ce este atât de important să îi iubim pe toți oamenii?” ne este oferit, prin intermediul unei povestioare, în comentariile profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ce fac parte din manuscrisele sale.

}

16:13 - 16:51

O prezentare comparativă multivalentă și plină de miez a unor aspecte importante ale învățăturilor și practicilor tradiției creștine și ale sistemului milenar Yoga – partea 6

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În această parte a conferinței ni se dezvăluie cum întâlnirea spirituală dintre yoga și creștinism ne deschide, în final, ochiul lăuntric al conștiinței. Ne sunt prezentate elemente despre deschiderea viziunii lăuntrice spirituale în practicile spirituale creștine și cele orientale.

Cum putem să învățăm primirea mesajului spiritual, cum trăim întâlnirea dintre mesajul Orientului și cel al Occidentului? Care este rolul dar și simbolismul femeii în ambele tradiții spirituale?

La aceste întrebări, dar și la multe altele ni se răspunde în această importantă conferință ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

18:08 - 19:14

Modul materialist, lamentabil, limitator în care știința așa-zis „oficială” concepe actualmente conștiința – partea 5

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Principala afirmație a materialismului este cea conform căreia tot ceea ce există este de natură materială și este exclus astfel orice aspect spiritual sau metafizic. Dar materialismul se simte deja „depășit” de descoperirile moderne și, din dorința de a nu rămâne în urmă, caută reformulări.

Care sunt perspectivele limitatoare ale materialismului, care este „problema dificilă” la care acesta nu mai poate răspunde, care sunt formele de emergență din știința actuală în raport cu conștiința umană, dar și multe alte aspecte fascinante, cum ar fi panpsihismul, sunt abordate în partea a cincea a acestei conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

20:35 - 21:33

Modul materialist, lamentabil, limitator în care știința așa-zis „oficială” concepe actualmente conștiința – partea 6

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Ce este în realitate panpsihismul, pe ce se bazează și unde conduce el?
Cui servește?
Conștiința este proprie tuturor realităților?
Din ce punct explicațiile complexe referitoare la aceasta devin speculații?
Este tot ceea ce experimentăm, în esență, o construcție neuronală?
Ce înseamnă la ora actuală opunerea față de materialism?

La aceste întrebări, dar și la multe altele ni se răspunde în această importantă conferință ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Luni, 5 august 2024

}

10:36 - 11:36

O prezentare comparativă multivalentă și plină de miez a unor aspecte importante ale învățăturilor și practicilor tradiției creștine și ale sistemului milenar Yoga – partea 4

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Între Ramana Maharishi, care și-a petrecut întreaga viață ascultând în el însuși cum bate inima Absolutului, și creștinul care vede în Iisus un profet galilean, putem face o comparație? Pentru ce se retrage un mistic într-o mănăstire sau în singurătatea munților și a pădurilor? Face aceasta pentru a fugi de realitate, sau pentru a auzi cum bate inima lui Dumnezeu?

Aceste teme, dar și altele importante, cum ar fi:
– tainele practicii yoga a atenției focalizate fără întrerupere asupra lui Ishvara, sau Dumnezeu în aspectul său personal,
– legătura dintre asceză și viața spirituală,
– locul trupului în timpul rugăciunii,
– realismul contemplației creștine,
sunt abordate amănunțit și clarificator în cea de-a patra parte a acestei conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

12:36 - 13:45

Aforisme ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru – partea 12

Ne reîntâlnim, în partea a 12-a a acestei conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, cu surprinzătoarele comori gratuite ale celor peste 470 de Atribute Dumnezeiești pe care Dumnezeu le-a dezvăluit deja în această școală spirituală. Dintre acestea, vor fi prezentate într-o lumină aparte, revelatoare:

– Atributul Dumnezeiesc al Protecției Dumnezeiești,
– Atributul Dumnezeiesc al Instantaneității Dumnezeiești,
– Atributul Dumnezeiesc al Fidelității Dumnezeiești,
– Atributul Dumnezeiesc al Splendorii Dumnezeiești,
– Atributul Dumnezeiesc al Sensului Dumnezeiesc.

Vom primi, de asemenea, repere importante referitoare la inițierea spirituală și la fructificarea acesteia, precum și clarificări în ceea ce privește piedicile din calea fericirii sau efectele nefaste ale mediului sportiv limitator.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 4

include anumite completări și revelații ezoterice ce au fost structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Dacă în lumea pământească avem la dispoziție 5 simțuri prin intermediul cărora putem percepe ceea ce ne înconjoară, ființele din Universul Astral superior beneficiază de un al 6-lea simț, intuiția astrală, și de un al 7-lea simț, simțul experiențelor lăuntrice dumnezeiești, ce le oferă o perspectivă incomparabil mai profundă și mai vastă.

Marele înțelept Sri Yukteswar descrie, într-un mod plin de farmec, și ceremoniile edenice în care este sărbătorită eliberarea de lumea astrală a anumitor ființe foarte evoluate spiritual și modul specific în care Dumnezeu alege să se manifeste în cadrul acestor ceremonii, pentru ființa în cauză.

Atunci când reușesc să-și dinamizeze cel de-al 6-lea simț, ființele umane pot să perceapă ceea ce se petrece în Universul Astral. Viziunile lor paradiziace, atrage atenția profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, sunt însă net diferite de experiențele ciudate, îngrozitoare ale ființelor care recurg la substanțe halucinogene.

}

15:21 - 16:11

Shinrin-yoku sau arta japoneză a băilor euforice de pădure – comuniunea cu natura poate rezolva multe probleme ale omului modern

Anca Geantă

Cu toții știm intuitiv că ieșirile în natură ne regenerează, ne refac și ne întrețin sănătatea fizică și psihică. Interacțiunile cu mediul natural pot crește starea de bine, vitalitatea, stima de sine și satisfacția față de propria viață, spun psihologii. Putem considera interacțiune cu mediul natural atât plimbarea în parc sau în pădure, plantarea unei flori în grădină, cât și ascultarea sunetelor din natură sau vizionarea unui documentar despre lumea înconjurătoare.

Terapia cu ajutorul arborilor sau băile conștiente, euforice de pădure sunt un mijloc profund vindecător, un refugiu de pace, relaxare și regăsire de Sine de care avem atâta nevoie în lumea agitată în care trăim.

}

20:47 - 21:39

O prezentare comparativă multivalentă și plină de miez a unor aspecte importante ale învățăturilor și practicilor tradiției creștine și ale sistemului milenar Yoga – partea 5

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În această parte a conferinței vă invităm să descoperiți căutările, trăirile și adevăratele aventuri spirituale ale călugărului creștin, Părintele Albert-Marie Besnard, care a avut curajul și curiozitatea să își extindă căutările spirituale și în domeniul înțelepciunii Orientului, predând apoi tehnicile și principiile asimilate de el și altor aspiranți pe calea creștină. Aceste inițieri în metodele orientale de meditație au fost pentru mulți creștini începutul unor importante descoperiri și transformări lăuntrice.

Cum integrăm trupul pe calea rugăciunii? Dar calea tăcerii? Cum se îmbină concentrarea conștiinței și limpezirea gândurilor cu rugăciunea creștină și cu realitatea Duhului Sfânt? În ce constă „fundamentala coincidență”? Care sunt cele trei etape ale întâlnirii spirituale și în ce constă simbolismul lor?

La aceste întrebări, dar și la multe altele găsim răspusuri în această importantă conferință ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Duminică, 4 august 2024

}

12:17 - 13:38

Aforisme ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru – partea 11

Fiecare aforism plin de înțelepciune ne invită să pătrundem printr-o veritabilă poartă către eternitate pe care o deschide pentru noi.

Vom afla, din aforismele grupate în această conferință structurată din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, cum putem dobândi starea de înțelepciune dumnezeiască; care este soluția pentru a trăi împreună în mod armonios pe acest Pământ; care este diferența dintre aspirațiile dumnezeiești, pure, intense și sublime și dorințele puternice, chiar binefăcătoare; despre ignoranță și opusul ei, cunoașterea; ca și despre cea mai înaltă și valoroasă stare de cunoaștere.

Vom primi totodată, în acest mod inedit, repere importante referitoare la inițierea spirituală veritabilă și clarificări referitoare, de exemplu, la misticism sau materialism, dar și cu privire la alte aspecte surprinzătoare.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 3

include anumite completări și revelații ezoterice ce au fost structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Dacă Universul Astral superior este caracterizat de frumusețe, fericire, iubire, armonie, tărâmurile infernale ce există în sfera inferioară a Universului Astral sunt groaznice, monstruoase, înfricoșătoare. Aici ajung după moarte sufletele celor care au săvârșit crime și răutăți de tot felul, fiind nevoite să suporte chinuri cumplite pentru a-și ispăși faptele rele. Aici sălășluiesc îngerii căzuți, precum și demonii.

În schimb, ființele ce populează mirificul Univers Astral superior se bucură de minunate delicii și de o extraordinară libertate. Ele pot să-și structureze corpul și mediul înconjurător în funcție de propria imaginație și voință, singura lege a naturii care li se impune fiind aceea a rezonanței oculte cu Atributele Dumnezeiești.

Comentariile profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale, ne oferă explicații clarificatoare cu privire la mecanismul de operare a mantra-elor în cadrul proceselor de laya yoga și dezvăluiri inedite referitoare la modul în care acestea erau folosite în războaiele dintre zei și titani.

}

15:23 - 16:03

O revelație ezoterică dumnezeiască esențială privitoare la omnisciența dumnezeiască absolută – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

De ce cunoașterea pe care o dețin ființele create este doar parțială în raport cu omnisciența dumnezeiască? De ce chiar și cei mai mari zei sunt parțial omniscienți spre deosebire de Dumnezeu?

În prima parte a acestei conferinței ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru aflăm repere principale ale acestor disparități precum și căile prin care putem depăși cu succes propriile limite ale cunoașterii personale mărginite.

Ne sunt, de asemenea, dezvăluite anumite taine ale Atributelor Dumnezeiești, conexiunea acestora cu Meta-Atributul Dumnezeiesc al Omniprezenței Dumnezeiești și cum putem trăi în armonie cu omniprezența dumnezeiască.

}

18:15-19:11

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 4

Nicolae Catrina

Ishvara pranidhana, forța înălțătoare colosală a dăruirii depline față de Dumnezeu, aduce în viața noastră nenumărate roade eminamente benefice care încununează practica noastră spirituală. Marele Înțelept Patanjali afirmă că cele trei elemente esențiale ale eficienței spirituale, respectiv tapas, svadhyaya și Ishvara pranidhana sunt, în cazul unei practici rodnice, inseparabile. Care sunt efectele lui Ishvara pranidhana și ale împletirii armonioase dintre cele 3 ingrediente esențiale în transformarea noastră spirituală durabilă aflăm în cea de-a patra conferință pe această temă.

Totodată, ni se revelează răspunsul la întrebări precum: de ce există atât de mari diferențe între rezultatele pe care le obțin diferiți practicanți yoga, deși au început să practice yoga aproximativ în aceeași perioadă și realizează aceleași procedee yoga pentru același interval de timp; cum ne putem obiectiva și evalua calitatea practicii noastre; care sunt consecințele neintegrării acestor trei aspecte esențiale (tapas, svadhyaya și Ishvara pranidhana) în practica yoga.

Sâmbătă, 3 august 2024

}

10:38 - 11:46

Dezvăluiri edificatoare referitoare la faţetele viclene ale ipocriziei şi la cusururile acaparatoare cu care această meteahnă are legătură – partea 7

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

În partea a 7-a a acestei conferințe ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru sunt prezentate o serie de aspecte, uneori nebănuite, care pe mulți dintre noi ne privesc în mod direct:

  • ce este aparența care, în cazul ipocriziei, joacă de fiecare dată un rol considerabil,
    • care sunt rădăcinile complacerii la nesfârșit în considerarea aparențelor înșelătoare ca fiind realități veritabile;
    • și cheile spirituale, eminamente practice, care ne ajută, atunci când le folosim, să scăpăm de acest cusur;
  • despre starea înșelătoare sau înșelătorie;
  • greșelile care se află de fapt la temelia ipocriziei și metodele pe care le putem folosi pentru corectarea acestora;
  • precum și care sunt Atributele Dumnezeiești care ne pot fi de un imens folos în acest demers.

Dat fiind importanța lor, suntem invitați să ascultăm cu multă atenție toate aceste dezvăluiri și să le punem apoi neîntârziat în practică.

}

12:18 - 13:32

Aforisme ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru – partea 10

 

În această nouă conferință ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru descoperim noi valențe şi efecte minunate ale comuniunii cu Atributele Dumnezeiești.

Cum să îţi închini cu adevărat existenţa lui Dumnezeu, reuşind să atingi şi toate ţelurile binefăcătoare pe care le urmăreşti? Cum să elimini arbitrarul şi fatalismul din existenţa ta? Asimilând zi de zi Atributul Dumnezeiesc al Voii Dumnezeieşti.

Cum poţi să opreşti clipa cea mai specială pe care o trăieşti? Cum să rămâi în atingerea eternităţii? Prin intermediul Atributului Dumnezeiesc al Instantaneităţii Dumnezeiești.

Mulţi oameni evocă cu nostalgie o întreagă viaţă câte un moment excepţional în care au simţit fiorul sublim al comuniunii profunde cu un Atribut Dumnezeiesc. În timp ce în cadrul acestei școli de yoga avem acces la însăși taina primordială prin care putem trăi oricând atingerea mistică a acestora. Suntem invitaţi să ne asumăm pionieratul în asimilarea energiilor lor sublime, devenind canale pure de manifestare a lor.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 2

include anumite completări și revelații ezoterice ce au fost structurate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru

Dacă în lumea fizică ființele umane se confruntă cu o mulțime de condiționări, precum și cu diverse aspecte nefaste, nu la fel se petrece în nenumăratele tărâmuri splendide ale Universului Astral superior.

Revelațiile marelui yoghin Sri Yukteswar ne familiarizează cu o lume feerică, în care ființele se bucură de o mult mai mare libertate, în care erotismul este pur și nu există gelozie sau frustrări, o lume populată de animale, zei, semizei, nimfe și muzicieni celești.

Enigmaticul tărâm eteric, la rândul lui, este populat de spiritele pure ale naturii, dar și de fantome.

Ce se petrece cu sufletele sinucigașilor, dar și cu ale celor care aleg eutanasierea și care sunt consecințele teribile ale acestei practici, cum se scurge timpul în tărâmul eteric în comparație cu lumea fizică și care sunt posibilitățile de a-l accesa încă din timpul vieții ne este dezvăluit în comentariile în premieră ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, ce provin din manuscrisele sale.

}

16:35 - 17:20

Dezvăluiri edificatoare referitoare la faţetele viclene ale ipocriziei şi la cusururile acaparatoare cu care această meteahnă are legătură – partea 8

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Acumulăm o multitudine de cunoștințe ezoterice valoroase fără a le pune mai apoi niciodată în practică? Fie că ne dăm seama sau nu, ce obținem în felul acesta este doar vanitate și mândrie deșartă.

Cauza? Ipocrizia ascunsă.

Pentru a scăpa definitiv din această capcană, avem la dispoziție șapte metode simple, dintre care reflecția asupra motivațiilor personale este crucială.

Ipocrizia implică numeroase fațete, care au fost reliefate de gânditori de geniu în aforisme ce au ajuns celebre. Perspectiva ezoterică pe care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru ne-o oferă în această conferință ce provine din manuscrisele sale pune într-o lumină cu totul nouă miezul lor plin de tâlc. Înțelegem că ipocritul până la urmă aduce un omagiu virtuții, în care intuiește într-un anume fel tainic prezența Atributelor Dumnezeiești, pe care acesta încă nu s-a decis să le capteze și să le acumuleze în universul său lăuntric.

}

20:35 - 21:30

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 3

Nicolae Catrina

Integrarea lui Svadhyaya în viața noastră ne conduce la o cunoaștere de sine tot mai profundă și completă. Dar la ce ne conduce lipsa ei?

Carența discernământului (viveka shakti), care atrage după sine felurite derive, iluzionări și proiecții. Orbirea față de propria ființă și proiectarea asupra celorlalți a propriilor probleme. Relații de cuplu superficiale, interacțiuni de suprafață cu ceilalți, lipsa sensibilității sufletești etc.

Descrierea detaliată a acestor aspecte ne permite să ne obiectivăm…. și astfel începe autocunoașterea veritabilă, Svadhyaya. Clarificarea modului în care o putem integra atât în practica yoga, dar și în viața noastră de fiecare zi, ne oferă repere practice esențiale. Aflăm, printre altele, cum putem atrage în ființa noastră shastra kripa, grația dumnezeiască pe care o emană tradiția însăși, cât de importantă este această formă de grație, ce rol joacă Atributul Dumnezeiesc al Discernământului Dumnezeiesc.

Vineri, 2 august 2024

}

10:52 - 11:59

O dizolvare eficientă ce este urmată de transcenderea gradată a conglomeratului subtil lăuntric ce este pentru multe ființe umane ciudat, funest și care provoacă felurite dureri, dar și multe suferințe – partea 10

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Întrebarea „Ce înseamnă să îmbătrânești?” naște o altă întrebare: „Ce înseamnă să fii o ființă umană?”. O a treia întrebare corelată ar fi „Ce înseamnă să ne amintim?”.
Cum sunt reflectate în conștiința ființei umane ajunsă la bătrânețe diferitele aspecte ale vieții și ce atitudine este important să cultivăm indiferent de etapa în care ne aflăm în călătoria noastră prin viață? Ce putem descoperi prin raportarea lăuntrică, realizată într-o stare de umilință, la energia subtilă sublimă a Meta-atributului Dumnezeiesc al Valorii Dumnezeiești?
Aceste subiecte, dar și multe altele, vor fi abordate în cadrul celei de-a zecea părți a acestei conferințe provenită din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

12:25 - 13:33

Aforisme ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru – partea 9

 

Știm, desigur, că graba ne predispune să greșim. Dar știm ce „însoțitori” mai are? Sau care este singura grabă benefică, acceptabilă?

Dictoane străvechi care ne par bine-cunoscute ascund o multitudine de sensuri nebănuite sau chiar adevăruri inițiatice, oculte. Unele aforisme incluse în această conferință ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru ne prezintă câteva dintre ele.

Aflăm, de asemenea, noi perspective revelatoare și chei practice foarte valoroase:
– cum să valorificăm ceea ce ne dezvăluie o examinare atentă a propriei ființe;
– de ce captând în ființa noastră energiile nesfârșite, gratuite ale Atributelor Dumnezeiești devenim foarte bogați; sau
– ce aspect ezoteric esențial este neglijat în cazul sportului, care recurge la un cult inconștient al trupului.

Vă invităm să descoperiți toate acestea și multe alte tâlcuri profunde în acest grupaj de aforisme inedite.

}

14:34 - 14:58

Reînvierea miraculoasă a marelui yoghin Sri Yukteswar și revelațiile sale uluitoare pline de înțelepciune – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Materializarea paranormală într-un trup din carne și oase a marelui yoghin Sri Yukteswar la câteva luni după ce părăsise această lume și revelațiile extraordinare pe care le-a făcut cu această ocazie sunt relatate cu multă savoare de discipolul său Paramahansa Yogananda.

Taine uluitoare referitoare la lumea cauzală, tărâmul subtil astral Hiranyaloka și legile care guvernează periplul sufletelor în lumea de dincolo ne sunt dezvăluite în detaliu. Aflăm care sunt posibilitățile extraordinare de acțiune ale mirificelor ființe din Universul Astral superior, care este modul uluitor în care acestea călătoresc și cum utilizează energiile subtile sublime ale Atributelor Dumnezeiești.

Revelațiile ezoterice despre prana, despre finele energii subtile ce susțin electronii, precum și alte elemente inițiatice pe care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru ni le oferă în prima parte a acestei serii de conferințe structurată după manuscrisele sale, completează și ne facilitează înțelegerea acestor dezvăluiri extraordinare.

}

17:56 - 18:48

O dizolvare eficientă ce este urmată de transcenderea gradată a conglomeratului subtil lăuntric ce este pentru multe ființe umane ciudat, funest și care provoacă felurite dureri, dar și multe suferințe – partea 11

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Pentru a înțelege ce înseamnă cu adevărat să fii o ființă umană este înainte de toate necesar să ne raportăm cu sinceritate și onestitate la acele situații de viață care ajung să dezvăluie esența umanității noastre. Aceste situații sunt adesea numite „situații extreme” și atunci când ființa umană se poate situa deasupra incidențelor contextuale, aceasta poate ajunge la descoperirea prezenței tainice și a manifestării plenare în ființă a anumitor Atribute Dumnezeiești, care reconfigurează în mod dumnezeiesc întreaga situație.

Ce rol are aici promisiunea, care este una dintre cele mai clare granițe dintre specia umană și alte specii vii? Ce înseamnă cu adevărat să fii o persoană? E vorba doar de tine sau și de interacțiunea cu ceilalți? Care Atribute Dumnezeiești ne sunt alături în acest demers? Ce este memoria pentru noi, cum trăim trecutul? Cum ne definim și ne transformăm prin această funcție a conștiinței, care este memoria?

La aceste întrebări și la multe altele găsim un răspuns transformator în cea de-a 11-a parte a acestui ciclu de conferințe, ce provine din manuscrisele profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

}

20:41 - 21:36

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 2

Nicolae Catrina

Energia ocultă formidabilă a tapas-ului constituie suportul pentru o constantă și benefică transformare spirituală personală sau în cuplu. Tradiția yoga descrie trei forme de tapas, iar dintre acestea una singură ne conduce la realizările descrise pe larg în tratatele spirituale. Aflăm prin ce se caracterizează această formă de tapas, care sunt efectele specifice de purificare și armonizare de la nivelul trupului, al organelor de simț, precum și în sfera emoțională și a gândirii pe care le generează tapas-ul, alături de multe alte elemente de natură inițiatică.

Cel de-al 2-lea ingredient esențial al eficienței în practica spirituală este Svadhyaya. Studiul și integrarea informațiilor spirituale ezoterice în viața de fiecare zi, introspecția profundă, conștientizarea adecvată a experiențelor și a efectelor practicii spirituale, atenția, sunt tot atâtea fațete ale sale, care însoțesc aspirantul în călătoria spirituală fundamentală către Sinele Suprem Dumnezeiesc, Atman.

 

Joi, 1 august 2024

}

16:58 - 17:54

Aspecte fundamentale referitoare la practica adecvată, eficientă, profund și rapid transformatoare a procedeelor tradiționale yoga, precum și la realizarea unei veritabile forme de Yoga Integrală – partea 1

Nicolae Catrina

Prima conferință din această serie ne aduce în atenție repere tradiționale, eficiente și rapid transformatoare la întrebări fundamentale despre practica yoga:

  • Care sunt cele mai importante aspecte ale practicii yoga pentru ca aceasta să fie cât mai eficientă;
  • Ce este puterea ocultă fundamentală, transformatoare și alchimizantă, yoga shakti;
  • Care este semnificația globală a expresiei kriya shakti în contextul unei practici spirituale dinamice care trezește toate potențialitățile ființei;
  • Cum integrăm energia ocultă formidabilă a tapas-ului – unul dintre cele trei ingrediente esențiale ale practicii yoga eficiente, alături de svadhyaya (studiul învățăturilor spirituale) și Ishvara pranidhana (adorarea lui Dumnezeu) – în procesul de transformare spirituală;
  • Cum depășim diferitele reacții egotice pentru a descoperi adevărata libertate, spontaneitate și efervescența vieții spirituale.

O prezentare detaliată, ce ne permite înțelegerea și integrarea corectă în practică a acestor aspecte, pentru a atinge succesul deplin în yoga.

}

18:45 - 19:28

Prezentare introductivă cu privire la Atributele Dumnezeiești

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Înțelegerea profundă a noțiunilor fundamentale referitoare la Atributele Dumnezeiești este esențială pentru a reuși să le simțim plenar în ființa noastră: ce sunt Atributele Dumnezeiești, cum sunt prezente în viața noastră, care este condiția esențială pentru a intra în comuniune cu ele sau ce ne împiedică să facem aceasta.

Informațiile inițiatice de o valoare cu totul excepțională prezentate de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru în cadrul acestei conferințe sunt completate de considerațiile unor filosofi care au fost preocupați la rândul lor de acest subiect. Înțelegem într-o cu totul altă lumină ce înseamnă că „suntem creați după Chipul și asemănarea lui Dumnezeu”. Dar mai presus de toate, taina dezvăluită în premieră a Atributelor Dumnezeiești reprezintă o revelație formidabilă care ne permite să-L descoperim şi să-L simţim într-un mod intim pe Dumnezeu Tatăl în fiinţa noastră.

Fie că am participat deja la multe exemplificări spirituale cu Atribute Dumnezeiești, fie că o vom face pentru prima dată în această tabără, este de un imens folos să reflectăm din nou și din nou la aspectele expuse în această conferință și să le punem în mod constant, cu entuziasm în practică.

}

20:41 - 21:17

Dezvăluiri ezoterice importante referitoare la politică – partea 1

profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Foarte puține ființe umane știu că există o tainică legătură între politică și egregorii care există și acționează din tărâmul invizibil. Forța ocultă de impact a unui partid depinde de puterea egregorului specific al acestuia. Cum anume se structurează, ce alimentează acest egregor și cum influențează el mulțimea de oameni care aderă la respectiva grupare politică sunt aspecte importante ale acestei dinamici.

Perspectiva ezoterică pe care ne-o dezvăluie această conferință inedită ce provine din manuscrisele profesorul de yoga Gregorian Bivolaru ne oferă totodată repere clare, simple pentru a evalua corect oamenii politici și diferitele doctrine politice.

O surprinzătoare revelație este cea referitoare la Theismul Absolut Integral – o doctrină politică fundamentală, plină de înțelepciune, care va apare la momentul potrivit, în viitor!

}

21:36 - 22:53

Aforisme ale profesorului de yoga Gregorian Bivolaru – partea 8

 

Care sunt posibilitățile extraordinare ale relației de cuplu în Tantra? Cum ne pot ajuta Atributele Dumnezeiești să intuim cauzele esențiale și să avem acces la starea de genialitate? Care este cea mai bună obișnuință? Sau cum putem auzi vocea lui Dumnezeu în toate sunetele?

Sunt câteva dintre întrebările la care cel de-al 8-lea set de aforisme ce provin din arhiva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru ne oferă răspunsuri pline de înțelepciune, invitându-ne totodată să reflectăm la misterul conștiinței umane în raport cu Macrocosmosul, dar și la orizonturile vaste pe care ni le oferă fiecare inițiere spirituală. Aflăm, alături de multe alte taine ezoterice, despre modul în care energiile benefice, și mai ales cele ale Atributelor Dumnezeiești, ne pot influența nu doar aura, ci chiar și viitorul.